Przedszkole - żłobek

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny, znalazłam ogłoszenie odnośnie nowego żłobko-przedszkola, może którejś z Was się przyda..
http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/dla-dziecka/gdansk-orunia-klub-malucha-z-grupa-zlobkowa-ogl1237917.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przedszkole - żłobek

TO JEST NACIĄGANE, ŻŁOBEK OD 1,5 ROKU???

Wydaje mi się ze określenie żłobek nie jest trafne w tym przypadku, to raczej wygląda jak młodsza grupa przedszkolna.No ale cóż, ogłoszenia są różne, ale może ktoś skorzysta, dla mnie niestety za daleko;( ja szykam czegoś podobnego ale w Gdyni...

dziewczyny nikt Wam prywatnie raczej nie zrobi prawdziwego złobka takiego od 4 m-ca bo to chyba się nie kalkuluje , sanepid , fachowa opieke trzeba zatrudniac pewnie pielęgniarke, warunki lokalowe - obawiam sie że to za wiele jak na prywatne mozliwości pozostaje Wam szukać miejsc w publicznbych żłobkach. Ja moge polecić ten na Chełmie na ul. Chałubińskiego - jest fajny tyle , że mój syn pochodził tam 2 tygodnie bo pozostały czas spedziłam na chorobowym ( w sumie zapisany był 1,5 m-ca ) i szybciutko szukałam opiekunki bo powiem Wam , ze jak sobie policzyłam dojazdy, wydatki na leki, moje zwolnienia w pracy przy takiej częstotliwości chorowania w żłobku to opiekunka nie wychodziła tak drogo a i dziecko nie choruje. Niestety większość dzieci chodzi do złobka systemem tydzien w złobku - 2 tyg w domu albo 2 tyg w złobku - tydzien domu na leczenie :-(((((((((((((( a mój syn miał wtedy 10 m-cy więc nie był juz takim maleństwem .

alex a w której części Gdyni? i w jakim wieku dziecko? zastanawiam sie nad otwarciem prywatnej opieki nad dziećmi - takiego klubu malucha. Skończyłam pedagogikę, mam dostęp do fajnego lokalu. tylko pytanie czy czy jest na takie usługi zapotrzebowanie?

neania - na pewno jest. wiele mam chce (albo musi) wrócić do pracy po macierzyńskim. ja od stycznia też będę w Gdyni szukała czegoś, jeśli nie uda mi się inaczej zorganizować opieki nad Młodą.

Ja szukam czegoś w Gdyni Oksywiu albo Obłużu, jest tam coś juz otwarte na Obłużu, bylismy tam kilka razy, opieka super, ale lokal kiepski i bez żadnego ogrodu, a ja bym nie chciała żeby moje dziecko siedziało w pomieszczeniu. Mam synka 2-letniego i jest bardzo żywym dzieckiem i raczej nie wysiedzi w jednym miejscu.A do przedszkola w pobliżu nie chcą go przyjąc bo ma dopiero 2 lata mimo ze jest całkowicie samodzielne i normalnie mówi.A do centrum go nie dam rady wozić, wiec czekam aż ktoś otworzy coś sensownego w pobliżu, chociaż zeby mógł tam być do 12, czyli do swojej południowej drzemki.

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...