Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 8.

Niech będzie:)
Może przekaże fluidy ciążowe przed porodem i będą następne ciężaróweczki:)
A i może dla mnie będzie szczęśliwy, bo szybciej się rozpakuje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

M&ms też trzymam i za tatę i za test. Chociaż cień cienia zwykle ciążą jest :)

M&ms kciuki zacisniete razy 2 :)

Stokrotko, na początku ciąży, przez hormony, byłam obsypana pryszczami jak za najgorszych, nastoletnich czasów.

Nasikałam na kolejny test. Mój urojony cień kreski jest. Tak blady, że nie widać na żadnym zdjęciu. Ale wdech, wydech. We wtorek idę na betę z rana, pożyjem, obaczim.

No i bardzo was proszę o mocne trzymanie kciuków. Tatę właśnie operują, potrwa to tak do 13, może dłużej.
Musi dać radę, bo czeka na wnuka- żeby być w końcu dziadkiem, a nie tylko mężem babci... :)

@ poki co nadal brak...

wracam do pracy..by tyle nie myslec..

Iownus a wlasnie tu weszlam by napisac do Ciebie, keidy masz miec @...mnie tez brzuch boli..i piersi zaczely ...objaw jak na @..ale i jak na ciaze..dostalam tez 2 pryszcze do natury wiec raczej na @...

milego dnia Kolezanki:-))

mnie tez bolalo a okresu nie bylo... te objawy okresowe tez na ciaze wiec ciezko stwierdzic :)
urlopujecie sie? a gdzie jedziecie????

Noo mogłabyś już urodzić koraliczek;)

Ah dziewczyny...ja dziś/jutro bądź pojutrze teoretycznie powinnam dostać @.
Jeszcze się łudze oczywiście ale podbrzusze już tak intensywnie się skręca że chyba nie ma sensu już wierzyć. Ale jak pewnie wie każda z nas nadzieje umiera ostatnia.

Jutro ostatni dzień pracy przed urlopem - juuuuupi:D..
Staraczki trzymam kciuki za starania,nasze ciężaróweczki za szybkie rozpakowanie;)

o no to oczka do okoła głowy teraz Basieniak!! :)
a wiesz kuzynka mowila jak to jej dziecko jak zaczelo raczkowac.. i widzialo paprocha na ziemi, sprytnie oblizywala palec i przyklejała paprocha do mokrego palucha i wkladala do buzi hahaha cwaniara taka :P

bylam na dzialce u babci, przeszlam sie troche i cos mnie piecze teraz... kurdem dyskomfort taki, mialyscie tak na koncowce ciazy? a moze to jakas infekcja? ale znow bralam pimafucin wiec chyba raczej nie, i lacibios femine jeszcze biore.

M&ms ja też brałam do miesiączki więc zrób jak lekarz mówił:)

Koraliki młoda dobrze, raczkuje siada sama i staje przy wszystkim więc ogólnie szał jest:) i w końcu mamy 2 dolne jedynki hehe

małpa tuz tuz sie zbliza:(( brzuch mnie napierdziela ze szok.. chyba poczestuje sie no spa przed snem.. a rano bedzie..:((

Dzisiaj w nocy młody zrobił taką kupke, że aż na plecach wylądowała:)
A ten pępuszek przemywam octeniseptem i staram się go wywijać na wszystkie strony, żeby dobrze wyczyścić i osuszyć, ale mało przyjemne to jest:)
Koraliczku u mnie sprzątanie i te inne czynności niestety nie dały rezultatu, tzn. dom błyszczał czystością, ale Bastek jak nie wychodził tak nie wychodził:)
Na szczęscie juz bliżej porodu jak dalej, więc niedługo Zosia będzie tulona przez mamusie:)

Aszi, nie martw sie kupkami. Tymek nigdy chyba nie robił kupek codziennie. Tak jak pisze Kasia - moze jej nie byc nawet tydzien albo i dłuzej, najwazniejsze, żeby dziecko sie nie męczyło.
A z tym kikutem tez sie miałam, przemywałam Octaniseptem ( czy jakos tak) i tez roznie to wyglądało, ale myslę, ze nic złego sie nie dzieje - niedługo odpadnie :) u nas chyba na 13 dzien odpadł.

Kochane "testowiczki" 2 grubasnych kreseczek zyczę! :D :D
Koralik, a co Ty jeszcze w domu robisz?? :)

Aszi mi polozna mowila ze tak... i zeby nie bac sie tym ruszac to szybciej odpadnie.

