Proszę nie walić się w łeb, jak do pani mówię

Powiedział dziś Petru do Pawłowicz, nazywając sprawy po imieniu.

Brawo ! Nic dodać, nic ująć.
Jest to jedyna forma językowa, ktorą "większość sejmowa" bardzo dobrze rozumie.

PiS rozpętało w Sejmie awanturę w sprawie groźby wobec Kaczynskiego na fakeowym koncie Kijowskiego, szefa KOD, założonym przez pisowskich trolli.
Prowokacja znana z faszystowskich Niemiec, jako żywo pożar Reichstagu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

do chama petru i chama autora

Uczyła mnie mama, bym się nie bał chama,
Kształciła mnie matka na historii świadka,
Bo cham to jest cham i boi się sam!

Kształciła mnie matka na historii świadka,
Bo cham to jest cham i boi się sam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: do chama petru i chama autora

ciąg dalszy wierszyka o życiorysie Egona:

Uczyła mnie mama bym się nie bał chama,
Niewiele nauczyła, bo niewiedziała sama,
Ja też nie wiedziałem
I do chamów przystałem.
Dzisiaj jestem wzorem chama
Z czego jest dumna moja mama.
Egon

Powodzenia Przyjacielu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Krystyna Pawlowicz, Polka Nalepszego Sortu :
"Jeśli nie chcecie Państwo, aby wasze pieniądze szły na tarzanie się w błocie, na festiwal nienawiści względem Kościoła i katolików, na tą demoralizację, to nie wspierajcie WOŚP."

Stanisław Pięta, posel PiS, Polak Najlepszego Sortu :
"Jeżeli funkcjonariusz publiczny zaangażuje się w hecę WOŚP, niech nazajutrz składa raport o zwolnienie ze służby"

W dzisiejszym wigilijnym dniu, życzymy Paniom i Panom Najlepszego Sortu przede wszystkim rozumu oraz tego, aby nigdy nie skorzystali z urządzeń zakupionych przez zabłąkanych Polaków Najgorszego Sortu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nasza ulubiona pani Poseł Pawlowicz ("wszyscy myśleli, ze Krysia w łeb sie puka jeszcze, a to echo grało") stwierdziła na swoim profilu fejsbukowym, ze "Trybunał odmówił złożenia w Sejmie oświadczenia, ze będzie stosował nową ustawę o TK".

Pani Poseł, TK nie składa oświadczeń. TK wydaje orzeczenia i wyroki. Na wyrok w sprawie nowej narodowo-socjalistycznej ustawy o TK tez przyjdzie czas.

Widziałem natomiast, jak jeden człowiek w Sejmie, który obecnie przebywa w pałacu prezydenckim, złożył z podniesiona prawą ręką w Sejmie oświadczenie, ze będzie strzegł Konstytucji, a następnie wbrew Kostytucji odmówił zaprzysiezenia legalnie wybranych przez Sejm sędziów.

Publicznie popełnił w ten sposób przestępstwo, za które będzie odpowiadal przed Trybunałem Stanu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nasz ulubiony Polak Najlepszego Sortu Poseł Krystyna "unijna szmata" Pawłowicz przegrała w sądzie z Moniką Olejnik, której sama wytoczyła proces.

image

Chronicznie niedożywiona Poseł Pawłowicz, na sali sejmowej nie wykrzykiwała "chamie" i "stul pysk", ponieważ według niej te słowa nie zostały ujęte w stenogramach z posiedzeń Sejmu.
Sąd, po przesłuchaniu innych posłów nie dał jej jednak wiary.

image

Poseł Pawłowicz nie wykrzykiwała także do Marszałka Sejmu "zamknij ryj".
Sąd, po przesłuchaniu innych posłów nie dał jej jednak wiary.

Dobra, zmiana.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skydiver to jest obraz Polski--nas wszystkich
Taka Pawłowicz tylko w spodniach była i w twojej ulubionej partii
Jej nie bronie..moimz daniem powinna wyleciec juz dawno

tam , zadnych szeregach nie powinno byc takiego zachowania

nie zgadzam sie tez na rzadowe pieniadze dla Rydzykowej szkoły
Sa wazniejsze wydatki
a poza tym wolałabym aby zakładał ja ktos na naukowo wysokim poziomie,jesli juz
a nie ten, który nad własnym jezykiem nie panuje --on sie do tego nie nadaje...na rektora..ja cie nie moge
i to sa m.inn rzeczy przeciw którym powinnismy sie buntowac
a nie linia obrony przez łapami unii
i zbyt duzych wpływów niemieckich w mediach

tak sie tu produkujesz!
moze list otwarty?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odkrywamy nowe wątki w biografiach utrwalaczy "Dobrej zmiany" w II PRL.

Taka np. poseł "unijna szmata" Pawłowicz obok peerelowskiego prokuratora stanu wojennego Posła Piotrowicza to obecnie czołowa twarz tzw. "Dobrej zmiany", której celem jest restauracja PRLu w Polsce.

