Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ana gratuluje:)

Ana, gratulacje. Nie masz pojęcia jak się cieszę:)))).

hej Kochane moje... przepraszam że nic nie pisałam ale... mam już niunię przy sobie !!! urodziłam 19 go siłami natury, poród trwał dosyć krótko łącznie ze skurczami około 6 h a na samym łózku byłam godzine od 8 do 9:05- wtedy przyszła na świat moja księżniczka !!! - Jest cudna ważyła 3450 i ma 55 cm... teraz smacznie śpi bo godz temu była kąpiel. :)) Jestem szczęśliwa !!! wczoraj wyszliśmy ze szpitala, wszytsko jest w porządku! :) Moje Największe Szczęście jest już z nami :)))

Jak zrzucę fotki na kompa to wyślę Wam na maila... ale to pewnie w przyszłym tyg... bo kompletnie nie mam czasu... jesteśmy już w nowym domku. Wczoraj z niunią spędziłam tu pierwszą noc... ale ten tydz będę miała zabiegany, bo jak mała tylko śpi to ja mam mnóstwo roboty !!

pozdrawiam i buziaki :***
i powodzenia :)

No fajnie mieć niespodzianke, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc może i ja się prędzej czy później skusze i będę chciała wiedzieć.
A to z krwią to polega na tym, że majać dany wiek np. 29lat(liczysz ile siódemek się mieści, więc mieszczą się 4 siódemki, bo 4 razy 7 jest 28 i zostaje wtedy liczna 1). Potem liczysz ile ma ta druga osoba. I porównujesz, która cyfra jest większa jeśli Twoja będzie dziewucha jeśli nie to chłopiec.
Ale wytłumaczyłam hehe...mam nadzieję, że rozumiesz:)

aszi haha :) ciekawe na ile wiarygodne sa te tesy :P drogie to jest.. poczekam do usg :P a to z krwia to tego nie skumalam?
aszi fajnie iec niespodzianke w sumie, ale ja jestem niecierpliwa i musze wiedziec wczesniej z reszta to nie na 100% :P

Bombelkowa trzymam kciuki będzie dobrze:)

http://www.styl.pl/galerie/w-swiecie-kobiet/zdjecie,iId,492972,iSort,5,iTime,1,iAId,31011#492977 super zdjęcia jak będę miała dzidzię na pewno zrobię mu takie zdjęcia

image

Pęcherzyk pękł. Wiec teoretycznie trafiliśmy rychło w czas. Teraz 2 tyg. czekamy z testem.. to się dopiero będzie dłużyć :)
Byłam dziś u endokrynologa i ponoć moje wyniki krwi wskazują, że mam pco :( Także, nie zdziwię się jak wyjdzie że jednak sie nie udało..

Idę dzisiaj z mężem na Ireneusza Krosnego - Teatr jednego mima ;) Trochę się pośmiejemy :)
Miłego wieczorku!

Koraliczek i znalazłam dla Ciebie jeszcze jeden quiz na płeć dziecka:) Ja sobie zrobiłam i wyszedł mi chłopak hehe

"Metoda polega na założeniu, że ciało człowieka, jego tkanki odnawiają się w cyklu siedmioletnim. To znaczy, że osoba w wieku 20 lat ma krew "sześcioletnią" (7+7+6=20), a np. osoba w wieku 28 lat ma krew w wieku siedmiu lat (7+7+7+7=28) i analogicznie dokonuje się wyliczenia.

Robi się analizę wieku krwi rodziców w momencie poczęcia np.
mamusia: 26 lata - wiek krwi 5 lat
tatuś: 28 lat - wiek krwi 7 lat
5 lata mamusi < 7 lat tatusia ( =>chłopiec)

To dla Ciebie, żebyś mogła się pośmiać:)

Ania mi się zawsze dłużyło, dopiero jak daliśmy sobie z mężem na wstrzymanie to przestało się dłużyć, bo przestaliśmy zupełnie o tym myśleć:)
Koraliczek zobacz co znalazłam na necie:
http://www.chlopiecczydziewczynka.com.pl/index.php
nie miałam pojęcia, że coś takiego w ogóle istanieje:)

hej dziewczyny,
bombelkowa trzymam kciuki.. daj znać po wizycie..
czy Wam też tak się zawsze dłuży(ło) od owu do @.. został mi jeszcze tydzień i tak to powoli idzie, że już nie mogę się doczekać..

