Restauracja Gosia w Kielnie - proszę o opinie.

Temat dostępny też na forum: Obłuże Wesele bez ogłoszeń
Witam,

Jak w temacie. Bardzo proszę o opinie osoby które bawiły się w tej restauracji na weselu ;)

Chodzi mi o to czy obsługa jest sprawna, ilość i jakość jedzenia, czy np. nie ma problemu jeżeli to obsłudze powierzyłabym pilnowanie alkoholi na stole (zazwyczaj jest tak, że zajmują się tym Rodzice bądź świadkowie), czy właścicielka jest ugodowa, i interesuje mnie też jak tam z ciastami - z tego co mi wiadomo, cista są zamawiane z cukierni "Markiza" a także tort weselny - jak jakość? No i oczywiście, czy starcza też na poprawiny, czy powinnam dokupić?

Bardzo proszę o cenne wskazówki,
i za razem z góry za nie dziękuje :)

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Restauracja Gosia w Kielnie - proszę o opinie.

Aha, planuje wesele na 110 osób - ile wtedy jest kelnerek/ ów? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bylam tam na weselu 3 lata temu i przyznam ze jesli chodzi o jedzonko-to super. Przede wszystkim jedzenie pyszne,duzo, tak ze na poprawinach jeszcze goscie dostawali kotlety do domu:)
Moim zdaniem bardzo dobre miejsce na wesele...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

byłam tam na weselu i moge powiedziec rowniz ze jedzonko smaczne i duzo, obsługa bez problemow wyrabiała sie. ciasta dobre, tortu to szczeze nie pamietam czy był smaczny. plusem tego lokalu jest ze nie trzeba sie martwic np o kwiaty na stołach bo to zapewniaja w cenie o ile dobrze pamietam. piszesz ze planujesz na 110osob wesele wiec jak dla mnie to tam było by ciasno-mało miejsca do tanczenia by zostało. ja byłam gdzie było wesele na jakies 60 osob i wtedy było ciasno jak wiekszosc na raz zaczeła tanczyc. wiem ze ta "brame" otwieraja jak jest wieksze wesele ale jak dla mnie to i tak za mało tego miejsca by tam było. no chyba ze u ciebie nie wiele osob tanczy to wtedy oki. łazienki sa oki. wystroj wczesniej mi sie tam nie podobał bo były rozowe sciany ale teraz tam zrobili remont i kolor scian zmienili wiec mysle ze lepiej tam wyglada teraz. ja polecam to miejsce na mniejsze wesela.

Mój brat miał tam wesele na dolnej sali, 95 osób - miejsca było do tańczenia wystarczająco, my mamy również tam wesele. Górna sala jest mniejsza - może o tej angelika-sss piszesz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

basieniak nie. ja pisze o dolnej. na gornej nie byłam wogole. dla jednych jest dosyc mniejsca a dla innych za mało. kazdy ma inne wymagania i upodobania. jak dla mnie mało jest mniejsca na dolnej sali. zaznaczam ze byłam na weselu gdzie było 60 osob i brama była zamknieta i było za mało miejsca na tanczenie. siedzenie było oki.

jak pisałam wczesniej zalezy ile ludzi sie bawi bo jak na raz te 95 osob zacznie tanczyc to ciasno sie robi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hmm... Dziwne, tym bardziej, że ta sala dolna jest od 80 osób wzwyż ;D
Na mniejszą liczbę osób, właścicielka proponuje raczej górną sale :)

Jeśli chodzi o mnie, jest tam wystarczająco miejsca - a i tak podejrzewam, że nie wszyscy na raz będą tańczyć - chociaż kto wie ;)

Poza tym w tej liczbie Gości jest 60 osób przyjezdnych, więc siłą rzeczy wykruszy Nam się pewnie trochę osób, bo niektórzy mają małe dzieci itp ;D

Mimo to, jeśli mogę jeszcze prosić o jakiekolwiek opinie, będę wdzięczna :)

Ola ilość i jakość jedzenia - dużo i pysznie:) z opowiadań mojej mamy i teściowej brata - z właścicielką można się bez problemu dogadać w każdej kwestii.

no a dla mnie sala duża i spokojnie 100 osób się może bawić - sprawdzone na weselu brata
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

to jest tylko moja opinia ze jak dla mnie ciasno tam było na "parkiecie" jak wiekszosc zaczeła tanczyc, to wszyscy sie łokciami szturali i ciagle ktos o kogos zachaczał. ja lubie swobodnie tanczyc i nie obijac sie o ludzi ale wiadomo nie kazdemu to przeszkadza. nie kaze nikomu sugerowac sie moja opinia bo to tylko moje zdanie. ogolnie lokal jest bez wiekszych zarzotow bo jedzonko jest dobre i wystrój tez oki wiec jak komus zalezy na tej sali to nie kaze sie przejmowac mojom opinia. nie jest to az tak straszny problem ale niektorym przeszkadza i tyle.

