Praca w Lidl

Hej, mam pytanie czy któraś z Was pracuje może w lidlu?Chciałabym się dowiedzieć co nieco o warunkach pracy, i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna czy są etapy czy kończy się na jednej rozmowie.Idę w poniedziałek na rozmowę i chciałabym być przygotowana co może mnie tam spotkać:)Z góry dzięki za info :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w Lidl

Pupy czy sieroty to i tak tam nie przyjmują, a przynajmniej nie na z/ce kierownika czy kierownika. Pracowitość, obrotność to nie wszystko. Wiele zależy od tego na jaki sklep się trafi (jak już wspomniałaś), a także od krs. Jesli trafi Ci się nie odpowiedni i będziesz miał/a mały personel, a sklep chodliwy to będziesz musiał/a jednocześnie rozkładac towar, przyjmowac zwroty, zamawiać towar i robić storno... 12 h to czasem za mało, by ogarnąć wszystko, a więcej pracowac nie możesz.
Kasa jest dobra, ale czasem b. dużo trzeba poświęcić, zwłaszcza jeśli musisz spory kawałek dojechać,a dostawy są wcześnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

moja mama pracuje w lidlu, 4 lata, jest zastepca kierownika, powiem szczerze z jej punktu widzenia. jak jestes pupa i sierota to nie skladaj tam aplikacji bo i tak tam dlugo miejsca nie zagrzejesz. oni szukaja ludzi obrotnych, ktorzy chca pracowac. kasa jest fajna, praca tez, w tych malych lidlach nawet super, wiem ze we wrzeszczu jest lipa wiec tam niech ida osoby naprawde pracowite bo jest troche ciezko. aleogolnie polecam ta prace.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pracuje w Lidlu w Irlandii, mam podpisaną umowę na 10 godzin tygodniowo, bardziej można sobie to między bajki włożyć. W zależności od tygodnia i okresu w roku pracuje się od 20-45 godzin w tygodniu. Tak czy inaczej jeśli ktoś lubi pracować to nie będzie miał problemu z tym żeby poradzić sobie z presją. W samym lipcu przepracowałem 176 godzin z zakontraktowanych 40... Stawka minimalna na samym początku jest wyższa niż krajowa, po pół roku podwyżka, następnie co roku jest kolejna. Jeśli komuś chce się pracować i ma motywacje i NIE MA rodziny, bardzo łatwo jest się dorobić kokosów, i wyższego stanowiska. Ekstremalne sytuacje się zdarzają, najpierw wyślą Cię gdzieś do sklepu oddalonego o 80km, wracasz o 1 w nocy bo się okazało że trzeba było jest część dostawy wypakować, a na drugi dzień musisz być na 6 rano w "swoim" sklepie. Przez pewien okres, szczególnie na początku testują człowieka czy potrafi sobie z tym poradzić czy wymięknie i odpadnie. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego że wszystko jest wyliczone co do minuty, jest dobrze zorganizowane. Lidl w najbliższym czasie będzie zmieniał wizerunek i bardzo stawia na jakość w swoich sklepach, myślę że uda im się to z tym podejściem jakie mieliśmy na szkoleniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

pracowałam w biedronce mają swoje zasady ale spoko do wszystkiego można się przyzwyczaić jeśli naprawdę lubi się pracować po 12 godz w weekendy co prawda masz potem wolne,

blagam nie = pracy w Lidlu do Biedronki
( ja pracowalem w Biedronce )

na wlasne oczy widzialem jak jest ciezko
jak trafisz kierownika ktory ma w glowie nie=

czyli całkiem przyzwoita pensja :]

wczoraj widziałam ogłoszenie w Biedronce - 1300zł brutto za 3/4 etatu :P

na temat lidla negatywnego nie mozna nic powiedzieć ale ja składałem już tyle cv że dziwiesię że nie dzwonią.....a ostatnio prowadzą rekrutację w całym trójmieście.....pozdrawiam

a sorki podwyżki podałam w brutto

netto

Tak spytam z ciekawości, to są kwoty netto czy brutto?

pytalem - potwierdzam ^^^

ale cos malo 300zl tylko ? cosik mi sie zdaje ze wiecej :] ale
moja troche juz pracuje w lidelku

AgusiaGda na okresie próbnym (3 miesiące) jest niecałe 1500 zł po 3 miesiącach 100 zł podwyżki po roku 200 podwyżki przy czym wszystkie podwyżki są zawarte w umowie. Są bony na święta jeśli ktoś przepracuje powyżej pół roku to dostaje coś ponad 300 zł i paczki dla dzieci. Opieka medyczna w Medicover.

to pytanie nie do mnie brak dostepu do konta zony :)

ale wiem ze ludzi to naprawde im trzeba
mam powoli dosyc powrotow zony po godzinach 14 a 17

bony sa jasne ale czy sopdexu ? pare stowek poszlo na swieta z bonow i tak wydanych w lidlu :D

Z tego co mi mówili na rozmowie w zeszlym tygodniu to na swieta daja bony sodexu...ile w tym prawdy to ja niewiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

z ciekawości - ile płacą? jaki jest pakiet socjalny?

tak dodam od siebie - szukaja !
zona jest tam zatrudniona - wakacje urlopy ludzi brak na poitege ! skladajcie we wrzeszczu .

kiedyś bylam na rozmowie w Lidlu
ale pytali sie do czego służy access
i inne programy komputerowe
(u mnie obsługa komputera w skali 1-10 to 9,5)
i niestety mi podziękowali

W Lidlu na Chełmie również szukają do pracy :)

a ktos wie w ktorym miejscu dokladniej w straszynie ma byc ten lidl?

Inne tematy z forum

praca w call center (26 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (58 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

jak znaleźć pracę bez znajomośći???? (63 odpowiedzi)

nie mam pojęcia juz co robić.....skonczyłam studia...nie mam doswiadczenia...ale też nie mam go...