Ja też niedługo mam 3 rocznice ślubu:)
Ależ ten czas leci:) trzymam kciuki za owocne wyniki testów ciążowych:)
Dziewczyny młodemu zaczął odpadać kikut pępowiny, ale trzyma się jeszcze w jednym miejscu i troszke krwawi. Przemywam mu to spirytusem tak jak kazała położna, ale ta krewka to normalne??

Koralik - heh..no to smigaj do mnie..trzeba okna umyc, poodkurzac, jakies pyszno jedzonko przygotowac:-DD

dziekuje za zyczonka...do pn juz tak blisko...rczej nie bedziemy szalec z ta rocznica..spedzimy je we dwoje..a mamy zaprosimy na wieczorna kawke i ciasto..:-))

jak mi sie nic nie chce...po nd chce pojsc zrobic sobie badanie TSH bo cos czuje ze mi g..rosnie..znowu..:((

jeszcze dobra dlugasna godzina i do domku..a w domu do zrobienia tyle..ale najpierw chwilke odpoczynku w lozeczku:-))

Basieniak- lekarz powiedział mi, że mam brać Du.phaston niby do dnia spodziewanej miesiączki, ale przecież odstawiało się go na dwa dni przed miesiączką, żeby mogło wystąpić krwawienie. U mnie jest chyba ten problem, że ciałko żółte jest bardzo "słabe".
Kiedy staraliśmy się o młodą, to ostatnią @ miałam w połowie lipca. 6 sierpnia bolało mnie podbrzusze, tak mocno, że byłam i u chirurga i u ginekologa, żaden z nich nic nie widział, a ja miałam wrażenie, że macica mi się dosłownie skręca, dodatkowo strasznie wymiotowałam. Testy sikane i beta były ujemne.
Brałam du.phaston, ale @ oczywiście w sierpniu nie przychodziła- nawet się nie przejmowałam, bo cykle nawet 60dniowe nie były czymś nowym (mimo brania du\luteiny).
20 sierpnia coś mnie tknęło z rana, zanim poszłam do pracy, zrobiłam test- dwie kreski, druga słabsza, ale była. 23go sierpnia beta wskazywała 6-7 tydzień ciąży. No i na du.phastonie to do 3go mca ciąży jechałam.

stokrotka, wykozystac ciezarna po terminie to juz mozna :P to dla jej dobra :P
to zycze 2 kresek badz opcji ze za wczesnie go zrobilas a ciaza jest...
a i wsio naj z okazji rocznicy :) my mamy 5 wrzesnia 3 rozcznice slubu :)

jesli nie dostane @ do niedzieli..co raczej sie stanie wczesniej..to chcialabym zrobic test w nd..w 11d fl ...bo jesli bym zrobila np. w 12d fl to bedzie to nasza rocznica i jesli bedzie 1 kreska to bede miala schrzaniony caly dzien..a nie chce byc zdolowana w tym dniu..

choc mam kilka wyjsc - test bedzie negatynwy -
1 - brak ciazy
2 - za wczesnie zrobiony

albo do tego czsu dojdzie @ co bedzie znaczylo patrz pkt 1..

jeny..jeszcze 2 godziny...ehh..
Koralik zapraszam do mnie...mozesz sprzatac:P choc pewnie byloby mi glupio i sama bym sie ogarnela w koncu:PP

zgadzam sie z Basieniaczkiem..

co u Was :)??????????? jak księzniczka? :)

M&ms a lekarz nie powiedział Ci ile masz brać du..phaston?? Mi mówiła, że np 10 dni, ale jeśli brałam a okres miał przyjść to i tak przyszedł mimo tabletek

10 dzień fl to jeszcze może być za szybko na sikacza. Mi wyszedł test w 12 dniu fazy lutealnej, ale szybko doszło do zagnieżdżenia i od tego momentu rośnie beta

a gdzie mierzysz tempkę?? bo to że utrzymuje się cały dzień to może nic nie znaczyć...ważna jest temperatura od razu po przebudzeniu, bez wstawania z łóżka, najlepiej po min 3 godzinach snu...jeśli będzie się utrzymać dalej tak wysoka to jest dobrze:D

ja na Twoim miejscu bym zrobiła test w dniu miesiączki i jak pozytyw to bym brała dalej, no a jak nie to odstawiła du..pka...a najlepiej jakbyś zrobiła w ten dzień betę to byś miała pewność 100% a nie sikacze i myślówa - jest krecha czy nie ma

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...