Angelika - sss i Basieniak - bardzo Wam dziękuje za cenne wskazówki :)

Co do tańców, nie chcę się tym stresować, liczę na to, że będzie dobrze - nie ma innej opcji - MUSI BYĆ ;)

Tak pytałam o Właścicielkę, bo My chcemy mieć ciasta na osobnym stole tzw. słodki stół ;D Włącznie z herbatą i kawą, żeby każdy z Gości którego akurat najdzie na coś słodkiego, podszedł sobie i wziął ciacho ;) He, he...
Zobaczymy jak to będzie - póki co mam mnóstwo czasu i czekam Basieniak z niecierpliwością na Twoją relacje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ola my za to mamy w planach wiejski stół:) no jeszcze tylko ponad 200 dni i relację zdam:)))

My właśnie się zastanawiamy nad tym stołem - troszkę skromnie wygląda na zdjęciach :/ Poza tym będzie dzik, więc sama nie wiem...

Zleci to szybciutko - nim się obejrzysz, będziesz już Żoną swojego Męża ;P
A nerwy już są? :)

Jeszcze nerwów nie ma, jedynie co nas denerwuje to, że na daną chwilę nic nie możemy już załatwić, bo nie przebywamy w kraju i mamy dopiero 2 tyg w lipcu na dopięcie prawie wszystkiego:/ Stół w planach, ale w lipcu się dopiero zdecydujemy...a że zleci szybciutko to wiem, jeszcze pamiętam jak na suwaczku było ponad 600 dni,a teraz:D

Ola86 stół wiejski był strzałem w 10-tkę:D było ciągle oblegany i bardzo mało kiełbasek zostało na poprawiny, smalec z relacji gości pycha, mi się nie udało skorzystać z tych pyszności

Ola ciasta były najpierw na stołach, po jakimś czasie kelnerki zniosły ciasta na osobny stół + kawa i herbata, bardzo udany pomysł, p. Gosia zapewniała nas, że tak będzie najlepiej, ja jej zaufałam:)

Wesele było na 95 osób na dolnej sali, bywało, że wszyscy się bawili w jednym czasie i się bez problemów zmieścili a na filmie wygląda to bardzo fajnie, nie ma pustek na parkiecie:) jakby co to pytaj

Bardzo dobry lokal na wesele, jeśli ktoś nie potrzebuje sali ę ą to zdecydowanie polecam :-)

według mnie świetne miejsce na wesele :D
bawiłam się tam nie raz, jest świetna obsługa, jedzenie i wgl. polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawsze będę polecać Restaurację GOSIA:))) 2 tygodnie temu mieliśmy tam wesele i było super:) Obsługa świetna, jedzenie w powalających ilościach i pyszne, klimat świetny...mieliśmy stół wiejski, prosiaka - goście zachwyceni:D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też polecam. Miałam wesele na 100 osób, co prawda było to 4 lata temu :)

jedzonko dobre, aż zostało, tort ładnie udekorowany, ciastka dobre. sala wysoka, klimatyzowana, osługa zawsze na miejscu. Czułam się jak gość i nie musiałam się o nic martwić :)

Byłam tam 2 razy jako gość weselny i byłam zadowolona.Jedzenie było smakowe,a jeśli chodzi o ilość to zależy od tego co zamówią młodzi.Jednak nie mogłam narzekać na ilość jedzonka.Wszystko było ok.Słyszałam dużo pozytywnych opini i myślę,że Gosię można polecić jak najbardziej:)

Odświeżam :)

Mamy tam z Narzeczonym za niecałe 4 miesiące wesele, czy mogłyby się wypowiedzieć osoby, które już w tej sali miały wesele? Otóż interesuje mnie jak tam wygląda z tańczeniem? Czy jest wystarczająco miejsca na szaleństwa? ;) Przy czym zaznaczam, że mamy mieć 120 osób ;)

Wcześniej wydawało mi się, że jest ok, ale im bliżej ślubu tym coraz większa panika i stres, że może niewystarczająco duża sala i mało miejsca na parkiecie... :)

u nas było prawie 100 osób i wszyscy się mieścili, no i pamiętaj, że nie zawsze wszyscy tańczą w jednym momencie - nie stresuj się, będzie dobrze - polecam salę, u nas i u brata było super:)

Basieniak bardzo Ci dziękuje - a napisz mi proszę jeszcze, jak ta brama jest otwarta i zespół ma swój sprzęt koło baru, to widzą oni Gości i młodych?

Ja już chyba od natłoku tego wszystkiego wariuję ;D

I napisz mi proszę, czy Wy sami wszystko ustalaliście tzn. godziny podania posiłków, czy Pani Gosia Wam doradziła? :)

Aha, i ostatnia sprawa, czy można dogadać się, że np do prosiaka, chcielibyśmy kaszę gryczaną a do barszczu paszteciki lub krokiety? :)

Dobra i ostatnie pytanie, ile mieliście rodzajów ciast na weselu? :)

Nie wiem czy to coś wniesie do tematu...
Ale, byłam tam na weselu (ok.120 os), bawiliśmy się super, jedzonko też super (za wiele z jedzenia nie pamiętam, bo nie przyciąga to mojej uwagi, ale pamiętam że było smacznie) - ważniejsza jest dla mnie orkiestra :).