"Unijna szmata" Pawłowicz pozostawała w latach osiemdziesiątych, podobnie jak Piotrowicz, Krzyże, Łopiński, czy Jasiński na gorliwych usługach dla komunistów.
Ta obecnie aktywna funkcjonariusz narodowo-socjalistycznej organizacji w Polsce publikowała bowiem w czasach I PRL np. na łamach "Życia Gospodarczego" obszerne opracowania pt. "Wspólne przedsiębiorstwa polsko-radzieckie".

30 lat temu "unijna szmata" utrwalała gospodarczą zależność Polski od ZSRR, a dziś, realizuje politykę narodowo-socjalistyczną, której celem jest demontaż konstytucyjnych i praworządnych organów Państwa Polskiego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Isztar

Niezły odlot zaliczyłaś, szkoda, że to wpływa ujemnie na jakość informacji. Otóż fachowcy po szkole Rydzyka są rozchwytywani a w ramkingach okazuje się ona jedną z najlepszych. Porównaj to z jakością dziennikarzy szkolonych w innej szkole przez Jacka Żakowskiego.

Jesteś ofiarą marketingu szeptanego i mainstreamowego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowy ranking Perspektyw 2016 daje szkole Torunskiej miejsce 35 wśród szkol niepublicznych, pokonały ją m.in. takie ośrodki edukacji jak Wyzsza Szkola Gospodarki w Józefowie, czy Wyzsza Szkoła Turystyki w Suchej Beskidzkiej. To sa fakty.. O obiektywności dziennikarzy, absolwentów Torunia świadczy chocby spadająca oglądalność jedynie słusznej telewizji TVPis. Widzowie pilotem głosują nad rzetelnością i poziomem takiego dziennikarstwa.

jest jeszcze marketing propagandowy vel publiczny w rządowych mediach. Uprawiany otwarcie i to za miliony złotych w TVP1, TVP2, TVPInfo, TVP Polonia, Polskie Radio 1, Trójka. Obecnie i PR4 przepoczwarza sie z kanału kulturowo-muzycznego w kanał gadających komisarzy politycznych

Jeżeli Platforma produkowała w mediach fałsz to było to cacy ?
Media za PO osiągnęły dno, a teraz dostęp do mediów mają wszystkie opcje polityczne i wszyscy dziennikarze, za wyjątkiem funkcjonarouszy takich jak Lis czy Lewicka, Bogu dzięki.

A WSKSiM w Toruniu zajmuje 33 miejsce na 70, czyli pośrodku stawki, a zważywszy na zawodowy charakter uczelni nie bardzo ma sens porównywanie jej do uczelni zajmujących się finansami czy zarządzaniem. Nie porównuje się szermierki z rzutem kulą.

CYTAT @Otóż fachowcy po szkole Rydzyka są rozchwytywani a w ramkingach okazuje się ona jedną z najlepszych. @ jezeli miejsce 33 na 70 jest jednym 'z najlepszych' to warto powtórzyć sobie podstawy matematyki.

"Perspektywy: wyjaśniają metodologie porównywania rożnego rodzaju szkół, warto o tym przeczytać a nie tumanić czytelników wątpliwą retoryka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łowca vel zetjot występuje na tym forum i na innych portalach w roli pożytecznego kretyna, którego zadaniem jest utwierdzanie pislemingow w propagandowym bełkocie narzucanym przez Partię.
A fakty i prawda w to rzecz drugorzędna, gdy chodzi o propagandę.

Istotą rzeczy jest to,
że szkoła założona przez ojca Rydzyka nie produkuje takich bęcwałów, jak ci, pochodzący z innej szkoły, którzy w ubiegłym roku ogłosili Michnika "czlowiekiem czegoś tam".
I to jest kluczowe kryterium porównawcze, które w żadnym rankingu nie występuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kryterium, jak każde kryterium musi być mierzalne.
Jako, ze twierdzisz ze jest to kryterium kluczowe, to czy umiesz zatem podać, ilu niebęcwałów wyprodukowała WSKSIM ?
Czy możesz podać nazwisko chociaż jednego niebęcwała po tej szkole ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolega Łowca widzi wybiórczo to co mu pasuje, na resztę pozostając ślepym. Zauważ, ze nie wchodzi on w polemikę, faktami tez nie szasta, a jedynie publikuje komunikaty partyjne. Ocena sytuacji rażąco jednostronna. A świat nie jest czarno biały.
Aż trudno mi opisać jak bardzo oderwane od rzeczywistości są teorie przez Niego pisane. Myśle, ze to typ człowieka który usankcjonuje każda niegodziwośc w imię interesu partyjnego. Bez skrupułów, bez refleksji.
Niesamowite jak człowiek może być wierny aparatowi opresji, tzn Partii....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...