Przestrzegam przed tą firmą

Temat dostępny też na forum: Alumax - quady
23.03.2009 kupiłem dziecku samochod akumulatorowy hammera 2 osobowego.Po miesiacu uszkodziło się koło przednie więc pojechałem reklamować je . Właściciel nie chciał mi uznać gwarancji ponieważ koło nosiło ślady użytkowania ( według niego to ten samochodzik akumulatorowy powinien stać na wystawie ) i jest to usterka mechaniczna. Fajnie jest sprzedawać towar z gwarancją która w rzeczywistości jest fikcją. Odradzam kupno czego kolwiek w tej firmie bo tylko chcą sprzedać i nic więcej.Jest to firma nie solidna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Odpowiedź obiektu

Szanowni Państwo , faktycznie- zmuszeni zostaliśmy do odrzucenia roszczeń reklamacyjnych w w/w sprawie . Jestem przekonany,że każdy rzeczoznawca i każda szanująca się firma postąpiłaby na naszym miejscu tak samo.
Koło , które zostało nam przywiezione nie nosiło śladów użytkowania, ale było "zużyte" , nosiło ślady uszkodzeń mechanicznych , oraz prób ich nieudolnej naprawy. Została sporządzona dokumentacja fotograficzna, która jest do wglądu w naszej firmie . Klient, który w swoim mniemaniu miał gwarancje na wszystko , chciał oddać sprawę do sądu , ale najwyraźniej zadowolił się opisaniem swoich żali w tym miejscu . Fakty są takie ,że przed przyjazdem do nas dzwonił pytając, czy może takie koło kupić , będąc u nas żądał uznania reklamacji , a po 2 dniach przysłał kolegę, aby kupił dla niego tę część.
Całkowicie nie zgadzamy się z zarzutami Krzysztofa K.. Sprzedajemy pojazdy akumulatorowe dla dzieci od 7 lat i najważniejsze jest dla nas zadowolenie klientów i ich dzieci .Gdybyśmy byli niesolidni-już by nas nie było, a dzięki profesjonalnym podejściu naszych pracowników do klienta cieszymy się uznaniem stałych i nowych nabywców. Zapraszamy do naszego Serwisu i Salonu Sprzedaży.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odpowiedz właściciela firmy ALUMAX

Szanowni Państwo , faktycznie- zmuszeni zostaliśmy do odrzucenia roszczeń reklamacyjnych w w/w sprawie . Jestem przekonany,że każdy rzeczoznawca i każda szanująca się firma postąpiłaby na naszym miejscu tak samo.
Koło , które zostało nam przywiezione nie nosiło śladów użytkowania, ale było "zużyte" , nosiło ślady uszkodzeń mechanicznych , oraz prób ich nieudolnej naprawy. Została sporządzona dokumentacja fotograficzna, która jest do wglądu w naszej firmie . Klient, który w swoim mniemaniu miał gwarancje na wszystko , chciał oddać sprawę do sądu , ale najwyraźniej zadowolił się opisaniem swoich żali w tym miejscu . Fakty są takie ,że przed przyjazdem do nas dzwonił pytając, czy może takie koło kupić , będąc u nas żądał uznania reklamacji , a po 2 dniach przysłał kolegę, aby kupił dla niego tę część.
Całkowicie nie zgadzamy się z zarzutami Krzysztofa K.. Sprzedajemy pojazdy akumulatorowe dla dzieci od 7 lat i najważniejsze jest dla nas zadowolenie klientów i ich dzieci .Gdybyśmy byli niesolidni-już by nas nie było, a dzięki profesjonalnym podejściu naszych pracowników do klienta cieszymy się uznaniem stałych i nowych nabywców. Zapraszamy do naszego Serwisu i Salonu Sprzedaży.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Przestrzegam przed tą firmą

Witam! Chciałabym wszystkich przestyrzec przed zakupami w tej firmie!Mój mąż również kupił u tego Pana quada z pługiem do odśnieżania. Quad nie działał praktycznie od chwili jego zakupu. więc oddaliśmy go do naprawy. Po powrocie z seriwsu okazało się, że pojazd nadal jest nie sprawny.Chcieliśmy go zrócić ale spokaliśmy się z odmową i prostackim zachowaniem mimo, iż zgodnie z prawem mogliśmy zwrócić towar nawet bez podawania przyczyny. Powołalismy więc rzeczoznawcę z PZMOT, który wykonał opinię stwierdzającą kilkanaście wad w tym również skrzywienie ramy co uniemożliwiało jego rejestrację (nadmieniam, że quad został nam sprzedany jako posiadający homologację). Po przedstawieniu opinii sprzedawcy, uznał on iż ma własną potwierdzającą że pojazd jest sprawny. Pozostawiam to bez komentarza. W związku z brakiem możliwości porozumienia się z tym osobnikiem skierowaliśmy sprawę na drogę postępowania sądowego i oczywiście wygraliśmy. To firma "nie daj się" i z takimi oszustami należy walczyć. Z tego co się zorientowałam po wpisach nie jesteśmy jedynymi ofiarami tej firmy ale najgorsze, że bezkarnie sprzedają sprzęt który zagraża zdrowiu a nawet zyciu. Przestrzegam przed zakupami w tej firmie bo później pozostaje już tylko sąd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1