Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 8.

Niech będzie:)
Może przekaże fluidy ciążowe przed porodem i będą następne ciężaróweczki:)
A i może dla mnie będzie szczęśliwy, bo szybciej się rozpakuje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

trzeba mieć konto :/

M&ms wiem wiem :) ale ja nigdy testu 6 dni po owu nie robilam... zazwyczeja czekalam przynajmniej do przed dnia miesiaczki :P na tych testach pisze ze 6 dni po zaplodnieniu wykrywa hcg ale to sciema... tzn nie sciema ale zapodnienie to znaczy w ich jezyku zagniezdzenie.... bo zaplodnienie pelne jest od polaczenia komorki z plemnikiem do zagniezdzenia :P
czekaj cierpliwie trzymam kciuki :)

dagolku a jak ? ja nie mam konta na allegro, mozna bez?

dziewczyny podbijecie mi aukcję :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=2519531990

Koraliczku, ja wiem, że oszalałam :) Ale, przyznaj, sama znasz ten stan: oczekiwanie, nadzieja, niepewność...

Aszi Kochana, trochę wspołczuje tych przerw w nocy...
Ale ja wciaz karmię jakies 3 razy w nocy! I mały nie da sie oszukac ani smokiem ani wodą, płacze i juz. Tez czasami jestem wykonczona... i tez czasami budzi sie w nocy i jakąs godzinę aktywnosci sobie urzadza.
A dzieci w jego wieku powinny juz noce przesypiac...
Niestety taka nasza- matek rola... ale tak jak dziewczyny piszą- szybko o tych niedogodnosciach zapomnimy :)
Aha, co do zostawania sam na sam z dzieckiem.... tez miałam taki strach na poczatku... i do tego tej trzeba sie przyzwyczaic. Teraz jest o tyle dobrze, że twoj Sebastian bardzo duzo spi w dzien, wiec korzystaj i kładz sie z nim!
Tymek ostatnio budzi sie juz po poł godzinie i wstaje w sumie niewyspany, marudny.... i za jakies 2 godz. znów musze go usypiac....
ehhh

A operacją sie nie martw, bedzie dobrze!!

wszystkie foteczki swietne! Sebastianek małe cudo!
Małgosia i Ale piękne panienki!:D

koralik duża twoja dziewucha...oby śpiochy nie były za małe... :P

aszi zmęczenie odczuwa chyba każda nowo upieczona mama, dasz radę kochana nic się nie martw, a operację na pewno synek zniesie dobrze i wszystko będzie oki, trzymam kciuki !!

a my dziś mieliśmy szczepienie małej i teraz w końcu dłuższa przerwa od szczepien... kolejne będzie ok 13 m-ca.

aha.. :) wróciłam od ginekologa...
szyjka skrócona, rozwarcie jest :) ale jak zwykle nie zapytałam na ile, powiedziała tylko, że już czas... ale jakby tak do poniedziałku nic się nie działo to dostane skierowanie na oddział... no i po antybiotyku teraz znowu się grzubuś robi... no i pimafucin....... kolejna recepta do kolekcji......
mówiła, że te skurcze co mam dużo dają i że szyjka jest super... no więc biorę się za ścierę i podłogi ide myć, a wieczorem znów małe bara bara...
aha.. młoda ma 3850................... orientacyjnie oczywiście

Aszi dzieci operacje przechodzą bardzo lagodnie, silne mlode organizmy szybko dochodza do siebie, wiecej Ty sie nacierpisz niz Sebastianek, serio :*
co do zmeczenia wspolczuje, ale zobaczysz szybko Ci sie wszystko wyregoluje i przyzwyczaisz sie...

Kasia a jak teraz oczko? oni zawsze sa mili bardzo... ;/

m&m kochana test 6 dni po owu? hmm :) oszalalas? :P
mi test wyszedl 5 dni po terminie miesiaczki i to taki ze byl negatywny :P hehe 6 dni po to moooooze dopiero sie zblizac zagniezdzenie zarodka a dopiero od tego momentu zacznie sie wytwarzać bhcg.. ale ZACZNIE wiec moze nawet nie byc wykrywanle po wiecej niz tygodniu... tak jak u mnie....

A to nie za szybko ten teścik?

