Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 10:-)

zatem jestem i ja:-))

...z wiarą.. na lepsze jutro, nadzieją, która umiera ostatnia..i miłością, która trwa wiecznie..:-)

nie brałam clo,ale że się tutaj wypowiadam i Dziewczyny są fajne no to jestem:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dagołek ona dobrze mówi.. da się.. na usg moze nie byc widac w sumie infekcji a moze to ona Cię boli wlasnie, tak jak np zapalenie pecherza a jego na usg nie widac przeciez

nom na badaniu na fotelu :P jak mi uciskała na podbrzusze to czułam ból i powiedziała, że to macica boli po nie wyleczonej infekcji.
Pójdę na usg do gamety.

no to jak ona to stwierdzila? na jakiej podstawie? na podstawie badania na fotelu?? ja bym poszla do innego gin na usg.. jesli tak boli to nie sa jzu zarty..rozne rzeczy moga sie tam dziac..moze jakas torbiel,czy cos? to trzeba na usg zobaczyc..idz kochana do innego gin:*

Hej dziewczyny , byłam dziś u gina z medicovera... i powiedziała mi , że to nie jajnik tylko macica mnie boli :/ przepisała mi antybiotyk , czopki i globulki :/ No i oczywiście nie dała mi skierowania na usg bo powiedziałam, że umie badać i na usg nic nie będzie widać.
Nie wiem co o ty mam myśleć?

Olesia u nas zadnego opisu nie bylo tylko wymienione rozne dane typu ph, ilosc plemnikow na ml, ile ml oddal do badania, barwa,szybkosc,zdrowe,zywe,martwe.. i parametry podane.. zadnego opisu nie bylo..choc to pewnie od miejsca w ktorym sie robi badanie..

moj maz nagle rzucil fajki z dnia na dzien..nie pali juz 2 lata.. odkad rzucil na poczatku unikalismy miejsc gdzie palono..bylo mu bardzo ciezko i ciagle powtarza ze to walak do konca zycia z samym soba.. ale polepszyl mu sie zapach,smak, wech..czuje sie zdrowysz..nie ma kaszlu, zeby biale..same plusy:-))

klara, bardzo mi przykro :( również nie będę Cię pocieszać, bo to i tak nic nie da... Swoje musisz wypłakać i wycierpieć, ale jak ktoś mi powiedział ostatnio po każdym dołku jest górka ;)

Aniu, za Twojego Julka też 3mam kciuki i zobaczysz te kilka miesięcy minie Ci błyskawicznie!! :)

A u Nas po staremu, jakoś ostatnio nawet nie myślę za dużo o dzieciątku, mam teraz urlop i cieszę się nim, plus dodatkowo już żyję delikatnie Świętami!! cieszę się ogromnie, bo już dla wszystkich dzieci w rodzinie plus synka przyjaciółki mam prezenty obkupione... :)

więc jakoś tak nie myślę o ciąży, aczkolwiek z tego co wyliczyłam od piątku znów trzeba będzie robić testy... aaa i we wtorek z B jedziemy Go przebadać ;D ciekawa jestem czy coś wyjdzie z tych badań - chyba będę musiała mały podstęp zrobić, by zmusić Go do rzuceni palenia :)

Mam pytanie do tych dziewczyn których partnerzy robili badania nasienia - czy na końcu wyników jest jakiś opis? czy tylko są podane współrzędne, ilość żywych plemników itp.? bo jak jest opis, to d*pa blada, ale jak nie to zawsze mogę Mu wcisnąć, by rzucił to świństwo, bo to też jest poniekąd przyczyna ;) wiem, wiem, jestem intrygantka, ale już nie wiem jak mam Mężowi przemówić do rozumu :(

Ania Twój Julek ma więcej włosów niż mój 4 miesięczy Sebek:) Słodziak z niego:)

Zosia ładna dziewczynka :)

To ja też Wam wyslę Zoskę :)

Nom Ania śliczny chłopczyk, a jakie ma ładne włoski :)

