Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 10:-)

zatem jestem i ja:-))

...z wiarą.. na lepsze jutro, nadzieją, która umiera ostatnia..i miłością, która trwa wiecznie..:-)

nie brałam clo,ale że się tutaj wypowiadam i Dziewczyny są fajne no to jestem:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

sorry, guaniarza miało być ;)

Stokrotko, jak już będziesz wiedzieć co i jak to koniecznie daj znać co Twoim/Twoimi dzieciątkiem/kami ;)

A u Nas już przygotowania do tego cyklu, od jutra testy owu - dzisiaj ostatni drink z Teściem (przyjechał na święto z Niemiec) i od jutra abstynencja :P

dzisiaj jeszcze mój Brat mnie wkurzył :( gnojek (19 lat), pyta mnie bezczelnie kiedy zajdę w ciąże, bo chcę być wujkiem, jak Mu tłumaczę, że nie wiem, że to nie wszystko od Nas zależy to zaczął gadać, że mam się przebadać, że już jestem stara (26 lat) i bla, bla, bla... niby nic, ale na psychikę to trochę działa... Myślałam, że guaniarza zastrzelę!! :/

Ach, musiałam się wygadać, bo mnie nosi przez głupola :(

żonka - teraz sprawdzilam i troche nas bylo co brala slub 06.08..mozesz mi dac jakas podpowiedz? albo napisz na priv:-))

żonka - ja Ciebie nie kojarze..wiem,ze miala byc ze mna taka dziewczyna- nick chyba kurka..to ty??

a co do bromergonu to on jest na obnizenie prl a nie na podwyzszenie:P ja bralam na to dostniex.. i po 9 m-cach czy moze juz 10 z dostinexem udalo sie nam zajsc:-))

oczywiscie Was poinformuje jak tam nasze dzieci czy dziecko:-))

Przebadałam się gruntownie w tym cyklu i wszystko wygląda ok. Jutro wizyta u lekarza w gamecie, więc może coś więcej mi powie. Biorę bromergon na podwyższoną prl ale jej poziom jest teraz w porządku (przy pół tabl/noc). Tak jak piszę ostatnio bez clo nawet miałam owulację, progesteron tydzień po 19,5 także ok. Zobaczymy co powie mi jutro lekarz...

Stokrotka, bardzo Ci kibicuję :) Kojarzę Cię z wątku weselnego. Ślubowałyśmy tego samego dnia :) Nie loguję się po prostu na moje konto, żeby nikt mnie nie skojarzył :) Po co ludzie mają wiedzieć, że się staramy :)

stokrocia ale się cieszę ! nie moge sie doczekac wizyty, bede sie straac teraz tu czesciej wpadac :P

zonka, najwazniejsze to dobry lekarz, przebadac meza... a ty hormoniki badalas? mi tez obiecywali gruszki na wierzbie, dopiero 3 lekarz ze szpitala mi pomogl.. zaczelam sie leczyc u mojej ginki w czerwcu a w listopadzie bylam juz w ciazy...

kasiu :* buziak :)

my po chrzcinach juz, pisalam Wam? ale takiego okropnego dnia nie mialam jeszcze.. moj tata nie przyszedl, bo przesrkobal sobie u mamy kilka rzeczy.. mama powiedziala ze nie chce go widziec (w sumie se nie dziwie) no i nie bylo go, a babcia tak to przezyla ze trzesawki dostala.. eh

Cześć dziewczyny,
mam pytanie do Was, bo Wy bardziej oczytane i doświadczone jesteście:)

Staramy się z mężem od 2 lat, nie biorę żadnych leków, dopiero w połowie listopada mam wizytę u nowego lekarza i mam nadzieję, że mną się w końcu zajmie...
Dzisiaj już zbaraniałam, bo cykle mam regularne 29-30 dniowe i dziś mam 30dc. wczoraj na papierze zauważyłam leciutkie zabarwienie jakby krwi, ale to prawie nie widoczne było, w nocy obudził mnie straszny ból brzucha, czułam jakby ktoś wbił mi nóż i probował wyjąć go przez si..e, wzięłam silną tabletkę przeciwbólową, i myślałam że rano już obudze się z @ ale do tej pory jest czyściutko, nawet na papierze żadnego zabarwienia, NIC.
Już sama nie wiem co myśleć, wczoraj byłam zła bo już byłam pewna że dziś dostanę @ a tu nic, a mało tego zawsze przed @ kilka dni wcześniej miałam już brązowe plamienie a w tym cyklu zupełnie czysto. Boje się zrobić test bo nie chcę się rozczarować jak zawsze, chyba już bym wolała dostać @, bym wiedziała że nic z tego.
A W y co o tym myślicie? mam to olać i spokojnie czekać na @?
Pozdrawiam

dagolek czeka was in vitro? to trzymam mocno za was kciuki.. mamy taka parke znajomych i oni tez beda mieli in vitro..a inni nasi juz mieli..ii maja parke z in vitro - blizniaki:-))

Koraliczek - to prawdopodobnie bedziemy mieli blizniaki bo sa 2 pecherzyki..tzn byly 2 tyg temu..teraz zostalo nam 6 dni i wizyty to sie dowiemy..:-)) juz nie moge sie doczekac..