Dziewczyny ja dziś miałam ciekawą noc.... O 1 w nocy pojechałam do lekarza z Lenką, bo w ciągu dnia trochę jej się zbierała ropa w oczku. Za to w nocy... tragedia, oko zaklejone na maksa i spuchnięte. Oczywiście zostałam mile potraktowana, bo czemu nie mogłam zaczekać do rana. Rano już po podaniu pierwszej dawki antybiotyku oko było sklejone ropą z krwią więc nie wiem na co miałam czekać.

Aszi na pewno dasz sobie radę! A Sebuś operację przejdzie łagodnie, więcej nerwów to Ty zjesz, niż to tego warte.

Zmęczone i niewyspane... Cóż, pocieszę Cię może w ten sposób: szybko się o tym zapomina. Inaczej ludzie mięliby po jednym dziecku, i koniec :)

6 dni po potencjalnym zapłodnieniu na teście- jedna krecha. Owu była, ale czy się udało...? Eh, czekanie mnie zamęczy. Ile dni po owulacji robiłyście testy i wyniki były pozytywne?

Hej dziewczyny!
Wy też na początku byłyście takie zmęczone i niewyspane??
Młody w nocy daje ładnie nam popalić, dzisiaj nie spał od 1 do 5 rano;/
Jestem wyczerpana:(
Dzisiaj bylismy u chirurga dzieciecego- malego na pewno czeka operacja tej torbieli;/ polakałam sie- strasznie mi go szkoda.
Jutro mąż wraca do pracy- ogarnia mnie paraliżujący strach jak ja dam sobie sama rade z dzieckiem;/ masakra

hej Koraliczek, no to jeszcze wszystko w terminie :P ja z OM miałam na 28 stycznia a urodziłam dokładnie w terminie z usg 19.01... :) więc może i Twoja Zosieńka wybierze termin usg :P

dziękujemy za komplementy :)*

ana hej :)
no upały... u nas Zocha bedzie miała pra pra babcię :P

ja termin z OM mam na jutro...
a z usg za 5 dni jakos :) jeszcze sie nie stresuje :) jeszczem terminowa :P

ślicznie wyglądacie :)
Ala taka usmiechnięta :)
ładnie obcięta jestes :)

hej hej :)

koralik a na kiedy masz termin....?

u nas ok, strasznie dziś przygrzewało, byliśmy z małą na wycieczce na wsi u Ali prababci... wrzucam na skrzynkę aktualną fotkę mojej córy :)

pozdrawiam :)

aha, no to ok, bo tak czytalam o tym starzeniu lozyska po 34 tygodniu i zielonych wodach po terminie i dlatego tak zaczelam myslec o tym...

Koraliczku mi wody odeszły o 16.30 i mimo to nie podali mi oksytocyny, żeby wywołać skurcze. Bo u mnie nic się nie działo. Dopiero o 22 wzięły mnie skurcze:)
Także wiesz, ja tydzień po terminie urodziłam. Nie martw się Zosia sama zadecyduje kiedy przyjść na świat:)

wlasnie wiem ze oxy jest bzie... no ale jak by sie nic nie ruszylo to juz przeboleje byle by te skurcze minely.
a na ktg sie na pewno wybiore po terminie :)

No i oxy to nie jest taka cacy do końca więc najlepiej rodzić naturalnie.

Myślę, że nie:). Za to na pewno możesz zażądać ktg. Najczęściej na tej podstawie oni stwierdzają czy masz jeszcze czas.

u nas buzia :P gdzies bokiem przeszla ale blyskalo sie i grzmialo :) pies siedzial pod prysznicem w lazience ze strachu....
zjadlam sobie kaszaneczke na kolacje.. zaraz pojde pod prysznic...
potem moze jakies seksiu seksiu.. sie zobaczy bo w burze rodzic nie chce.. nie chce psa zostawic samego bo ona taka zawalowa bardzo... a my dodtakowo nie mamy czynnych wycieraczek w aucie.. jakies zwarcie i jak bedzie padac to nie wiem jak dojademy do szpitala........

ej a powiedzcie mi czy jak jestem po terminie mam prawo zadac przyjecia na oddzial i podania np oxy? nie zebym chciala ale jak juz bedzie za dlugo po terminie to co.. np nie wiem tydzien?

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...