ja owijam kapustę folią srebrną i wbijam koreczki typu:
- kawałeczek kabanosa, paróweczki cienkiej, sera, ogórka, papryki itp. albo
- owocowe tj. kawałeczek jabłka, mandarynki, banana itp.
Ser, kiełbaska, górek kiszony, papryka, oliwka, pieczrka.Talerz wykładam sałatą na środek stawiam sos czosnkowy który świetnie smakuje do tych koreczków w jakimś pojemniczku a wokół niego ustawiam ładnie te koreczki.
- kawałeczki gruszki z kawałkiem sera z pleśnią (im ostrzejszy ser tym lepiej)
- kawałeczki avocado z szynką parmeńską (owinięte)
- trójkącik camemberta z winogronkiem lub z małą suszoną morelą
a ja zrobilam tak ze szynka szwardzwaldzka czy jak to sie pisze owinelam suszone sliwki lub morele i zapieklam i goscie sie zajadali super wszystkie znikly prawie natychmiast co mnie zdziwilo bo myslalam ze nikt tego nie ruszy:)
jedna sliwka jeden plaster szynki i tak samo z morela ale podobno sliwka byla lepsza ja nie jadlam nie lubie takich rzeczy he:)za to lubie wymyslac
a u szwagierki jadłam takie klasyczne ser pomidorek koktailowy plus ogorka kosteczka i malusie pulpeciki z mielonego tez bardzo smaczne na zimno to jest