Ania cudny!!

dzięki za ciepłe słowa.. zauważyłam, że teraz potrzebuję, jak ktoś czasem powie, że będzie dobrze.. czuję się wtedy silniej i pewniej..
Wysłałam Wam zdjęcie małego na pocztę:)

Ah Aszi to już Ci pisze co mam w moim jadlospisie w takim razie :D bo to sa 2 rozne tabele! :)

4x mleko poczatkowe plus 1 x zupa jarzynowa - przecier plus 50 - 100 g skrobane jabluszko lub sok a łączna liczba posilkow w ciagu dnia to 5x180 ml tak pi razy oko oczywiscie wg mojej pediatry.

A mowilam ze przepisalam sie do mojej starej lekarki? chodzilam do niej jak bylam dzieckiem i mam do niej zaufanie, bo mialam inna przychodnie blizej domu, ale tam lekarzy nie znam i jacys dziwni tacy... a ta to co innego, w ogole wizyty zawsze dlugie, moge pogadac, bada bardzo dokladnie no i Zosia ja chyba tez lubi bo sie do niej smieje bardzo :)

Aniu nasz mały też miał mieć później operacje. Anestezjolog mówił, że starsze maluchy lepiej znoszą narkoze. Ale niestety u Sebastiana trzeba było wcześniej operować, przez to trafił na intensywną terapie bo saturacja spadła do 50%. Także czekaj cierpliwie na ten 3-4 miesiąc. Minie Ci szybciutko nim się obejrzysz.
I zobaczysz kochana, że po wszystkim będziesz spokojniejsza i zapomnisz, że Julek musiał mieć taki zabieg. Będzie dobrze-głowa do góry. Jesteśmy tu z Tobą wszystkie:)
Koraliczku ja nie karmie naturalnie tylko sztucznie:) Sebek wybredny i odrzucił cycusia po 3 miesiącu:)

Aniu, ja też mocno zaciskam &, będzie dobrze:)

Aniu nim się obejrzysz, a Julek będzie psocił i nawet nie będziesz pamiętać, że miał jakąś operacje. Trzymam za Was mocno kciuki :*
Może podeślesz jakieś zdjęcia Julka na pocztę bo jeszcze chyba go nie widziałyśmy. ?! Pozdrawiam :)

hej dziewczyny.
klara bardzo mi przykro:( nie będę Cię pocieszać bo to i tak nic nie da, ale wysyłam w Twoją stronę dużo ciepłych myśli..
Ja ciągle biegam po lekarzach, kardiolog, naczyniowiec pediatra i tak w kółko.. wadę małemu potwierdzili i jak to mówią w odpowiednim momencie będzie operowany zazwyczaj jak nic się nie dzieje jest to ok 4-5miesiaca życia, bo wtedy ponoć organizm najlepiej znosi tą operację.. ale po niej Julek ma być zupełnie zdrowy.. ja już bym chciała, żeby mały miał to za sobą, boję się o niego bardzo.. póki co zostaje nam obserwacja i wizyty u kardiologa co 2 tyg..
pozdrowienia dla wszystkich mam obecnych i tych przyszłych..

Aszi wg tej tabeli, macie ukonczony 4 miesiac czyli rozpoczety 5 i dla tego okresu przy karmieniu naturalnym mozesz podawac juz zupkę-przecier jarzynowy z dodatkiem kaszy manny krupczatki 2-3 g na 100 ml 1x dziennie (w nawiasie - najlepiej w poczatkowych dniach przeciery w sloiczkach)

Aszi ja Ci wysle zaraz co mi tam pisze, tylko sie ogarne bo dopiero co wstalam :D i tak siadlam do kompa od razu hehee

W ogóle na Wszystkich Świętych pojechaliśmy w moje rodzinne strony. Wszystkie siostry mojego ojca były bardzo zaskoczone, że mały ma skończone 3 miesiące a ja mu jeszcze rosołków nie gotuje:) Bo one tak robiły hehehe....tak mi się przypomniało:)

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...