No i na weselu zdarzył się mały WYPADEK :P. Była burza i nagle zabrakło prądu! No i nie martwiłam się że nie będziemy mogli się bawić, raczej o to że część gości zrezygnuje i wróci do domu, i dla Państwa Młodych będzie po weselu (było mi ich szkoda), ewentualnie 2 scenariusz : bez muzyki wszyscy się napiją i będzie klops z wesela.

ALE! Restauracja posiada zapasowy AGREGAT! Który użyczyli orkiestrze, i mogliśmy bawić się dalej! Restauracja uratowała sytuację ;). Więc chyba jedzenie i ciasta nie jest najważniejsze :).

Dzięki, czyli jednym słowem mogę być spokojna :)

Mam nadzieję, że takie atrakcję Nas ominą, ale nigdy nic nie wiadomo... ;D

Fajnie wiedzieć, że w razie jakieś nieplanowanej wpadki, restauracja słućy pomocą ;)

Przekonam się o tym za jakiś czas :)

jejku nie pamiętam ile rodzai ciast było, ale dużo - również goście podostawali jeszcze do domu

orkiestra widzi gości i młodych, ale nie jest po prostu tak wyeksponowana - nam to bardzo pasowało:)

Odnośnie podanie posiłków itd. to raczej słuchaliśmy się P.Gosi, dobrze nam doradzała - ale jak się na coś uparliśmy to było jak my chcemy - ona nam radziła wg swojego doświadczenia, a ma go sporo

odnośnie menu to również uwzględniała nasze prośby

Olesia nie panikuj, będzie dobrze:)))))) aa również kelnerki i kelnerzy bardzo pomocni :)))))

Ja już powoli wariuje chyba, ale muszę se dać na luz, bo jestem 3,5 miesiąca przed ślubem i tak świruję, nawet nie chcę myśleć co będzie na tydzień przed... ;)

Ale dziękuje za info :) w takim razie muszę zaufać Pani Gosi :)

pozdrawiam i zdrówka dla Dzidzi życzę :)

miałam okazję rozmawiać telefonicznie z włascicielką, kilka rozmów :) wydaje się bardzo miła i konkretna kobitka.
Niestety nasz termin ma zajęty.

Olesia ja zaufałam p. Gosi i nie żałuję:))))
będzie dobrze, może tydzień przed ślubem będziesz spokojniejsza niż teraz:D dziękuję:)

Dzięki Ci Basieniak - myślę, że i My zaufamy P. Gosi, bo po tych wszystkich rozmowach z Nią wniosku, że jest odpowiednia osobą na odpowiednim miejscu - świadczy o tym sam fakt, że sala jest tak oblegana!! :)

to ja czekam na Twoją relacje:)))

Ja weselicho urządzałam właśnie w Gosi w 2006 roku. Widzę ze opinie na jej temat nadal są pochlebne.

Co do ciast to mają obłędne, biorą je z cukierni z Żukowa. Moja siostra pod koniec zeszłego roku na własne wesele w Rumi specjalnie jechała po te ciasta.
image

Rennie - wielkie dzięki, a ślinka mi poleciała jak te ciast zobaczyłam!! :) Mniam... jak one tak wszystkie będą wyglądać, to przez całe wesele jem tylko ciacha :)

a w ogóle, jak tam z tortem weselnym? czy ilość pięter uzależniona jest od ilości Gości? :)

Olesia gratulacje i czekamy na relacje:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A mam pytanie ile sobie liczą tam za osobe?

Witam !!!

w czwerwcu 2012 roku wydawalam tam córkę . Wesele również na 110 osób. Było super . Jedzenia ful ,aż za duzo obsługa urocza a wlaścicielka przemiła i ze wszystkim można sie dogadać . śzczerze polecam . Wesele niezapomniane.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Witam, odświeżam temat. Jakieś nowe opinie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

My mieliśmy tam wesele w kwietniu i jedzenia ful wystroj wliczony w cene obsluga mega wlascicielka tez wpozadku doradza mlodym co lepiej wziasc no i duzo jedzenia dostalismy po poprwinach spowrotem takze polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Byłam na sylwestrze 2018-2019, super jedzenie, super obsługa, ale niestety orkiestra tragedia. Bez przygotowania, bez repertuaru, nie zawsze wiedziałam co grają. Pani Gosiu, proszę zrezygnować za rok z tej orkiestry, ponieważ narzekających na orkiestrę niestety było bardzo dużo, wystarczyło wyjść na dwór i posłuchać samych krytycznych opinii dotyczących orkiestry. Po co sobie psuć opinię przez takich partaczy.
Pozdrawiam.

5 marca zorganizowaliśmy imprezę 100 urodzin. Chciałabym wszystkim chętnym polecić restaurację ,,U GOSI'' -piękny wystrój stołów, wspaniałe jedzenie/ brawo kuchnia/ ,profesjonalna i miła obsługa . Orkiestra która umilała nam wieczór też spełniła nasze oczekiwania.
Bardzo dziękujemy wszyskim,którzy przyczynili się do zorganizowania tej niecodziennej uroczystości.

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?