Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 10:-)

zatem jestem i ja:-))

...z wiarą.. na lepsze jutro, nadzieją, która umiera ostatnia..i miłością, która trwa wiecznie..:-)

nie brałam clo,ale że się tutaj wypowiadam i Dziewczyny są fajne no to jestem:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki stokrotko,chodziło mi o to że teraz mam 26 dzień cyklu,do dnia poprzedzającego owulację tj.15 w moim cyklu miałam temp.36,6,pózniej był skok do 37 i tą samą mam teraz,noi nie wiem czy mam szansę na dzidzię w tym cyklu czy nie.Mam nadzieję że dobrze to wyjaśniłam,pierwszy raz mierzę temperaturę i nie za bardzo się na tym znam.

Ania nie bardzo rozumiem o co tobie chodzi w tym pyt. ale postaram sie wytluamczyc..

np. tak do owu ma sie niskie tempki..kazda ma inaczej u jednej to moze byc 35,4 a u innej 36,7..no i potem skok o min 0,2 i tempka wyzsza musi byc przez 3 dni wyzsza niz 6 najnizszych przed skokiem..i jesli jestes w ciazy to sie utrzymuje..a jak nie to np. u mnie w dniu @ spadala nagle z 36,90 na 36,50 i wiedzialam,ze w tym dniu dostane @ badz na drugi dzien,ale zazwyczaj to byl ten wlasnie dzien..

czesto bywa tak,ze w okolicach 4 dnia po owu jest troszke nizsza tempka niz dnia 3,2 i 1 po owu,ale to normalne i potem juz powinna piac sie w gore..

mam nadzieje,ze pomoglam:-)

miało byc 36,6

Jak długo wyższa temperatura w pochwie powinna się utrzymywać,tzn kiedy powinnam spodziewać się 35,5?
Ja też już 7 cykl starań i bez skutków.

hehe mój też na początku dziwnie na mnie spojrzał, ale mówi, ze skoro może tylko pomóc a nie zaszkodzić to mam tak leżeć :)

a z tymi nogami w górze... ja zrobiłam tak raz, to małzon sedecznie się ze mnie uśmiał i powiedział, że zwariowałam :P
My mamy teraz 7my cykl starań....
zonka, trzymam kciuki, żeby Wasze starania były owocne :)

Faktycznie :) dziś kolejna wyższa tempka :0 wyszło, że miałam owu 16 dc, czyli planowo :) Teraz tylko rączki do Boga wznosze, żeby faza lutealna mi się przeciągnęla, a nie tak jak ostatnio trwała tylko 9 dni :( Jutro idę do gina, może cos mi już na to da ;)

olimpia, wg mnie miałaś owu w okolicy 16dc. Najważniejsze jest, aby 5 poprzedzających tempek było o 0,2 stopnia niższych niż kolejne 3 (o ile dobrze pamiętam). U Ciebie póki co się na to zanosi.

Byłam wczoraj u gina - po clo tym razem urósł tylko 1 pęcherzyk ale za to porządny :) 22,5 mm miał wczoraj i lekarz stwierdził, że pęknie dziś lub jutro (choć test owu wczoraj był jeszcze negatywny) także działamy :) Tym razem wzięłam TŻta na przetrzymanie na 3 dni i od wczoraj działamy codziennie ;) Po wszystkim nogi w górze przez pół godz., chociaż wcześniej śmiałam się z dziewczyn które tak robią. Ale 8 cykl starań robi swoje i człowiek chwyta się wszystkiego :)

A czy przy nieprawidłowym progesteronie okres wystepuje regularnie?

ana mi nie kazali na czczo robic tych badan

progesteron mialam badac w 20 i 21 dc przy owu okolo 16 dc tyle moge poeiwedziec...

Nie mam nadal skoku temp. strasznie mnie to dziwi. Jajbniki jakby cały czas pobolewają na owu...dziś może trochę mniej, ale wg testów i śluzu owu miałam wczoraj lub przedwczoraj.... dziwne ... dziś mój 18dc i nic :/....a wg poprzednich wykresów skok miałam juz 15, 16 dc..... boje się, że ten cykl był bez owu... albo jakiś trefny :/...może ciałko żółte sflaczało..ehh nie wiem..... chyba, że ten skok 2 kreseczek, to można notowac jako skok.... choć czytałam, że czasem może on wystapić dopiero 4 dni po owu.....to może tak będzie?mój wykres: http://ovufriend.pl/graph-print,de6c025594cebd9f6382ff6dfb991ed3,0px.html

No a u mnie dodatkowo problemy w pracy :( szef mi chce dac takie warunki od lutego.....szkoda gadac :( jakbym zaszła w ciąże, to od razu poszłabym na zwolnienie i miała go gdzieś !

Ania wiem tylko,że tarczyce nie trzeba badać na czczo. O prolaktynie i progesteronie nie wiem jak jest.
Lena jak Tymek? Sypiasz coś w nocy czy nadal walka z zasypianiem?
Nasz mały coś ostatnio szaleje w nocy i kiepsko sypia, nie wiem może to już zęby?;/
Kkasia, Basieniak co u was?

Dziewczyny napiszcie proszę w którym dniu cyklu bada się progesteron,prolaktynę i tarczycę i czy trzeba być na czczo.

Dagolek, niestety nigdy z tego antybiotyku nie korzystałam :)

Klara - wszystkie tutaj zapewne będziemy trzymać kciuki za Ciebie :*

A dzisiaj mój B był n badaniach i tak nie do końca wyniki wyszły dobrze, chyba 4 rzeczy są poniżej normy...

A ja muszę się pochwalić, że zmieniam pracę!! :) dzisiaj zostałam zakwalifikowana, cieszę się niezmiernie, ale zarazem martwię, bo tutaj zmiana pracy i starania o dziecko... Ale co tam, póki co jestem dobrej myśli ;D

Klara niesamowicie mocno trzymam kciuki;)!
Wiara czyni cuda więc ty wierz i trzymaj kciuki z nami;)

tak, tyle że to do skutku to finansowy pic na wodę, ale ok, nie narzekam:)

klara bede trzymac kciuk oby tym razem sie udalo? korzystasz moze z programu in vitro do skutku?pozdrawiam

hej, byłam dziś na wizycie w klinice
po rozmowie z ginką jest mi trochę lepiej, włączamy nowe leczenie, inne leki plus kroplówkę i na początku stycznia drugie podejście, z 3 zarodkami, jeden mocny dwa troche slabsze....

ja nie brałam

wykupiłam ten antybiotyk co mi przepisała Doxycyclinum ... brała z was to któraś? Mocniejszy ból już mi ustąpił , ale czuje cały czas " coś" w podbrzuszu .

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...