Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 10:-)

zatem jestem i ja:-))

...z wiarą.. na lepsze jutro, nadzieją, która umiera ostatnia..i miłością, która trwa wiecznie..:-)

nie brałam clo,ale że się tutaj wypowiadam i Dziewczyny są fajne no to jestem:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki stokrotko,chodziło mi o to że teraz mam 26 dzień cyklu,do dnia poprzedzającego owulację tj.15 w moim cyklu miałam temp.36,6,pózniej był skok do 37 i tą samą mam teraz,noi nie wiem czy mam szansę na dzidzię w tym cyklu czy nie.Mam nadzieję że dobrze to wyjaśniłam,pierwszy raz mierzę temperaturę i nie za bardzo się na tym znam.

Ania nie bardzo rozumiem o co tobie chodzi w tym pyt. ale postaram sie wytluamczyc..

np. tak do owu ma sie niskie tempki..kazda ma inaczej u jednej to moze byc 35,4 a u innej 36,7..no i potem skok o min 0,2 i tempka wyzsza musi byc przez 3 dni wyzsza niz 6 najnizszych przed skokiem..i jesli jestes w ciazy to sie utrzymuje..a jak nie to np. u mnie w dniu @ spadala nagle z 36,90 na 36,50 i wiedzialam,ze w tym dniu dostane @ badz na drugi dzien,ale zazwyczaj to byl ten wlasnie dzien..

czesto bywa tak,ze w okolicach 4 dnia po owu jest troszke nizsza tempka niz dnia 3,2 i 1 po owu,ale to normalne i potem juz powinna piac sie w gore..

mam nadzieje,ze pomoglam:-)

miało byc 36,6

Jak długo wyższa temperatura w pochwie powinna się utrzymywać,tzn kiedy powinnam spodziewać się 35,5?
Ja też już 7 cykl starań i bez skutków.

hehe mój też na początku dziwnie na mnie spojrzał, ale mówi, ze skoro może tylko pomóc a nie zaszkodzić to mam tak leżeć :)

a z tymi nogami w górze... ja zrobiłam tak raz, to małzon sedecznie się ze mnie uśmiał i powiedział, że zwariowałam :P
My mamy teraz 7my cykl starań....
zonka, trzymam kciuki, żeby Wasze starania były owocne :)

Faktycznie :) dziś kolejna wyższa tempka :0 wyszło, że miałam owu 16 dc, czyli planowo :) Teraz tylko rączki do Boga wznosze, żeby faza lutealna mi się przeciągnęla, a nie tak jak ostatnio trwała tylko 9 dni :( Jutro idę do gina, może cos mi już na to da ;)

olimpia, wg mnie miałaś owu w okolicy 16dc. Najważniejsze jest, aby 5 poprzedzających tempek było o 0,2 stopnia niższych niż kolejne 3 (o ile dobrze pamiętam). U Ciebie póki co się na to zanosi.

Byłam wczoraj u gina - po clo tym razem urósł tylko 1 pęcherzyk ale za to porządny :) 22,5 mm miał wczoraj i lekarz stwierdził, że pęknie dziś lub jutro (choć test owu wczoraj był jeszcze negatywny) także działamy :) Tym razem wzięłam TŻta na przetrzymanie na 3 dni i od wczoraj działamy codziennie ;) Po wszystkim nogi w górze przez pół godz., chociaż wcześniej śmiałam się z dziewczyn które tak robią. Ale 8 cykl starań robi swoje i człowiek chwyta się wszystkiego :)

A czy przy nieprawidłowym progesteronie okres wystepuje regularnie?

ana mi nie kazali na czczo robic tych badan

progesteron mialam badac w 20 i 21 dc przy owu okolo 16 dc tyle moge poeiwedziec...

Nie mam nadal skoku temp. strasznie mnie to dziwi. Jajbniki jakby cały czas pobolewają na owu...dziś może trochę mniej, ale wg testów i śluzu owu miałam wczoraj lub przedwczoraj.... dziwne ... dziś mój 18dc i nic :/....a wg poprzednich wykresów skok miałam juz 15, 16 dc..... boje się, że ten cykl był bez owu... albo jakiś trefny :/...może ciałko żółte sflaczało..ehh nie wiem..... chyba, że ten skok 2 kreseczek, to można notowac jako skok.... choć czytałam, że czasem może on wystapić dopiero 4 dni po owu.....to może tak będzie?mój wykres: http://ovufriend.pl/graph-print,de6c025594cebd9f6382ff6dfb991ed3,0px.html

No a u mnie dodatkowo problemy w pracy :( szef mi chce dac takie warunki od lutego.....szkoda gadac :( jakbym zaszła w ciąże, to od razu poszłabym na zwolnienie i miała go gdzieś !

Ania wiem tylko,że tarczyce nie trzeba badać na czczo. O prolaktynie i progesteronie nie wiem jak jest.
Lena jak Tymek? Sypiasz coś w nocy czy nadal walka z zasypianiem?
Nasz mały coś ostatnio szaleje w nocy i kiepsko sypia, nie wiem może to już zęby?;/
Kkasia, Basieniak co u was?

Dziewczyny napiszcie proszę w którym dniu cyklu bada się progesteron,prolaktynę i tarczycę i czy trzeba być na czczo.

Dagolek, niestety nigdy z tego antybiotyku nie korzystałam :)

Klara - wszystkie tutaj zapewne będziemy trzymać kciuki za Ciebie :*

A dzisiaj mój B był n badaniach i tak nie do końca wyniki wyszły dobrze, chyba 4 rzeczy są poniżej normy...

A ja muszę się pochwalić, że zmieniam pracę!! :) dzisiaj zostałam zakwalifikowana, cieszę się niezmiernie, ale zarazem martwię, bo tutaj zmiana pracy i starania o dziecko... Ale co tam, póki co jestem dobrej myśli ;D

Klara niesamowicie mocno trzymam kciuki;)!
Wiara czyni cuda więc ty wierz i trzymaj kciuki z nami;)

tak, tyle że to do skutku to finansowy pic na wodę, ale ok, nie narzekam:)

klara bede trzymac kciuk oby tym razem sie udalo? korzystasz moze z programu in vitro do skutku?pozdrawiam

hej, byłam dziś na wizycie w klinice
po rozmowie z ginką jest mi trochę lepiej, włączamy nowe leczenie, inne leki plus kroplówkę i na początku stycznia drugie podejście, z 3 zarodkami, jeden mocny dwa troche slabsze....

ja nie brałam

wykupiłam ten antybiotyk co mi przepisała Doxycyclinum ... brała z was to któraś? Mocniejszy ból już mi ustąpił , ale czuje cały czas " coś" w podbrzuszu .

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...