Praca w Lidl

Hej, mam pytanie czy któraś z Was pracuje może w lidlu?Chciałabym się dowiedzieć co nieco o warunkach pracy, i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna czy są etapy czy kończy się na jednej rozmowie.Idę w poniedziałek na rozmowę i chciałabym być przygotowana co może mnie tam spotkać:)Z góry dzięki za info :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w Lidl

Czyli Jeśli podali mi telefonicznie adres ul.Gdańska 2C (Rusocin) Centrum Dystrybucyjne Lidl To chodzi o to w Rusocinie (ten wielki obiekt,który znalazłam na mapie dobrze zrozumiałam? a Nie o ul.Gdańską 2C w Pruszczu w okolicach ul.Grunwaldzkiej(jest tam taki mały długi budynek nie oznaczony żadną nazwą .Jestem z Gdańska i kompletnie nie znam Pruszcza.Dziękuję Wam za Wszystkie odpowiedzi :)Pozdrawiam:)

tak przy rondzie, - droga na gdansk jest wielkie centrum dystrybucyjne lidla

może tam mają część biurową? jeśli dostałaś taki adres, to chyba musi być dobry ;)

ogólnie magazyny są w Rusocinie :]

a ja mam takie Pytanie czy ktoś się orientuje Gdzie znajduje się Centrum Dystrybucyjne Lidl?w Pruszczu czy w Rusocinie idę w piątek na rozmowę kwalifikacyjną Przez tel.Zostałam poinformowana,że mam się zgłosić na ulicę Gdańska 2C W Pruszczu,ale na mapie jak sprawdzałam,to tam nie ma tego Centrum tylko jest pod Pruszczem bliżej Cieplewa Tylko nie ma tam skolei podanej ulicy(ale wygląda jak wielki magazyn,To w końcu gdzie odbywają się te rozmowy kwalifikacyjne?Czy ktoś może wie?

Nie zgadzam się, zwalniają pod byle pretekstem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

według mnie w handlu ogólnie jest ciężko, lepiej wykładać towar i siedzieć na kasie niż pracować w odzieżówce wyrabiać plany , "nabijać " na siebie każdego klienta i czekać co powie tajemniczy klient , chyba że zmieniasz na pracę biurową to wtedy warto
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a własnie ze za byle co mozna wyleciec,w naszym w jednym miesiacu poleciały trzy osoby i zapowiedziane sa jeszcze zwolnienia.nie jest ciekawie,było lepiej.pracuje rok i własnie złozyłam wypowiedzenie bo jest masakra.charujesz za dwie osby musisz dawac z siebie wszystko,zawsze zostajesz po godzinach,nic nie mozna zaplanowac,musisz sie pilnowac ze wszystkim.od marca dostajesz karteczke z zadaniami i z czasem co do kiedy masz miec zrobione a po zakonczeniu oddajesz kartke kierownikowi ktory sprawdza jak to jest zrobione i czy wyrobiłes sie w czasie.ma to na celu poprawe wydajnosci na sklepie.na kasie tez masz rowniez liczona wydajnosc.ogolem chodzi im o to ze po co maja zatrudnic dwie osoby jak tak chca ludzi wycwiczyc ze zrobi to jedna i juz jaka osczednosc.ciesze sie juz konczy sie moja praca w tym obozie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

13godz?pracowała to ciekawe bo to nie możliwe max 12 pracuje sie w lidlu aaaaaaa za byle co nie wyrzucają
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

PRACUJE OBECNIE W LIDLU I ZGADZAM SIĘ ŻE W BIEDRONCE JEST LEPIEJ.W LIDLU NA KAŻDYM KROKU MUSISZ SIĘ PILNOWAĆ ŻEBY CIĘ NIE WYLALI ZA BYLE CO.NIEDAWNO ZWOLNILI KOLEŻANKE UZASADNILI JEJ ZWOLNIENIE TYM ŻE ODSTAJE OD GRUPY A BYŁY CZASY ŻE PRACOWAŁA PO 13 GODZIN I TO JEST NORMALNY SKLEP TO JEST OBÓZ WYZYSKU
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to ja z tego co wiem to w b jest lepiej i finansowo i godzinowo ale tez zalezy na jaka B sie trafi :) a na lidla slyszlaam ze duzo osob narzeka i ze ludzie ktorzy z B odeszli do L to potem chca wracac do B :)

Znalazłam ten temat przypadkiem - szukałam w sieci jakiegoś forum ze świeżymi opiniami.

Chciałam was zapytać o godziny pracy.