Koraliczek jak będziesz znała płeć to daj znać:)) My nie chcemy wiedzieć, ale może nie wytrzymam i będę chciała poznać:)

Aszi ja tez w czwartek ide do gina :D hihi :D tylko ja mam genetyczne a 6 lutego ide do mojej ginki.... jak ja bym chciala juz wiedziec czy mam dziewczynke czy chlopczykaaaaa....
stokrotka jak dostaniesz skierowanie na badania od lekarza na nfz to nie bedziesz za nie placic.. logiczne... musisz zrobic tylko w lab nfz albo w przychodni do ktorej pojdziesz.... zeby wiedzieli od kogo skierowanie.

Hej!
Stokrotka ja Ci niestety nie pomogę, bo nigdy nie chodziłam na nfz;/
A co do Any to też obstawiam, że jest już szczęśliwą mamusią:) Ja ide w czwartek na wizyte- to już 16 tydzień- nawet nie wiem kiedy to zleciało:)
No i poproszę już o L4, bo mam dość pracy;/ Ostatnio kierowniczka się mnie zapytała czy w czerwcu też będę chodziła do pracy, a ja na początku lipca rodze!!! Masakra:)

czesc Dziewczyny, mam pyt. czy ednokrynolog podczas wizyty na nfz da mi skierowanie na badania hormonow to czy zaplace cos za te badania,czy nie-skoro są na skierowanie od lekarza na nfz?

jutro ide do lek edno po raz pierwszy na nfz i nie wiem czy bede musiala placic za te badania,mimo,ze na skierowanie czy jednak sa one bezplatne skoro od specjalisty?

Hej dziewczyny! Ja dziś idę zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Pobolewa mnie brzuch jak leżę.
Miłego dnia ;)

Basieniak dzieki ,jutro zrobie ta inhalacje i czekam na przepis tej z ziemniaka, na dzien dzisiejszy wacham starta cebule i nhaluje sie sola fizjologiczna, mi tez sie wydaje ze Ana juz "po" i oby szczesliwie i latwo:) Lena a jak Twoja forma?

obstawiam 60 % ze chyba tak... a 20 % ze sie mebluje i 20 % ze nie ma neta.... :)
Ana ja wrocisz z porodowki to daj znac koniecznie czy wszystko jest oki bo sie martwimy!!!!! ja trzymam kciuki jak by co caly czas!!!

No to Ana chyba urodziła co ?

dagołek.. to jest polska, nienastawiaj sie na "szybka" prace i to zwlaszcza po pedagogice.. sama studjuje i mam duzo kolezanek juz po skonczonym kierunku i.... nic od 2 lat nie znalazly w zawodzie.... moze dopelnienie zrob z przedszkolnei i wczesno... ja tak zamierzam zrobic a jestem na opiekunczo wychowawczej i teoretycznie moge isc do domu dziecka np... ale jest tyle osob po tym kierunku ze nie ma miejsc pracy!! ;/

ej ja jutro koncze 13 tydzien woooowwww!!!!! nie wierze ze tak to leci!

Wiecie co dziewczyny szukam tej pracy, ale tak na prawdę to nie wiem co bym chciała robić. Skończyłam pedagogikę specjalną o kierunku terapia ruchowa z gimnastyką kompensacyjno- korekcyjną a do przedszkola wymagają wczesnoszkolną, przedszkolną lub wieku dziecięcego. Od marca idę na podyplomówkę na kierunek pedagogika przedszkolna. Stażu w urzędzie nie mają:( Wysyłam swoje CV na różne ogłoszenia ale jakoś nie jestem przekonana. Do tej pory pracowałam w dwóch firmach na produkcji gdzie została załatwiona mi ta praca i znałam tam choć jedną osobę. A teraz muszę iść gdzieś gdzie w ogóle nie będę nikogo znała i jeszcze ją znaleźć. Wiem trochę to dziecinne, powinnam dorosnąć bo w końcu chce założyć rodzinę :(

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...