Da się pracować. Praca jest ciężka (na początku wydaje się być wręcz bardzo ciężka), wymaga przyzwyczajenia. Atmosfera i ludzie w porządku. Codziennie ciepły posiłek pracowniczy o czym już wcześniej pisałem, duży plus. Restauracja to to nie jest ale najeść się można. Sprzęt (wózki widłowe) znaczna ilość w stanie opłakanym, tragicznym wręcz, z trudem jeżdżący złom. Wstyd dla takiej dużej firmy by nie zapewniała pracownikom sprawnego sprzętu do pracy. Słyszałem, że wózki mają być nowe, nie wiem kiedy. Trzeba się liczyć z tym, że nie zawsze wyjdzie się równo z końcem 8-godzinnej zmiany. Zostawanie w pracy 15-20min dłużej aż wszystkie zamówienia zostaną skończone to w zasadzie standard. Za nadgodziny raczej nie płacą tylko wszystko starają się oddać innego dnia jak akurat jest mniej pracy i wypuszczają cie wcześniej. Szkoda. Niestety nie wiem czemu tak jest ale na najlepszym (czytaj. jest ciepło i najmniej się zmęczysz) moim zdaniem magazynie (chemia, alkohole, napoje, słodycze, przekąski, inne art. spożywcze) pracują głównie pracownicy z Ukrainy. Dla nas jest głównie magazyn z towarem szybkorotującym (banany, chleby, pomidory, jakaś woda, mleko, papier), jest dosyć męczący oraz magazyny chłodnicze - jeden warzywa i owoce (zimno i się zmęczysz) i drugi nabiał, mięsa, sery, jugurty itp. (zimno ale zmęczysz się mniej niż na warzywach). No i dla mnie to jest znaczny problem bo mi praca w warunkach chłodniczych wybitnie wręcz nie odpowiada (jak się zatrudniałem nie było o tym mowy, lol). Na domiar złego pracodawca nie zapewnia jakiegoś konkretnego ubioru by w takich warunkach komfortowo pracować, ja jestem tzw. zmarźlakiem i dla mnie cienkie spodnie ogrodniczki, letnie buty i cieniutkie rękawiczki to za mało by było ciepło. Ciepły polar, kamizelkę i kurtkę dostaniesz ale np. o kalesony i jakiś komin na szyję trzeba by zadbać we własnym zakresie. Obecnie wynagrodzenie podstawowe wynosi 2900pln brutto + 500pln brutto premia za obecność. Do tego premia akordowa maksymalnie chyba 1650pln brutto. Wyrobienie 100% premii moim zdaniem raczej nierealne, trzeba by biegać spoconym i zapiep**ać jak jakiś robot - szkoda zdrowia. Jak kompletując zrobisz błędy to to też wpływa na obniżenie premii tej którą wypracujesz. Ja za grudzień dostałem ponad 2kpln netto co przy ilości godzin które miałem przepracowane (nie pracowałem od początku miesiąca) daje stawkę godzinową 18,5pln netto/h. Jakiejś lipy zatem nie ma ale powodów do radości biorąc pod uwagę charakter i wszystkie aspekty pracy również nie. Ja tam już nie pracuję, zwolniłem się teraz z końcem miesiąca, znalazłem inną pracę. Czy zatem pracę polecam? nie wiem :) To już każdy musi przeanalizować sobie biorąc pod uwagę wszystkie minusy czy będzie mu to odpowiadać. Na pewno nie odradzam. Osoby posiadające uprawnienia na wózek widłowy i aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne mają zatrudnienie praktycznie od ręki. Jak są jakieś pytanie to pytać śmiało, na pewno odpowiem, zaglądam tu co kilka dni.
2
0