Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 8.

Niech będzie:)
Może przekaże fluidy ciążowe przed porodem i będą następne ciężaróweczki:)
A i może dla mnie będzie szczęśliwy, bo szybciej się rozpakuje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam ten http://allegro.pl/fotelik-besafe-izi-comfort-x3-szybka-wysylka-i2505281957.html , ale 9-18.

Ponoć fajny jest, któryś z tych http://allegro.pl/listing.php/search?sg=1&string=cybex+pallas .

Tylko pamiętaj, że do roku dziecko musi siedzieć tyłem do kierunku jazdy.

http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-coto-baby-salsa-9-36-gr-k-ow-i2491075731.html

dziewczyny jakie foteliki samochodowe polecacie???/
chcę zakupić taki od 9 do 36 kg... 4 punkty w testach zderzeniowych to juz chyba ok??? i z jakiej firmy najlepiej?

kkasia ty jaki masz??

coś takiego znalazłam:
http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-britax-romer-evolva-plus-i2498038443.html

I jeszcze te kolki. My z młodą mieliśmy przejścia.. Jeśli karmisz piersią to pilnuj, żeby dobrze przystawić, żeby cała brodawka była w ustach.
Po jedzeniu, jak jeszcze nie spała, masowałam jej środkiem dłoni kółeczka na brzuchu, leciutko naciskając, to trochę pomagało. Niestety musieliśmy się też wspomagać kropelkami, i tu z całego serca polecam Sab Simplex, espumisany itp były za słabe. Krople dostawała przed każdym jedzeniem, aż do 6 mca życia, i odkąd jej dawaliśmy- nie było ani razu kolki.

Aszi- Karuzela jak najbardziej jest super. Mata u nas się sprawdziła. Po weekendzie odezwę się konkretniej, weekend mamy wyjazdowy akuracik.

Co do zabawek to jeszcze szeleszcząca książeczka z materiału, dla maleńkich dzieci czarno biała, bo dzieci najlepiej widzą kontrastowe kolory: http://www.jestemdzieckiem.pl/produkt,51881,szeleszczaca-ksiazeczka-whiteblack.html o taka na przykład. Mamy też leżaczek z FP, z wibracjami i pałąkiem z zabawkami, młoda też lubiła na nim leżeć :)

aszi takiego maluszka ciężko jeszcze zabawić zabawką... może karuzela z pozytywką na łóżeczko- ja nie miałam ale moze akurat... :)
moja Ala nie miała kolek i rzadko płakała więc ciężko mi doradzić co faktycznie pamaga przy kolkach.

hej :)

kkasia - wracam do pracy 1.08, aż się boję jak pomyślę że niunie muszę zostawić na tyle godzin :(. Do 5 lipca miałam macierzyński ale wykorzystałam jeszcze trochę urlopu aby przedłużyć pobyt z małą w domku.Moja mama będzię zajmować się Alą, więc się nie stresuję aż tak bardzo... martwię się tylko że będzie głodna bo ona nadal na cycku... wprowadziłam jej już co prawda kaszki, zupki i jabłuszko, no ale jednak cycuś to cycuś- niezastąpiony, zupkę je bardzo chętnie, gorzej z kaszkami, średnio jej smakują, ostatnio spróbowałam jeszcze kaszki Sinlac i ta jej chyba najbardziej smakuje, z tym że tą kaszke podaje się 1 lub 2 razy dziennie, a te z bobo vity robię na bebilonie pepti bo mała ma skłonność do alergi i co chwilę coś ją uczula :/

aszi ja na początku kąpałam małą po karmieniu, żeby nie plakała, a teraz to różnie zależy ... jak widzę że jest śpiąca to karmię ją po kąpieli i wtedy zasypia :) a gdybym nakarmiła ją przed pewnie by się rozbudzila podczas igraszek w wodzie hehe :P
a Ty karmisz tylko piersią??? czy dokarmiasz?? bo po samym Twoim mleczku nie powinien mieć kolek... hmm no chyba że bardzooo łapczywie je :P

pozdrawiam :)

M&m bardzo chętnie bym wypożyczyła taką mate. Jeśli proponujesz to nie mogę odmówić:) Oczywiście pokryje koszty wysyłki.
Wczoraj wykąpaliśmy młodego o 20. Zasnął po 20,40 i spał przez ponad 2 godziny. Potem było już tylko gorzej. Chyba przez to, że tak gorąco budził się co godzinke, raz nawet bujałam go przez ponad 1,5 godz zeby zasnął.
w ogole jakie zabawki dla takiego maluszka polecanie. Tak na dobrą sprawe uświadomiliśmy sobie z mężem, że nic nie mamy dla niego:)

no to prostuje- chętnie użycze ci jej za pośrednictwem poczty :) a wrocław cudne miasto. ja pochodzę spod krakowa, mój mąż z gdańska. a za komplement, hehehe, dziękuje :)

M&ms, Aszi jest z Wrocka :). A tak na marginesie to masz b. ładną córeczkę, a ty na zdjęciu wyszłaś jakbyś miała 13 lat (to jest komplement jakby co:).

