Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 8.

Niech będzie:)
Może przekaże fluidy ciążowe przed porodem i będą następne ciężaróweczki:)
A i może dla mnie będzie szczęśliwy, bo szybciej się rozpakuje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj Lenka:)

Koraaaalik, co tam:) Jaka pogoda na Śląsku?;)

Witam Kochane moje! czytam Was niestety tylko "po łebkach", ale wiem, ze malenstwo Aszi ma juz kolkę.... :(((
Kochana przykro mi, ze niunio juz sie męczy... wiem co przechodzicie i można duzo radzic, ale prawdopodobnie jesli to prawdziwa kolka to niewiele pomoże niestety:(
Wszyscy mówią o masazach, ale sprobujcie zgiac mu nózki i złożyc tak "po turecku" i kręcic delikatnie zgodnie z ruchem wskazówek zegara- teraz czesto tak robię jak mały ma problem z gazami ( kuzynka mi to pokazała, a jej jakis lekarz)
Tymek tez od poczatku łapczywie jadł i nie mogłam tego zmienic, wciąz tez miał/ otwarta buzię i łapał powietrze. Próbowalismy i masazy i suszarki i cieplych okładów,, wszystkich mozliwych kropelek ( wiekszosc jest po 1 ms) Sab Simplex tez był jeszcze nie tak dawno... wozilismy go tez samochodem ....no i z marnym skutkiem.
Powoli samo przeszło, ale nasze dziecko ma po prostu wrazliwy brzuszek i Espumisan podajemy nadal ( mam wrazenie, że ten najprostszy, najbardziej znany lek najlepszy). Boję sie jak to bedzie jak bede mu powoli wprowadzac jakies nowosci do diety...

I tez mi wszyscy powtarzali, że muszę zacisnac zęby i.... przeczekac :((( A ja byłam wsciekła, bo chciałam jakos pomóc swojemu dziecku!

Temat fotelików poruszony przez Anę tez u nas juz "na tapecie" :) choc jeszcze mamy jakies 3 ms.

Aha, nie moge wejsc na poczte, żeby zobaczyc te Wasze Skarby :/

ja oglądałam do występu paul mccartneya, tego niemca też widziałam porażka :/

wzielam cieply prysznic i sie rozregolowalo teraz i stracilo na sile wiec jeszcze sie nie zdecydowala :)

a za to machanie facet faktycznie moze oberwac... ale no popatrzelismy sie z emkiem w tym samym czasie na siebie i zaczelismy sie smiac wiec nie ubzduralam sobie...

Koralik za takie machanie łapką to można nieźle oberwać.

Co do twardnienie to może koleżanka się w końcu zdecyduje i urodzi :)

a ja dziewczyny znów głupieje...
nie spię od 5.40, obudził mnie ból pleców a bardziej krzyż.. pachwiny biodra brzuch a potem twardnienia i mocniejsze bole co 6 minut naliczylam poki co 8 takich skurczy... pewnie znowu przejdzie, ide wziac prysznic i nospe moze przejdzie.

ja oglądałam do wejścia polski :P
ale najbardziej mnie rozbroił facet jeden na widowni.. jak niemcy wchodzili to machal reka tak dziwnie jakos.. jak hitler ja wystawial ale niby machal.. takie zblizenie na niego bylo haha usmialismy sie z emkiem ze demoty beda o nim robic teraz....

no właśnie, muszę jeszcze trochę pożyć w tej niepewności :)
a tak w ogóle to oglądacie otwarcie olimpiady?

ale zgaga piecze a nie boli :)

mój mąż się ze mną kłóci, że to zgaga :> ale to by mnie nie chyba nie bolało przy dotykaniu ? jak kiedyś się wybiorę do lekarza to wam powiem co mi jest :)

kochana watroba nie boli ale jak jej cos dolega boli wlasnie w tych rejonach... i to po jedzeniu zazwyczaj a sproboj przy takim bólu wziac cos ziolowego na watrobe zeby przetestowac czy przejdzie...

kasia Ty pijaku :P hihi

Koralik, to już prędzej u mnie ;))

no właśnie nie wiem :/ też mam jakieś przeczucia, że to może być wątroba, ale też czytałam,że wątroba podobno nie boli?

dagolek a to nie watroba?

hihi no kkasia o takim czymś nie słyszałam :) może to od żołądka ci się tak robi? a do lekarza na razie nie moge iść bo nie mam ubezpieczenia wrr :/

Dagolek, myślę, że najlepiej zapytać lekarza, bo to może być od nerwobólu po zawał;). Skoro już sobie tak narzekamy to ja mam lepsze objawy od czasu do czasu rano czuję się jakbym miała kaca. Tyle, że bez picia. I co ja mam lekarzowi powiedzieć?

dziewczyny już od bardzo dawna boli mnie tuż pod mostkiem, nie byłam z tym u lekarza :/ boli mnie zarówno przed jak i po jedzeniu w ciągu dnia. Dziś bardzo odczuwam ten ból, a prawie codziennie boli tylko jak dotykam:/ wiecie co to może być?

ana zajrzyj na stronę testów ADAC http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?tabid=tab1
my ostatnio szukaliśmy fotelika do 13kg..więc mąż przetrzepał całą tą stronę.. i wychodzi na to, że kupimy cybexa albo romera mają najlepszą ocenę bo 5(++), a w kategorii wagowej, której szuasz cybex ma 4(+).
Może ta stronka z testami ułatwi wybór:)

No to ja mam szczęście, że u mnie w domu latem jest przyjemny chłodek. Zestaw uchylone okno+ moskitiera wystarczył na noc, a na dzień włączałam nawilżacz powietrza na opcję "zimna para".
Foteliki BeSafe absolutnie warte swojej ceny, mam, polecam.

No ja karmie tylko piersią, ale mały bardzo łapczywie je. Staram się, żeby ta brodawka zawsze była cała uchwycona przez maluszka.
My walczymy z upałami. U nas w domu jest 30stopni. Małemu jest gorąco, jest marudny. Widać, że chce spać, ale nie może zasnąć. Nie wiem jak mu pomóc;/

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...