Przedszkole na Jasieniu - pytania

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Czy któraś z mam planuje wysłać swoje dziecko do przedszkola na Pólnicy? Moja córka ma 3 lata i od września chciałabym, żeby poszła do przedszkola, a to jest najbliżej. Zastanawiam się jak wygląda dostępność miejsc, czy ciężko się dostać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przedszkole na Jasieniu - pytania

Moje starsza córka chodzi tam od 3 lat. Nie było łatwo się dostać. W elektronicznej rekrutacji nie zostaliśmy zakwalifikowani, ale z odwołania się udało. Teraz jest pewnie trochę łatwiej, ponieważ powstało w okolicy kilka przedszkoli w podobnie wysokiej cenie, a reforma szkolnictwa wygoniła większość zerówkowiczów i więcej jest miejsc dla 3 - latków. Problem jest dalej, ponieważ wciąż nie ma publicznego przedszkola w naszej okolicy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nam tez sie nie udalo..z odwolania tez nie.
Kolegi sasiad zaplacil i sie udalo.. Koleznki syn dostal się po kilku jej wizytach u p. Dyrektor przy czy ostatecznie byli bardzo niezadowoleni. Ww wrzesniu zabrali dziecko do zerowki szkolne synek tez nie chcial tam chodzic... Ale z tego co wiem to akurat ta ich grupa byla niezbyt udana.. Pozostale raczej ok :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja nic nie musiałam płacić, wręcz p. dyrektor odmowila przyjecia czegokolwiek, wiec nie zgodze sie z państwem. przedszkole bardzo nam sie podoba poki co.

Więc pewnie będziemy też miały problem z dostaniem się... :/ A jeśli nie tam, to do jakiego innego przedszkola w okolicy można próbować?

Zielona Dolina, Bajeczne, czy Bajkowe na Kartuskiej. Ale myślę, że jeśli będziesz pilnowała tematu i podejdziesz i porozmawiasz z Panią dyrektor naszego przedszkola to ona coś Ci pomoże. To jest naprawdę bardzo dobra osoba. Żadnych łapówek nie przyjmuje i nie słuchaj ludzi tak tu o niej piszących. Pewnie nawet z nią nie rozmawiali. Nie jestem jej znajomą, ale wkurza mnie to, że można tak bezkarnie i anonimowo obrażać kogoś w sieci. Jestem rodzicem dziecka, które tam chodziło kilka lat. Drugie mam nadzieję, że teraz znów tam pójdzie. Wielokrotnie miałam z Panią dyrektor do czynienia. To nie jest takiego pokroju człowiek. Przedszkole jest na poziomie i to na pewno dzięki niej. Dzisiaj np. o 10:30 Mirosław Baka czyta dzieciom bajki w naszym przedszkolu. To tylko dzisiaj, na co dzień jest wiele innych fajnych atrakcji, zajęć, przedstawień, itp.. Wydaje mi się, że ona lubi ludzi, którym zależy na tym gdzie ich dzieci będą chodziły do przedszkola i które pilnują tego. To takie moje rady...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

super, dzięki wielkie :) Pozdrawiam

a Gdyby tak miało powstań nowe, technologiczne przedszkole w cenie około 500 zł czy byli by zainteresowani ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

500zł + wyżywienie to nie jest rewelacyjna cena. No i zależy jaka lokalizacja...

Ja place za 560zl za przedszkole na polnicy
Ale przydało by sie cos taniego tutaj bo mam juz 3 dzieciaków w tym przedszkolu i troche idzie po kieszeni choć jestem bardzo zadowolona.

ja dostalam sie do przedszkole i kolezanek corki tez do grupy 3-4 latkow. a punktow miala 8 wiem ,ze do 3 latkow okolo 30 cos dzieczkow sie nie dostalo. Powie mi ktos cos na temat nauczycielek ? slyszalam rozne opinie w wiekszosci dobre ale wiem ,ze w sekretariacie i pani dyrektor sa sympatyczni ale to nie oni beda sie opiekowac moim dzieckiem. przedszkole robi dobre wrazenie

Mój synek też rozpoczyna edukację w tym przedszkolu we wrześniu. Dla mnie dyrektorka jest wizytówką i mam już swoje zdanie. Ale najważniejsza jest kadra. Kadra :) i będę wymagać przede wszystkim empatii w stosunku do dzieci i dobrego kontaktu ze mną. O przedszkolu słyszałam od innych dyrektorek bardzo dobre opinie, zmieniły się na przestrzeni ostatnich lat - na plus. Potwierdzacie to?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jedno moje dziecko kończy tam edukację, a drugie zaczyna w tym roku. Mogę z całą pewnością potwierdzić, że przedszkole jest dobre. Moje starsze (rocznik 2009) kończąc przedszkole (choć już nie musi, bo nowa podstawa programowa tego nie wymaga) czyta i pisze, widzę, że codziennie robione jest mnóstwo różnych zadań. Dodatkowo jest dużo zajęć typu gimnastyka, rytmika, hiszpański, często są teatrzyki, panie same organizują jakieś występy, tańce, rodzice sami przygotowują przedstawienie dla dzieci (jak tego chcą my już trzeci raz), są wycieczki, zapraszani są znani goście. No najważniejsza dla mnie rzecz grupa z lektorem angielskim. Mam nadzieję, że w tym roku powstanie. Codziennie, po 5 godzin jeden z opiekunów porozumiewa się z dziećmi tylko w języku angielskim. Pani są fajne. Nam akurat zmieniały się często, więc mam rozeznanie. Plac zabaw jest fajny. Co roku Pani dyrektor coś dostawia, wymienia. Ona dba o swój biznes. Przedszkole ma również wspaniałego Pana "Złotą Rączkę" - Pana Mariana, którego dzieciaki uwielbiają:) Polecam.

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2191 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....

Linea (25 odpowiedzi)

Składające się z zabudowy wielo- i jednorodzinnej osiedle Linea powstaje na styku dwóch dzielnic:...

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2191 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....