Aszi ja dawałam Lence trochę cycka przed kąpielą, bo inaczej płakała i płakała i resztę po kąpieli. Z Lidką nie ma tego problemu, bo ciężko stwierdzić kiedy jest przed,a kiedy po. Ona zawsze chętnie je.

Wszystko zależy, o której rano chcesz, żeby wstawał. Z takim maluchem to się da mniej więcej wypracować. Małgośka od niemowlęctwa wstawała o 6 rano. Ze mnie jest średni ranny ptaszek, więc brałam ją do łóżka, przystawiałam do piersi i jeszcze drzemałam. Potem była zmiana pielychy i ubranka, chwilka leżenia na macie albo innych aktywności. Koło 9-10 spacer, żeby nie chodzić w największym upale. Wiadomo, że cyc co 2-3 godziny. Kąpaliśmy od samego początku 19, max 19.30, z założeniem, że wcześniejsze karmienie było 17.30, a następne po kąpieli.
Jeśli Sebuś śpi Ci przed kąpielą- nakarm go po obudzeniu, pół godziny aktywności, i wtedy kąpiel. Po kąpieli podaj cycka (czy tam butlę, nie wiem, jak karmisz), doje sobie tyle, ile będzie potrzebował.
O rany, nie wiem, czy jasno napisałam.

O, i Aszi, jeśli nie masz maty, mogę Ci pożyczyć swoją, przez najbliższe (oby tylko) 9 miesięcy nie będzie mi potrzebna. Mam taką:

http://www.google.pl/imgres?q=canpol+mata+weso%C5%82a+farma&hl=pl&client=firefox-a&hs=Gw&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1280&bih=844&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=TkoIDzZ9assb8M:&imgrefurl=http://www.minibobo.pl/maty-edukacyjne/1208-canpol-mata-edukacyjna-wesola-farma-2-287.html&docid=_m6-zPqaIa6alM&itg=1&imgurl=http://www.minibobo.pl/1208-1113-thickbox/canpol-mata-edukacyjna-wesola-farma-2-287.jpg&w=600&h=600&ei=BaQRUOy8Ko3KswbppYDQCw&zoom=1&iact=rc&dur=422&sig=116998453881228501895&page=1&tbnh=161&tbnw=156&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:3,s:0,i:80&tx=55&ty=104

No właśnie jeden pediatra pow, że jak będzie rosło to podadzą antybioityk, ale muszą poobserwować. I czekaliśmy na tendencje spadkową.
Ana pozory czasem mylą:) Chociaż dzisiaj Seba miał dobry dzień- bezkolkowy, troszke ciężko mu było spać bo strasznie parno i w domu i poza nim. No i mieliśmy pierwszy spacerek:)
Mam problem jak ustalić kąpiel. Bo niby przed karmieniem, ale on jest wtedy świeżo po spaniu, głodny i przy kąpieli płacze. Chciałabym, żeby to była przyjemność

Ana ty już wróciłaś do pracy?

aszi - synek jak malowany - cudo ;*

witaj M&ms... :)
śliczną masz córeczkę :) pozdrawiam.

Dostaliście antybiotyk? Synuś cudny i na grzeczniutkiego wygląda:)

Kasia z tym Crp to było tak, że po porodzie wynosiło 12, a norma niby 5. Następnego dnia spadło do 9, potem znowu wzrosło do 10. Kolejny dzień 7, a jeszcze następny 5. I dlatego tyle dni w szpitalu

Mnie nic nie bierze, ale termin wg usg mam po pełni wiec może akurat w pełnie urodze hehe :P
dzis się wzięłam za robote.. lazienke robie, emek auto sprzata... potem podlogi pomyje, kurze.. jeszcze obiadu nie zaczelam robic ale my dzis pozno sniadanie jedli wiec loooz....

mamunia i córunia ślicznie wyszły :)

ja mogę:)
śliczna Małgosia:)

Możecie wejść na pocztę, bo mnie nie wpuszcza.

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...