Czy w normalnie(długo) funkcjonującym sklepie faktycznie obowiązują grafiki? Czy grafik wisi - a ty pracowniku-przymusowy pracoholiku i tak musisz siedzieć 2-4 godziny dłużej, przychodzić na cały dzień w dni wolne, lub wciskają ci w dniu wolnym szkolenie w sam środek dnia - bo po co ci jakieś życie osobiste, rodzinne?

Póki byłam w innym sklepie na szkoleniu - wszystko było ok. Wychodziłam o czasie, czasem pół godzinki później - ale wszystko odnotowane, rozliczone dniami/godzinami wolnymi.

Po otwarciu nowego sklepu - jeden wielki burdel. W marcu ani razu nie wyszłam z pracy o czasie czy też z maleńkim poślizgiem. Mają za mało pracowników. Ale to nie moja wina.
Nie wiem czy to chwilowe?
Czy tak już zostanie?

Bo jak mam pracować na 1,5-2 etaty to dzięki wielkie ale szukam czegoś normalnego.

Czy pracownicy Lidla są tylko pracownikami? Nie mają prawa do własnego prywatnego życia? Nie mogę się z nikim umówić - bo wiecznie siedzę po godzinach. W dniu wolnym podskakuję na dźwięk telefonu, bo może znowu ktoś nie przyszedł i szukają jelenia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

co z tego że można zarobić dobrze jak wydałam na learstwa i lekarze bo od tego tyrania jak wół bede miał zrypany kegosłup od tych lodówek w których jest minus 21 stopni i ciagle trzeba trzymac tam łapy zeby cos wykłądac poprawiac podnosić to sie reumatyzmu nabawie ja wole iśc do takiej gdzie zarobie te 300 zł mniej a co mi potym 300zł premii jak mowie na co ja wydam haha koszmarna praca i jeszcze nie dosc że sie narobisz to Cie wogole nie docenią bo usłyszysz ze to źle że szybciej że nie tak że jestes za mało wydajny
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

raczej to bym odradził hurtownie lidla w rusocinie, prawdziwy kołchoz pracy , ludzi mają za nic

Jeny, czy niektórzy wogóle nie widzą jak używać przecinków? Tego się nie da aż czytać!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam moja zona dostala propozycje pracy przez urzad pracy i pracuje juz ponad 3 lata wiec warto spróbować tez przez urzad pracy w lidlu wyglada teoretycznie 2 razy w tygodniu wolne zalezy od grafiku za nadgodziny bardzo rzadko wyplacaja zbijaja to wolnym od pracy chyba przelicznik 1godz. z nadgodziny-to2godz wolnego jakos tak praca ciezka trzeba zasuwac jak opowiada slabych przenosza lub zwalniaja sa wyplacalni i tez dobrze placa niz u konkurecji za badania zwracaja urlop bez problemu daja ale trzeba wczesniej powiedziec lepiej nie chorowac zabiora premie za obecnosc zapalic ciezko papierosa ale taka jest prawda ze prace teraz brac jaka jest ponoc w biedronce jest lepiej ale mniejszy zarobek lidla nowy lidl we wrzeszczu kolo tego rynku obok akademiku

wolne tak jak Ci wypadnie z grafiku :] czasem cały weekend wolny, innym razem 1 dzień z weekendu :]

ogólnie praca zmianowa - czyli możesz pracować np. 7-9 dni pod rząd, bo wolne wypada na początku i na końcu :] po 2 dni :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a jak w lidlu wygląda praca w weekendy jak pracuje się na cały etat to co drugi wolny czy tylko jeden weekend w miesiącu?

Ale jak się rejestrowałam przez internet to wpisałam, że nie mam orzeczenia o niepełnosprawności, jestem zdrowa, więc takich ofert pani mi nie da.
Mama mi kazała sie zarejestrować, bo szukam pracy i nic ;(

No i pani ci powie że nie ma ofert dla Ciebie :) Albo da ci już nieaktualną. Chodziłam 3 miesiące i dałam sobie spokój z PUP-em. Szkoda czasu. Żadnej oferty nie dostałam bo wszystkie są dla osób z orzeczeniem o niepełnosprawności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wykształcenie informatyczne i taka też branża.

Inne tematy z forum

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (15 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

fundacja fly (48 odpowiedzi)

Zauważyłam ogłoszenia dotyczące pracy w tej fundacji na tym portalu - zdecydowanie odradzam! PIP...

Pytania i odpowiedzi na rozmowie kwalifikacyjnej (38 odpowiedzi)

Pytania i odpowiedzi na rozmowie kwalifikacyjnej. O co was pytali pracodawcy i jak...