Pustaki-pomocy???

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Kochane, mam 2 pytania bardzo ważne dla mnie!:
1. Czy orientujecie się gdzie w woj pomorskim można nabyć pustaki po okazyjnej cenie (5 -6 zł) bo wszędzie gdzie się dowiadywałam są w cenach 7,00 -8,00 /sztukę. Chodzi mi o pustaki białe 24x24x50 i o ilość przeszło 3000 sztuk. W projekcie mamy cegłę POROTHERM, ale korzystniej wychodzi zakup ww pustaków. Nie interesuje mnie F-ra Vat.
2. Cena transportu masy betonowej-betonomieszarką.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pustaki-pomocy???

W jednej z hurtowni koło Bytowa widzieliśmy suporex o takich wymiarach za 6,20 pln.
Jak mi się uda, później sprawdzę inne ceny.

jezeli nie musisz miec f-ry przeszukaj ogloszenia od osob, ktore budowały a został im material np allegro, jest tego naprawde duzo

zawsze taniej jest u tych, co ukradli komuś materiał na budowie ;-) na allegro i w anonsach takich nie brakuje, niestety

sprawdzałam na allegro, ale nie mogę nic znaleźć. Podaj link. Beata byłabym ogromnie wdzięczna za namiary na tą firmę.

Namiary... Dokładnie nie wiem, jeździliśmy po znajomej nam okolicy :)
Szukaj w Bytowie, Lipnicy, Chojnicach (nie wiem, jak skalkuluje się przewóz tego)

Ale oczywiście, jak będę wiedzieć więcej, to też dam znać :)

Ostrzegam tylko, byś nie pomogła złodziejowi w upłynnieniu skradzionego materiału.
Jeśli ktoś zaprosi cię na budowę po odbiór i zobaczysz dom z takich pustaków to ok, ale jeśli niewiadomo kto będzie chciał Ci to przywieźć po okazyjnej cenie to od razu powinnaś dzwonić na policję...
I oby Ci nikt nic z budowy nie ukradł i nie sprzedał na budowę wioskę dalej...

Dla jasności tylko, ja mówię o hutrowniach budowlanych.

A na allegro... wszystko co tam jest, jest albo lewe albo prawe... Ryzyko jest zawsze....

Spox, będę czujna, ale pamiętajcie o mnie... Plissss

Ja tylko powiemże jeśli wybierzesz sobie skład budowlany i umówisz się z nimi że będziesz brała u nich materiały budowlane na cały dom. To możesz negocjować rabaty i upusty. Wtedy też skład sprzedaje ci taniej towary ja tak zrobiłam i miałam nawet do 30% upustu na niektórych towarach. Ale nie przestrzegałam tak do końca umowy i kupowałam gdzie wynegocjowałam dobrą cenę. Moja rada przejedź się po składach inegocjuj stawki to działa. Powodzenia

Aggga no jasne, że tak chcę zrobić, ale trzeba od czegoś zacząć, dlatego pytam jak wyżej. Jeżeli hurtownia czy sklep "na dzień dobry" obniżą mi ceny pustaków np. to napewno dadzą upust na resztę materiałów. A gdzie kupowałaś pustaki, kiedy i za ile?

my braliśmy u macha i na rotmance. mach dużo zjechał z ceny bo ściemnialiśmy że gdzie indziej daja nam za np 5 zł to on nam obniżał do 5,50. Oczywiście podaje przykład bo to było 3 lata temu :-)

mach ostatnio robi okropne przekrety z mieszkaniami wiec nie wiem czy dobrze wchodzic z nimi w jakies uklady..... trzeba dobrze sprawdzic

No co ty 8-/ w szoku jestem. Mach robi jakies przekręty?

moja przyjaciolka chciala od nich kupic mieszkanie, umowa juz byla podpisana, zaliczki wplacone no i skonczylo sie na rozwiazaniu umowy jak podniesli cene o prawie 60 tys, przesuneli termin odbioru o kolejne kilka miesiecy (a i tak nie mialo to byc szybko, najpierw 1,5 roku, potem 2 a potem jeszcze dluzej) i jeszcze kilka innych rzeczy tam wyniklo. Na koniec budowa sie zatrzymala. Nawet gazety o tym pisaly i przestrzegaly przed tym developerem. Nie wiem, moze w tej chwili cos sie poprawilo ale kilka miesiecy temu nie wygladalo to rozowo. Na szczescie udalo sie zaliczke odebrac i kupic mieszkanko za podobna cene (do pierwotnej u macha) i juz je odebrac. A u macha byloby moze pod koniec przyszlego roku......

http://forum.muratordom.pl/

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...