Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 10:-)

zatem jestem i ja:-))

...z wiarą.. na lepsze jutro, nadzieją, która umiera ostatnia..i miłością, która trwa wiecznie..:-)

nie brałam clo,ale że się tutaj wypowiadam i Dziewczyny są fajne no to jestem:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny wiem co przeżywacie. Każda z nas miała identyczne emocje, żal, gniew,złość i wiele innych...ale każdej się udało zajść w ciąże więc i wam się uda. Dobrze jest się wyciszyć, przestać obsesyjnie myśleć o dziecku. Trzymam za was kciuki.

Olesia - mam tak samo ! Chcę juz teraz zaraz - "a tu zonk" - tak jak napisałaś...echh...do chrzanu z tym !
Ja też w tym cyklu próbuję się wyłączyć... niestety w niedzielę dostałam @. Testy owu, potwierdziły owulacje, działaliśmy w tym czasie i duuu....pppp....a !!!

Może się nakręcam - sama nie wiem, więc sie po prostu wyłączam...a przynajmniej próbuję, bo przy tym monitorowaniu samej siebie (temperatura, testy itp.) cieżko się wyłączyć. chociaż chyba trochę mi się udało, bo wczoraj zapomniałam zmierzyć temp. :)

I do tego mam chyba za krótkie fazy lutealne ehhh :(

P.S. - U nas 7my cykl starań i tez mam wrażenie, że to caaała wieczność!

Olesia, doskonale Cię rozumiem. Ja mam tak, że z chwilą kiedy po raz kolejny przychodzi @ mam mega doła (chociaż na początku starań bardziej to przeżywałam niż teraz), ale im bliżej do owulki tym lepiej. No i później przed @ doły jak widzę, że testy znów negatywne.

Dziś 11 lub 12 dzień po owulce, test nadal negatywny także już się nie łudzę, że się udało. Czekam do niedzieli na @... Nastawiałam się, że jednak się uda przy tych moich dwóch pęcherzykach :( No nic... Trzeba się pozbierać w sobie i działać dalej...

Iwonus - bo ja sie tego trzymalam jak bylo mi mega zle..keidy ryczalam,byl dol..nauczylam sie z tym zyc,ze nie zawsze wszystko sie dostaje co sie chce od razu..

dziecko znajdzie odpowiedni czas by pojawic sie w naszym zyciu..i niekonieczni9e bedzie to ten moment, na ktory liczymy.. ja Wam powiem,ze staralismy sie..byly lepsze i gorsze momenty..ale ten ost moj cykl bylam wyciszona,spokojna..jak nigdy..pogodzilam sie z tym i ciagle powtarzalam,ze keidys Bog nas obdarzy dzieciatkiem..ze jesli Jego wola jest taka a nie inna to niech tak tak bedzie...no i kiedy ujrzalam 2 kreseczki to bylam w mega szoku..nie wierzylam..a jednak..

Olesia a tak swoja droga 6 dni od owu to zdecydowanie za wczesnie..przeciez polaczenie plemnika z komorka jajowa moze trwac do 6 dni od owu..do zagniezdzenia moze dojsc w ciagu 6 dni od owu..dlatego jak spojrzysz na test ciazowy jest napisane np. ze w ciagu 6 dni od zagniezdzenia/zaplodnienia.. 6 dni od owu + 6 od tego zagniezdzenia daje 12 dni od owu..czas bardzo bliski @..zrob tescik Kochana okolo 12dnia od owu.. wtedy powinien byc bardziej wiarygodny..

wiem,ze jest ciezko..wiem wiem.. zadnej z nas nie bylo latwo..ale musisz uzbroic sie w cierpliwosc..mi to pomoglo..
zaczelam robic cos popoludniami tylko dla siebie..chodzilam na zumbe..bylam tylko kilka razy bo sie udalo.. nie myslalam ciagle o dziecku..odwiedzalam schronisko..wychodzilam z psiakami.. chcialam zajac moje mysli czyms innym.. bo taka blokada psychiczna naprawde bardzo przeszkadza..

na pewno Wam sie uda..Iwonus za Ciebie tez trzymam mocno kciuki:**

Olesia ja wiem że jest ciężko, są różne dnia.

Ja staram się jednak mieć dystans- my staramy się jakieś 5 cykli, ale pomyśl o ludziach którzy starali/starają się latami. O tych którzy wiedzą że nigdy nie będą mieć dzieci.

Czasem patrzę na mojego męża i zastanawiam się na co mam narzekać - mamy siebie - dalej chce nam się żartować, rozmawiać, przytulać, wychodzić do ludzi, mamy gdzie mieszkać, oboje mamy prace, rozwijamy się -przecież tak wiele jest osób które nie mają połowy tych rzeczy.
Zacytuje stokrotkę - dziecko znajdzie odpowiedni czas żeby się pojawić w naszym życiu:))))

Ciesz się mężem i róbcie rzeczy które będę mniej dostępne kiedy w końcu będzie maluszek.

ściskam kciuki za nas -w końcu i my zaciążymy- troszkę wiary i optymizmu:)))))
a jak nasze młode mamusie?

żonka, 3 mam kciuki za Ciebie, mnie wczoraj korciło (a miałam se dać z tym spokój :() i zrobiłam test jakieś 6 dni od domniemanej owulacji i zrobiłam wieczorem - niestety jedna kreska...