Ania - maz nie dal pewnie rady do nas zajrzec..no ale mamy nadzieje,ze wszystko u was ok i juz synusia tulisz...caluski od nas:-))

Hej....:)

Klara kiedy masz transfer? wiesz już ile będziesz miała wprowadzonych zarodków ? I jak można spytać czemu się zdecydowaliście na in vitro? ( jak chcesz odp na priv)
Sorki za moją ciekawość, ale mnie też to chyba czeka :)

Koraliczek od nas też moc całusów dla Zosieńki.

Koraliczek no niestety, wcześniej miałam trochę niedoinformowaną panią doktor... Leczyła mnie w ciemno i zapewniała że w ciągu 3 ms zostanę mamą. Jedno dobre, że mi hsg zrobiła... Teraz zmieniłam lekarza i czuję, że w końcu mam profesjonalną opiekę :) Oby prędko zaowocowała ;)

,,żonka to ze na jeden ml jest 13 ,mlin nie martw sie w calym ejakulacie jest wiecej niz 39 wiec jestok, ruch tez ok

bliźniaki???? pierwsze na watku!! o ja pier dziu :D haha suuper!!!
a wszystkie dzieci caluje w stopeczki :D

Ania && kciuki za bezbolesny porod :P chociaz nie wiem czy to mozliwe :P

Cześć Koraliku:). Sebastianek rośnie pięknie, Lidka też:). Bombelkowej pięknie rośnie brzuszek, Ania zaraz rodzi, Stokrotka może będzie miała bliźniaki. Reszta dziewczyn działa ,no mam nadzieję;))). Tyle w skrócie:P

żonka ja Cię pamietam :)
a dlaczego najpierw dostalas clo a dopiero potem badasz meza? powinno byc na odwrot , ale nie wazne. Na wynikach sie nie znam zbyt dobrze... moge tylko porownac do wynikow mojego emka, on mial rewelacyjne wyniki...
ale teraz patrze chyba inne normy masz

Nie wiem dziewczyny czy mnie pamiętacie. Staramy się z mężem już 7 cykl, po przerwie znów zaczynam clo. W przerwie nawet wystąpiła piękna owulacja, pęcherzyk pękł, hormony w normie. W związku z powyższym lekarz kazał przebadać TŻta a oto wyniki:

Abstynencja - 3 dni (N 2-6)
Komórki okrągłe - < 1mln (N 1,5 ml)
pH - 8.1 (N>7.2)
Czas upłynnienia - 10 min (N15mln/ml)
Całkowita liczba plemników - 45,6 mln/ejakulat (N >39mln/ejakulat)
Ruchliwość (typ A+B) - 58% (N > 32%)
typ A - 51% , 23,4 mln/ejakulat, 6,7 mln/ml
typ B - 7%, 3 mln/ejakulat, 0,9 mln/ml
typ C - 13%, 5,9 mln/ejakulat, 1,7 mln/ml
typ D - 29%, 13,3 mln/ejakulat, 3,8 mln/ml
Liczba plemników typu A+B - 7,5 mln/ml
SZCZEGÓŁOWE PARAMETRY RUCHU PLEMNIKÓW
VAP - 57,3 um/s
VSL - 45,6 um/s
VCL - 85,8 um/s
ALH - 3,6 um
BCF - 22,2 Hz
STR - 79%
LIN - 54%
Liczba plemników progresywnych (STR>80% i VAP>25 um/s) - 3,8 mln/ml

Martwi mnie koncentracja plemników w 1ml (13 mln/ml). Jak zinterpretować ten wynik?

jestem :)
my jestesmy na butli, zosia rosnie, podnosi juz glowke fajnie, probuje siadac, smieje sie glosno, gada ze hej :) no i nocki mamy juz w miare przespane :)
dawno mnie tu nie bylo i trudno nadrobic, ale za wszystkie trzymam kciuki, moze ktos mi w skrocie napisze co nowego u nas sie dzieje? :P:P:P

no dobra, to będziemy próbowac :) o ile mężuś wróci z pracy jak człowiek :/

Olimpia spokojnie :) poczytaj sobie na ulotce - jak pojawią się kreski oznacza to, że owulacja pojawi się najprawdopodobniej w ciągu 24 - 36 h :D

także jak dzisiaj Mężuś wróci z pracy zalecam przytulanko :) dlatego generalnie lekarze zalecają przytulanka nawet 5 dni przed owu, bo wiadomo, że nasienie żyje do 48 h :) mi np. lekarz powiedział, że od 10 dc najlepiej tulić się co 2 dzień ;)

Dziewczyny - oświećcie mnie :/... bo ja jestem nowicjusz w tych testach owu :/ Chyba mi wyskoczyła prędzej niż się spodziewałam :/

Wczoraj na teście (wieczorkiem nie było nic), a dziś rano dwie grube czerwone krechy..., tzn. że owulacja się zaczęła?? i teraz co ? jajeczko może żyć tylko 12 godzin :( może już nie dotrwać zanim mężuś wróci z pracy i klops ??:(:(:(

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...