Przepis na gofry

Poprosze o przepis na gofry.Dziekuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis na gofry

Dawno gofrów nie robiłam, ale ciasto jest takie samo, jak do naleśników plus proszek do pieczenia. Czyli: mąka, mleko, sól, jajo, no i proszek :)

Daję wszystko to o czym napisała Mikronezja + dodatkowo cukier waniliowy,teraz to on jest chyba wanilinowy lub cukier zwykły. Oczywiście ciasto powinno być gęstsze niż to naleśnikowe, bardziej jak ciasto do panakejksów. Uwielbiam gofry z nutellą i bananem

Rozpuść i ostudź kostkę margaryny. Do miski daj kilogram mąki pszennej, szklankę cukru, 1,5-2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół opakowania cukru wanilinowego, żółtka z dwóch jajek - białka ubij na pianę, ostudzoną margarynę. Całość wymieszaj i dodaj ubite wcześniej białka i mleko w takiej ilości żeby ciasto nie było za żadkie. Całość odstaw na 15 min. I możesz smażyć gofry, smacznego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w czym pieczecie te gofry? Ja miałam kiedyś taką maszynkę cos jak toster do sandwiczy z wymiennymi wkładami, ale gofry wychodziły miękkie, takie gumowate mimo że robiłam z kilku różnych przepisów:(

Kwestia mocy gofrownicy moja droga, 1700W to minimum. A jak masz mniej, to 10 min grzania przed kolejnym gofrem. Pozdrawiam.

Do gofrów w dzieciństwie używałam gofrownicy, teraz są opiekacze z wymiennymi wkładami - do sandwichy, gofrów... Ania, może wychodziły Ci gumowate, bo za krótko zapiekałaś lub miałaś za rzadkie ciasto?

tu podawałam sprawdzone przepisy http://forum.trojmiasto.pl/gofrownica-jaka-polecacie-t566388,1,310.html
http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-gofry-t70853,1,310.html

ostatnio kilka razy robiłam gofry bananowe :) tak nam posmakowały :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tak to już wiem w czym był problem... moja miała moc chyba z 700w dzięki za oświecenie:):):)

Dziekuje Wam za przepisy na pewno wyprobuje.

Ania:) - my mamy takie urządzenie 3w1 Ariette (za punkty na stacji benzynowej) z Myszką Miki - i o ile kanapki(sandwiche) wychodzą ok, to gofry są kapciowate - właśnie dlatego, że jest za mała moc :] (chyba też 700)

Z Dezalem nie ma tego problemu ;)

Kiedyś gdzieś wyczytałam że trzeba gofra postawić jak się wyjmie gofrownicy aby odparował nie kłaść na talerz na papier tylko pionowo na chwilę ,wówczas będzie chrupiący i to faktycznie się u mnie sprawdza bo nawet w tej chwili robię w ten sposób i są bardzo chrupiące .

Inne tematy z forum

sklep z ekologicznym mięsem (48 odpowiedzi)

Dziewczyny wiecie gdzie w 3miescie (najlepiej w Gdyni) jest sklep z ekologicznym mięsem (kurczaki...

POMOCY!!! szukam miejsc w Gdańsku gdzie mogę kupić zdrowe warzywa i mięso !!! (4 odpowiedzi)

Witam tak jak w tytule szukam właśnie takich miejsc bo jestem na początku drogi na zmiane...