Praca w Lidl

Hej, mam pytanie czy któraś z Was pracuje może w lidlu?Chciałabym się dowiedzieć co nieco o warunkach pracy, i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna czy są etapy czy kończy się na jednej rozmowie.Idę w poniedziałek na rozmowę i chciałabym być przygotowana co może mnie tam spotkać:)Z góry dzięki za info :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w Lidl

dzięki wielkie :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja pracuje w lidlu i troche inaczej niz pisze wyżej forumowiczka nie ma wyprzedaży znizek dla pracowników.wypłata ok pierwsze umowa na okres probny 3 msc potem na rok ,ogólnie jest ok troche stresu ale wszystko zalezy jak co ogarniasz,a co do badani to oni kieruja cie za badania i za nie płaca powodzenia
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki za wyczerpującą wypowiedź, teraz już wszystko wiem :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli idziesz do sklepu, bo są jeszcze magazyny, ale magazyny to poza Gdańskiem.
W sklepie godzinowo możesz sie "ustawić" czyli najczęsciej, w zależności od załogi, idzie sobie grafik ustalić na tydzień do przodu, ja się nie spotkałam w Lidlu by grafik z góry był ustawiony na cały miesiąc, zazwyczaj w sobotę był wywieszony na przyszły tydzień. Ale to zależy wszystko od kierownika sklepu. Godziny są ruchome. Ale jak napisałam,zawsze można się dogadać, raz idziesz na rano raz na popołudnie.
aha, za badania płacisz sama, ale bierzesz faktury i przy pierwszej wypłacie Ci zwracają razem z pierwszą wypłatą pieniążki. Nawet za badania sanepidowskie i rentgeny.
Umowa jest na próbę i to też zależy, jednym proponują 2 tyg, innym miesiąc, nie wiem od czego jest to zależne.
A co do pieniążków to lepiej niż w Biedronce i innych sklepach typu real, tesco itp. W dobrym miesiącu, jeśli masz wypracowane wszystkie godziny możesz dostać nawet ~1800 zł.
Za nadgodziny płacą co 3 miesiąc. Czyli z 2 miesięcy kumulują i na 3 wypłatę masz dodatkowe pieniądze z nadgodzin.
Kiedyś się buntowałam, ale jak sobie człowiek pomyśli, że co miesiac miałby dostać powiedzmy 100 zł ... to tego nie zauważy, ale 300 juz tak.

Już nie pracuję w Lidlu, ale kawałek czasu tam spędziłam i jest naprawde super. A wyprzedaże już w ogóle, człowiek zadowolony, że prawie za darmo dostaje.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

dzięki wielkie, idę na rozmowę na Marynarki Polskiej ale nie wiem czy to do tego sklepu akurat potrzebują.A możesz napisać co nieco o zarobkach i godzinach pracy Jak nie chcesz tu to na maila basia.gdansk@interia.pl Będę wdzięczna :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

widziałam dziś w lidlu na morenie (koło McDonalds) ogłoszenie - ale nie wiem, czy konkretnie do tej placówki, czy ogólnie nabór...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Lidlu idziesz na rozmowę. Jest jeden etap, czesto już na koniec rozmowy wiesz czy chcą Cię przyjąć, bo się pytają po omówieniu czy dalej jesteś zainteresowana. Jeśli powiesz, że tak na miejscu dostaniesz skierowanie na badania. Jeśli chodzi o sklep to jest szkolenie kilkudniowe w danym sklepie, chyba, że idziesz od razu na jakieś wyższe stanowisko to wyjeżdżasz na szkolenie do Poznania miesięczne, ale to tyczy tylko stanowisk " kierowniczych".
Na sklepie praca nie jest ciężka, dbają o pracowników, raz na jakiś czas są tzw. wyprzedaże dla pracowników, można wiele rzeczy dostać za 1-5 zł. Ale są to tylko rzeczy materialne, czyli nie spożywka.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

agdzie szukaja?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

praca z otto w holandii (48 odpowiedzi)

cześć, mam pytanie, ktos byl zatrudniony przez otto w holandii? jakie warunki mieszkaniowe?...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (40 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...

Pytania i odpowiedzi na rozmowie kwalifikacyjnej (38 odpowiedzi)

Pytania i odpowiedzi na rozmowie kwalifikacyjnej. O co was pytali pracodawcy i jak...