Prepidil

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Czy któraś z Was miała wywoływany poród przez żel Prepidil? Zadziałał? Po jakim czasie od zastosowania urodziłyście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Prepidil

up...

ja mialam. niestety lekarz cie poinformowac powinien ze zalozenie zelu wcale nie musi doprowadzic do porodu..wtedy nastepnym krokiem jest oksytocyna w kroplowie.

u mnie zalozyli ok 15, 2 h musisz lezec plackiem z ktg nic przyjemnego niestety... nic sie nie dzialo.. dopiero po 22 przyszly bole z krzyza... a pauluska urodzila sie o 2.30.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to idę chyba posprzątać ;) może mały jednak sam z siebie będzie chciał wyjść ;) bo te wywoływanie jest z tego co piszesz mało przyjemne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja miałam założony żel, po 2 godzinach podłączyli kroplówkę z oxy i w trakcie trzeciej dostałam skurczy, maly urodzil sie w 3.45 h.Wynudzilam sie niestety bo zel zalozyli o 12, a porod skonczyl sie po 22, ale boli tylko 3 godziny.Wez ksiazke:)

Będę pamiętać :) dzięki

u mnie nic nie zadziałało ani żel ani oksytocyna

u mnie oxytocyna zadziałała super-1,5 h po podaniu mały był z nami(dodam ,że pojechałm bez rozwarcia,bez bóli ,bez odejścia wód)to był naprawdę rewelacyjny poród :)

ja miałam założony o 13.
Skurcze przyszły ok 21. Odrazu co 2-3minuty.
Córcia urodziła się o 1.20.

ja sobie chwalę, bo dzięki niemu szybko urodziłam.

ale fakt-mnie lekarz uprzedził, że może nie zadziałać. Na szczęście dał radę;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?