Ja się chyba wyłączam dziewczyny... już mi brak sił, bez kitu psychika mi siada, chociaż sama sobie się dziwię dlaczego, bo się z tym wszystkim w końcu liczyłam, jednak moje serce żyje własnym życiem a rozum swoim...

są dni kiedy chcę mi się wyć do księżyca, są też lepsze, lub po prostu agresja - czy na tak wczesnym etapie starań to normalne?! Może wina leży też po stronie mojego charakteru - jestem typem człowieka już teraz, natychmiast... a tu zonk :(

to się troszkę pożaliłam...

Klara - ja mocno 3mam za Ciebie dwa kciukasy!! :)

:)
mam nadzieję

klara kochana a wiesz ze rok temu 26 listopada zobaczylam 2 kreski? moze data szczesliwa i u ciebie bedzie pozytywna beta!!! oby!!!!

oby się wogóle udało, bo jak na razie szczęście i euforia przechodzą w lęk że jednak coś pójdzie nie tak
staram się złe myśli odgonić ale wiecie jak to jest, podświadomość pracuje swoim torem .....
ehhhhh, żeby było już 26,11 wtedy potwierdzimy to pierwszą betą i będę spokojniejsza

klara trzymam kciuki :) Fajnie, że aż tyle zarodków udało się wyhodować. A może się uda i będą twixy? Laski ja mam dzisiaj 25 dc a zarazem 10 lub 11 dzień po owulacji. Zatestowałam rano ale I kreska :( Wiem, że to jeszcze przed terminem @, ale boję się że nawet moje 2 wyhodowane na clo komórki nie dały rady :(

dzięki Wam moje myślenie jest jeszcze bardziej mega pozytywne:))))))
dziękuję!!

klara kciuki!!!

klara ja tez mocno trzymam kciuki - zobaczysz ze sie uda:)

tak też coś czuję:)))))))), a co do tego rozpychania to powiem Ci że po punkcji też mam tak, boli bardzo ale najbardziej uciążliwe jest to przy siadaniu bo mam wrażenie że wszystko mi się wbija w brzusio:(

Iwonus- dziękuję,ze pytasz:-) czujemy sie dobrze..choc rano tzn nie po nocy ale pozniej znowu zauwazylam ten brazowy sluz..przestraszylam sie..no i brzuszek mnie pobolewal ale tak jakby na @ albo jakbym byla rozpychana w srodku..nie wiem co to moze byc..czy mam isc z tym do gin? wizyta dopiero 5grudnia..
a mdlosci jakby mniejsze-odpukac:-) chyba mocniejsze mam wieczorami niz w ciagu dnia..ale wtedy sie klade do lozeczka i tyle..

Klara- zaciskam kciuki za blizniaki..a co..niech nas mam blizniakowych bedzie wiecej:-))

czesc dziewczynki
my juz po transferze , zarodki dostały piękne noty od lekarzy, wybrano 2 najsilniejsze i czekamy na efekty:)))))
boziu, te kilka dni oczekiwania to taka ekscytacja i strach, ale jestesmy dobrej myśli:)

Nie wiem, dzisiaj, albo jutro zadzwonię do położnej która współpracuje z moim lekarzem, może coś mi doradzi... a jak nie to zadzw bezpośrednio do lekarza :)

bo to tak troszku bez sensu w takim razie czekać do stycznia jak i tak nie wiem, czy owu w ogóle była :/ wrrr...

No My niby też krotko się staramy (4 cykl), ale myślę, że lekarz może mi monitoring zaproponować, bo w moim przypadku jest bezpieczny ;) sam mi zresztą powiedział, że musi się ze mną delikatnie obchodzić, bym nie straciła drugiego jajnika :/

Ech...

Olesia a nie myślałaś o monitoringu owulacji u gin?
Zapewne jest to troszkę droższe niż testy ale jednak bardziej pewne.
Moj lekarz twierdzi ze dla nas za wczesnie na monitoring...ah. Mi sie wydaje że staramy się już całe wieki;p

Klara/Dagolek - myślami jestem z Wami - trzymajcie sie dzielnie;)

Stokrotka jak się masz?jak mdłości?

klara 3mam mocno za Ciebie kciukasy!!

Dagolek i za Ciebie też :) też kiedyś miałam laparo, jest do przeżycia,bałam się panicznie, ale po przebudzeniu bardzo szybko doszłam do siebie :)

A u mnie dalej jajca z tym testem :/ wczoraj robiła i wyszło na to, że testowa była mocniejsza od kontrolnej a po jakimś czasie wyszły dwie grube kreski... oszaleć z tym idzie :( miałam iść do gina w styczniu, ale zapisałam się zaraz po świętach, bo nie wytrzymam do tego czasu... jakieś dziwne to wszystko... :(

Klara ja jestem z Łodzi i będę leżeć w Matce Polce :)

Stokrotko tu bardziej chodzi o wadę mojej macicy bo jeden jajowód który mam jest drożny.

Boję się samego zabiegu, a jeszcze bardziej wyniku.... nie chce już płakać , ale pewnie będę. Ach chce mieć to już za sobą odezwę się w piątek buziaki

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...