Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej Marta, dzięki za radę :) ale moja ma wysypke tylko na twarzy, skórkę na reszcie ciałka ma ładniutką...
a jak u Ciebie było?

To było do ana84 :):):) zapomniałam do pisać:)

Ja polecam kąpiel w kalii (nadmanganian potasu ) my tez to przechodziliśmy tylko mała sie urodziła w czerwcu i całe lato to miała potrafiłam dwa razy dziennie ja kąpać.Odradzam rumianek uczula dzieci.Tek kalli sie wsypuje dosłownie ciupkę tylko żeby woda była leciutko różowiutka.

Bombelkowa - dziękuję - fajne i ciekawe artykuły :)

pozdrawiam

wysłałam :))

Bombelkowa to mój e mail anett8401@wp.pl

kazal brac clo i biore :), cukier mialam badany, wszystko ok. tarczyca tez ok, mam za wysoka prolaktyne i testosteron. Droznosci nie mialam robionej, jak clo nie pomoze to bede miala hsg i laparo robiona.

ana84, podaj maila, wyślę Ci artykuł, który napisałam dla pewnego portalu :) Będzie odpowiedzią na Twoje pytanie dot. jedzenia karmiącej mamy :)

a co do rumianku.. tak bardzo często uczula. Przemywać najlepiej przegotowaną letnią wodą.

Ana a mzoe to tzw "potowki'? moge wypowiedziec sie co je a czego nie je moja sisotra
nie je - pomaranczy, mandarynek - choc je kocha..grzybow, kapusty kiszonej, nie pije kawy, alkoholu, coca-coli, choc ja ma mega ochote to pol szklaneczki wypije:P, nie je margaryny, nie je fasoli, grochu a wiec i zup tego typu..

ale nie wiem czy je banany:P

ale moze to tez byc uczulenie na rumianek..moze trzeba odczekac troche zanim zejdzie wysypka? a moze zadzwon do poloznej...lepiej dmuchac na zimne..

wracam do porzadkow domowych:-)milego dnia:*

A jeszcze pytanko mam do mam :P
jak u was z dietą podczas karmienia? moja dostała lekkiej wysypki na buźce, tak jakby makiem sypnięte pod skórą, szczególnie na czole, jednej powiece i troszke na policzku, nie mam pojecie po czym to bo nic od porodu nowego do jedzenia nie wprowadzalam... i teraz myślę co eliminować z diety? ciekawe czy banany moga uczulać? jadłam je ciągle, wczesniej nic nie miała, mogłyby zacząc uczulać dopiero teraz czy to raczej mało możliwe... a może rumianek? bo buzie przemywam jej rumiankiem?
wczoraj już tylko wodą przegotowana umylam jej buzię no ale wysypka się nie zmniejszyla przez noc.

no tak dziewczynki taka jest prawda... :) hihi,
a moja mała dziś ssała smoka aż 3 minuty ;P uczy się uczy ...ale później wypluła i domagała się cyca... na razie zasnęła :) a ja idę wykorzystać ten czas na coś pożytecznego, może depilacja nóg... albo brwi :P

Hehe ale się uśmiałam:) Ana rewelacyjnie to opisałaś:) Ja osobiście też jestem za pampersami i smokiem, ale każdy ma swój pogląd:)
Szczerze nie wyobrażam sobie, aby mój mąż zmieniał tetrową pieluchę hehe...

ana akurat tego posta przeczytalam przy jedzieniu............. :P haha

hihi fajnie się czytało Wasze posty- pośmiałam trochę :P

ja jestem za smokiem i za pampersami- tez nie wyobrazam sobie uzywać tetrowych- mam 10 sztuk i służą mi np do ulewania :P kładę pieluchę na ramię a na pieluszkę główkę Ali :P albo do podkładania pod główkę, żeby pościeli nie upaprała :D hehe

a z tym z****niem to Lusia ma racje- dziecko wszytsko z**** !!! :) moja ma dopiero miesiąc a już nie raz dała czadu... np podczas zmiany pieluszki mała zaczęła robić kupy jedna za drugą- a zobaczcie Kochane ciężarówki jakie kupki robi dziecko karmione piersią- jak rzadka, wystrzelona w kosmnos jajecznica :P więc ja pampersom mówię TAK !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ja sie oduczylam szybko, zobaczymy w praniu.. ja sie boje bardziej tego oduczania potem bo niektore dzieci nie chca oddac swojego prywatnego przyjaciela... ale chyba sa teraz smoczki co zgryzu nie niszcza.. ja dlugo nosilam aparat i dlatego jestem wyczulona na to, nie mowie ze kazdy musi miec problemy potem.. ja pamietam bol po "podkrecaniu" aparatu co miesiac.. ;/

ja nie mialam smoczka i moja mama byla ta ktora dala rade, ale nie dlatego, ze dala, tylko dlatego, ze nie potrzebowalam...

nie, w "SMOLE" lepiej dzieci nie rodzic! :D

a do tetrowych podobno teraz jakies wkladki robia? i juz nie jest to tak nie higieniczne ale znajomi np nie maja kasy.. wpadli no i takich wlasnie uzywali wiec wszystko zalezy od punktu widzenia, ale fakt, czasy PRL :P
ja zaczne chyba kolekcjonowac zwykle jednorazowki :D

lusia.. w smole sie kiedys rodzilo??? serio?????????????? :P

lusia tetrowych to ja bym nie chciala bo bym sie zajechala z praniem hahaha juz widze jak je piore... ale podziwiam laski co tak wola i oszczedzaja.. nasze mamy sie musialy "naprac" zeby inaczej nie powiedziec :p i to na okraglo hehehe
a o smoczku to mi kuzynka nagadala ze niezdrowe itp.. ona niby nie uzywa ale moja mama patrzy na mnie i sie smieje wiec mysle ze teoria bezsmoczkowa dlugo nie potrwa u mlodych mam :D
te eko mogly by byc spoko ale drogo dla mnie.. nie stac mnie zeby kupic tyle pieluch na raz.... ehh

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...