Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 10:-)

zatem jestem i ja:-))

...z wiarą.. na lepsze jutro, nadzieją, która umiera ostatnia..i miłością, która trwa wiecznie..:-)

nie brałam clo,ale że się tutaj wypowiadam i Dziewczyny są fajne no to jestem:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stokrotko suwaczki liczą od ostatniej miesiączki :-)
Kkasia dziękuję dobrze. Apetyt różny, brzuch już całkiem spory.. Czasem coś tam zaboli ale do przeżycia ;-) czekam na ruchy nie mogę się doczekać :-)

Stokrotko, ja też zabraniam ci dopatrywania się czegoś w snach, chyba że tych dobrych rzeczy:)

Bombelkowa jak się czujesz?

Bombelkowa jak moge wstawic suwaczek jak nie wiem dokladnie w ktorym tyg jestem? i kiedy termin? za 3 tyg sie dowiem to to uczynie na pewno:-)
a mzoe bedzie podwojny:P

musze poszukac w necie, czy sa takie dla blizniat:-)

stokrotko zakazuje ci czarnowidzenia!! nie chce tu wiecej czytac takich głupotek! na pewno wszystko bedzie dobrze!!
wstaw suwaczek ;)

Dziewczyny - widze,ze u Was radosc ogromna:-)) ja tez sie ciesze..choc i boje.. zle napisalam 1 pecherzyk z nich wielkosci 3,86mm a drugi 4,82mm

moj maz mowi,ze go wkrecam i dopiero po pracy mu pokaze foto z usg i opis:-)

jakis czas temu pisalam,ze w sumie moglabym miec blizniakow..nie sadzilamz,e tak sie stanie:-)

moj sen co do blizniakow sie potwierdzil..oby sie nie powtorzyla dalsza czesc snu..ze sa bez serduszek:(

nasze maluszki kochane...niech sie ladnie rozwijaja:-)

ps. szok nadal jest:-)

Stokrotko ściskam Cię mocno :))))) Ale się ciesze :)

Stokrotkaaaaaa:)))).

Stokrotka - moooje gratulacje!!!!!:)

Wreszcie nadzieje na bliźniaki się pojawiają:D

Raduj się moja, droga tyle ci powiem - niema tu nad czym myśleć/zastanawiać się/martwić:) Ważne że jest na tym etapie ok.

Ja mam wizytę wieczorkiem.

stokrotko, nie ma co myśleć :)
Na razie ciesz się swoim szczęściem i czekaj na rozwój wydarzeń. To jeszcze bardzo wcześnie i może faktycznie się wchłonie - oby nie bo już są całkiem spore :)
Trzymam kciuki za bliźniaki! :))

no to jestem po wizycie...gin nie umiala wyliczyc na tym etapie kiedy przeiwdywany termin porodu..z usg wychodziz,e to 5 tyg,ale z obserwacji pecharzyka ciazowego to okolo 4 tydzien dopiero...i powiedziala,ze sa 2 pecherzyki ciazeowe!! moga byc blizniaki ale mzoe byc tak,ze jeden z nich sie wchlonie..

1 pecherzyk z nich wielkosci 38,6mm a drugi 48,2mm

i co wy o tym myslicie? ja to jestem w szoku..

Aniu, nie przejmuj się jak jak na kogoś nagadam, to zaraz się okazuje, że ten ktoś taki nie jest i widocznie ty masz tak samo:).

Co do wizyty to właściwie powinien cię skasować, bo przyjmowanie bez brania kasy nie mieści się w pojęciu Us i dlatego w niektórych przychodniach kasują za wszystko i wtedy jest zgodne z prawem :)

Stokrotko trzymam kciuki za jutro;)
Zbiegiem okoliczności też mam jutro wizytę u gin -proszę tez o kciuki za pozytywne oględziny;D Będzie dobrze;*

Spokojnej nocy -dziś gaszę światło ja:)

Aniu dziękuję:**

widzisz czasami sa jeszcze prawdziwi lekarze,ktorzy sa tez ludzmi..:-)) mila niespodzianka dla Ciebie..oby teraz udalo sie jeszcze umowic termin porodu i jestes gotowa:-))

Stokrotko wszystko będzie dobrze, nie martw się.. ja w ciąży nawet nie robiłam TSH.. a progesteron mogę Ci napisać normę z mojego wyniku w 1 trymestrze ciąży jest norma od 8.9 do 468,4 nmol/l ja na początku ciąży miałam progesteron 238 ale brałam luteine 2x2tabl więc ona podbijała..
Byłam wczoraj u gina dostałam skierowanie bez problemu i jeszcze opr, że mimo jego urlopu mogłam zadzwonić i podjechałby zostawić skierowanie w recepcji, więc myliłam się że mnie pogoni, albo będę musiała płacić...(ale mi głupio) a i jeszcze powiedział, że skoro mam mieć cesarkę 29-31.10 to 27.10 mam już nie przychodzić na wizytę, bo szkoda kasy i to już nie ma sensu bo w szpitalu mnie przebadają.. a zwolnienie mi wypisze i zostawi do odbioru w recepcji.. więc wszystko fajnie:) jutro robię drugie podejście do umówienia terminu porodu.. zobaczymy czy się uda:)

dziękuję Dziewczyny za wsparcie...dzisiaj jestem juz spokojniejsza..do pn juz calkiem blisko..wszystko sie wyjasni..

Stokrotka - nie denerwuj się . Stres ci bardziej zaszkodzi :*
W poniedziałek wszystko będziesz wiedziała-spokojnie:)

Kasia badali go poprzez badanie z krwi. Pobierali mu krew z piety na pipete. Bardzo bolesne to było dla niego, bo słabo krew leciała z nóżki:(
Na szczęście młody nie miał problemów z tarczycą.
Stokrotka spokojnie, nie panikuj. Moje wyniki były podobne jeśli chodzi o TSH. Ja miałam ponad 5. I dowiedziałam się dość późno o tym. Także nie stresuj się, bo to bardziej szkodzi dzidziusiowi niż to TSH. Będzie dobrze:)

stokrotko nie martw się :* , bierz cały czas euthyrox , skontaktuj się z endo, a on na pewno zwiększy Ci dawkę i będzie wszystko dobrze.

ja lecze sie na niedoczynnosc i Hashimoto.. marwi mnie ten nagly i dosc mocny skok TSH.. bo m-c temu mialam 0,489 a teraz 6,41 :(( czy nic nie stanie sie dzieciatku? w pn mam wizyte u gin..we wt chce sie wbic miedzy pacjentkami do endo...mam nadzieje,ze mnie przyjmie..ale jask tu spokojnie przezyc weekend..:(

Asyi ja też miałam niedoczynność, a mojego dziecka nie badali. Aszi jak oni badali, krew czy oględziny?

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?