Projekt wyburzenia 2m ścianki konstrukcyjnej

Temat dostępny też na forum: Usługi i wykonawcy
kupilismy mieszkanie w bloku z wielkiej płyty i chcielibyśmy wyburzyć 2m odcinek ścianki działowej między kuchnią a pokojem. potrzebny jest do tego projekt architektoniczny/konstrukcyjny. jeżeli ktoś podejmie się wykonania takiego projektu to poproszę o kontakt nataliabar2@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Projekt wyburzenia 2m ścianki konstrukcyjnej

Sprostowanie- chodzi o ścianę konstrukcyjną

jeszcze nie spotkałem ściany konstrukcyjnej między kuchnią a pokojem w wielkiej płycie, zawsze to były 6 cm ścianki działowe

Niestety u nas jest konstrukcyjna (tak wynika z planu)- 12cm.

Natalia. 12 cm ścianka nie ma prawa być konstrukcyjną. To jest standardowa wielkość na pół cegły, więc do wyburzenia nie potrzebujesz projektu. Jak się mylę to proszę o sprostowanie :)

Nam w spółdzielni pokazali plan i ta ścianka zaznaczona jest linią pogrubioną. Powiedzieli też, że to ściana konstrukcyjna i potrzeba projektu, żeby uzyskać pozwolenie na wyburzenie jej :(

Chcieliśmy zburzyć ściankę pomiędzy kuchnią a pokojem (ale to nie była ściana nośna, tylko zwykła działowa). Co musieliśmy zrobić:
1. znaleść architekta z uprawnieniami (jeśli chcesz mogę dać ci namiary) który poradził nam jak sprawę dokładnie krok po kroku załatwić, sporządził odpowiednie dokumenty na to w 3 egz.
2. Jeden egz. zawieźliśmy do spółdzielni, która musiała wyrazić zgodę na taką zmianę.
3. Pisemną zgodę spółdzielni, wniosek i 2 egz. od architekta zawieść do Urzędu Miasta
4. Po 2-3 tygodniach dostaliśmy pisemną odpowiedź na adres korespondencyjny wraz z 1 egz. od architekta potwierdzonym przez UM.

Kossakowski Eugeniusz, mieszka w Gdyni przy ul. Władysława IV, tel. 58 6201668, 661 838 555. Doradzi wam co należy zrobić. Powodzenia

Dziękuję :)

Inne tematy z forum

Jakie dzrwi, aby rozwiązać problem hałasu z klatki? (5 odpowiedzi)

jak w temacie, mieszkanie w bloku na gdańskiej żabiance, problemem są głośne klatki i głośno...

papa na deski (9 odpowiedzi)

witam planuje na działce położyć nowa papę i mam pytanie słyszałem że na gołe deski nie mogę jej...

Jaka podłoga do mieszkania? (58 odpowiedzi)

Kupiliśmy mieszkanie w stanie deweloperskim. Zastanawiamy się jaką podłogę wybrać. Opcji jest...