Psy bez smyczy mam juz dość!

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała prosić właścicieli czworonogów aby założyli swoim psom smycze. A tłumaczenie, ze każdy pies moze ugryźć ale mój nie dosłownie doprowadza mnie do szału! Czy mam robić zdjęcia właścicielom i zgłaszać na policję? Co nie bedzie takie trudne bo ostatnio coraz więcej patroli jest na naszej dzielnicy
popieram tę opinię 158 nie zgadzam się z tą opinią 243

Ogródek za płotem i ..... kupy

Mam mały ogródek za płotem. Chciałem, żeby ta część także była ładna, żeby cieszyła oczy. Bo przy jezdni, ludzie jeżdżą, patrzą.
Ale nie! d*pek chodzi z psem, a piesek robi kupy na trawce w ogródku. I domyślcie się.... właściciel na zabiera kupy.
Poraża mnie durnota tego faceta. Przecież musi widzieć, że tam są zasadzone rośłiny ozdobne. Jak można byc takim sk..., żeby pozwalać na robienie kupy przez jego psa akurat w tym miejscu?!
Dodam tylko, że on ma też swój trawnik za płotem.
Niestety, rzadko go widuję (pracuję do późna), ale jak tylko to zobaczę, to nakręcę film. Innego straszaka chyba nie ma
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Psy bez smyczy mam juz dość!

Ma rację kobieta. jak sobie nie zyczy być obwąchiwana albo dotykana, to jej prawo! Mamy się dostosowywać do zwierząt?
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 3

Problematyczka, sam kundla nie mam ale nie przeszkadza mi to!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przeszkadza mi na placu zabaw. I jak w ramach witania się usiłuje przewrócić roczne dziecko na asfalt.
Może i będzie się nadawał do oswajania dziecka z psem- jak będzie umiał słuchać poleceń. Widzisz, po poprzednich atakach dziecko zwyczajnie boi się psów. Oswajamy je przy pomocy niektórych Państwa z osiedla (m.in Saby) i labradora znajomych, ale wystarcza następny taki rzucający się, nieważne że "przyjaźnie" żeby kilka miesięcy pracy szlag trafił. Ale ostatnio sukces - dziecko odważyło się poglaskać psa (wodołaza).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oto pokaz kultury "miłosników natury"... Szkoda gadać!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja mam gdzieś takich jak ty. Nie podoba się to nie wychodź z domu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale powaznie ten 5miesieczny szczeniak Lili Ci przeszkadza? Korzystaj z tego ze tak łagodne i małe psy sa jakim jest ów piesek i spuść dzieci z rak aby sie z nim pobawiły. Właścicielka na pewno nie bedzie miała nic przeciwko (bardzo miła kobieta) a dzieci zrozumieją ze psy to nie potwory i nie nalezy sie ich bać.

Zreszta psy to nie potwory szczególnie takie małe. Majac kontakt z ludźmi rowniez uczą sie aby jak podrosną nie były złe do kogokolwiek nastawione:)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgodnie z prawem ... to Ty osiłku robiasz błędy ortograficzne! Teraz uważaj: duży! Tak to się pisze. Nie jest to trudne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie interesuje mię głupie gadanie ze pies ułożony nie ułożony mały czy doży na trawie czy asfalcie zgodnie z prawem ma być na smyczy . koniec
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Specjalnie bierzesz synusia na ręce żeby prowokować ? Nie możesz go zostawć na ziemi ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

Uprzejmie informuję, że swoich dzieci luzem nie puszczam. Mimo to kilkukrotnie zostaliśmy zaatakowani przez psy różnej wielkości. Za atak uznaję skakanie na mnie, żeby sięgnąć do trzymanego na rękach dziecka/gryzienie po nogach/wpadanie całą 80 kg masą (dog niemiecki) na 50 kg kobietę.
W momencie, jak ktoś 3 krotnie woła psa do nogi, a ten nie reaguje i nadal na mnie leci... cóż, krzyki "to tylko szczeniak" mnie nie pocieszają.
Przy okazji, czarny szczeniak circa 50 cm w kłębie, o imieniu Lili jest puszczany koło ogrodzonego placu zabaw dla dzieci i włazi tam przy wchodzących/wychodzących z placu zabaw ludziach.

Właściciele zwierząt - nikt wam pupili zabierać nie chce. Ale bezpieczniej i dla psów, i dla ludzi będzie trzymanie się jakichś zasad. Np. ułożenia psa przed puszczeniem go luzem na najbardziej uczęszczanych miejscach osiedla. Tudzież nauczenie dzieci zasad bezpieczeństwa w kontakcie ze zwierzętami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zasłaniasz się tym prawem jak pod spódnicą mamusi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie nie nie

Nie nie nie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zgadzam się. Psy powinny być na smyczy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie wchodź do lasu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja miałam kundelka, który był ze mną od dzieciaka, bawiły się z nim obce dzieci jak i te z rodziny. Pewnego razu gdy mój synek bawił sie swoją pluszową piłką nasz przyjacielski kundelek podszedł i bez żadnej przyczyny ugryzł małego. Dzieciak nigdy nie interesował sie tym psem żeby go zaczepiać czy dokuczać. Moim zdaniem, psom nie można ufać w 100% wytresowany, udomowiony, wychowywany z dziećmi to zawsze jest zwierze, ktoremu nie siedzimy w głowie i nigdy nie wiadomo co do końca zrobi. Oczywiście na osiedlu,ulicy, parku czy w innym miejscu to pies powinien być na smyczy, idąc do lasu można go spuścić ze smyczy ale w kagańcu, bo czasami strach iść do lasu jak biegają tam wielkie bestie bez kagańca a właściciela nie widać....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

...a obowiązujące prawo tez jest paranoiczne i cię nie obchodzi? Straz Miejska by się przydała.....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dlaczego lekkomyślnie ? Nie lubię takich ludzi którzy traktują psy jak jakieś bestie. Ja też puszczam luzem i nie obchodzą nie paranoicy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

Mieszkam na karczemkach i tez nie ufam obcym psom a tymbardziej jeslu wlasciciel lekkomysnie puszcza psy bez smyczy. Mam juz dosc i mam zamisr wzywac straz miejska bo to lekka przesada.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: proste rozwiązanie

a niech pani pokaże przepis który pozwala dzieciom biegać po asfalcie. zajmijcie się opieką nad dziećmi o które nie dbacie- biegają bezpańsko po ulicy, jeżdżą rowerkami, a mamusie mają gdzieś ich życie.....patrzą ( lub nawet nie) czy samochód wyhamuje. A smycz by się przydała...
Puknijcie się w czoło i zajmijcie się..... kotami....
Jak dojdzie do dziecięcej tragedii to nie będzie pies....Pilnujcie ich bo zwalą sobie na główki ołtarz podczas mszy......
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Błoga Bysewska (4 odpowiedzi)

Osiedle domków jednorodzinnych w zabudowie bliźniaczej powstaje w dzielnicy Kokoszki, na styku...