Rzadko spotykane imiona

Mój synek ma na imię Julian czy ma ktoś jeszcze dzieciaczka o malo popularnym imieniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Rzadko spotykane imiona

Estere mam w rodzinie.calkiem normalne imie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zona mojego sasiada - Jowita

Bracia mojej koleżanki to Melchior i Ścibor.................dziś już dorośli faceci i niestety nieszczęśliwi z powodu fanaberii swoich rodziców. W latach 80 takie imiona to po prostu szok.

aha, i jeszcze znałam Esterę :)

ojej, niektore dzieci naprawde zostaly skrzywdzone..

ja mialam w klasie Modesta.. nigdy wiecej nie spotkalam sie z takim imieniem

a co do Wacusia... hmmm... :D

aha zapomnialam jeszcze o kumplu, Florian ma na imie

a ja mialam w klasie dziewczyne o imieniu Hiacynta (mowilismy na nia Hiacia) no i znam chlopaka o imieniu Ariel a kumpela ma brata o imieniu Tymoteusz

O Bosheeeeeeeeee...........

szukając imienia dla naszego synka znaleźliśmy gdzieś w necie imię dla dziewczynki: Oralia ..... to okrutne nazwać tak córkę... na szczęście w życiu się tym imieniem nie spotkałam. Z nietypowych imion mam w szkole: Pascala i Mirona.

nioo bardzo rzadkie:DDD

A Nam bardzo podobało się imię Agatka :))) i tak daliśmy na imię naszej córeczce :)))

a mnie podoba sie Magdalena , obecnie rzadkie imię wśród noworodków :) choc nie wiem jak bedzie za 7miesięcy :)

A mi sie bardzo podoba imie dla chłopca Oliwier ,Marcel a dla dziewczynki Amelia ,Adrianna ,Nadia i Agatka ;)

Jeszcze jedno imię mi sie przypomniało - kolezanka z klasy : Olimpia no i nasza pływaczka: Otylia (mam tak na drugie imie ). No i jeszcze dwie Panie, która spotkałam: Samira i Mariama, oraz ich mama Bogdana

oj Witold mi się mega podoba, niestety mojemu mężowi już nie ;)

zgadzam się z Cytrynką, oryginalne imię trzeba umieć nosić!

a co do imion z pokolenia naszych rodziców, to oprócz rzadkich dziś Haliny i Grażyny jest jeszcze Krystyna - jakoś nie wyobrażam sobie dziś dziewczynki o takim imieniu...

ostatnio też się zastanawiłam, że nie słyszałam o ani jednej małej Agnieszce, a to moje imię było tak super popularne w moim pokoleniu - pewnie dlatego dziś jest rzadkie ;)

Mojej kuzynki corka ma na imie Celestyna, a jej siostry (czyli drugiej kuzynki) synek Witold

ja znałam baaardzo przystojnego skrzypka, który miał na imię Oktawiusz. Piekny była jak jasna cholera, a to imie dodawało mu oryginalności. Myślę, że trzeba umiec nosić oryginalne imie. Jak człowiek pęka i wstydzi się przyznać jak ma na imie, to wtedy jest to pożywka dla tych co kręcą bekę ;)

Halina to bardzo popularne imie kobiece wsrod kobiet z pokolenia naszych mam... Tak mi sie wydaje w kazdym razie-co druga znajoma mojej mamy to wlasnie Halina
A ja Helena zawsze sie wsciekam jak ktos do mnie mowi Halina-podobnie gdy slysze Hela

kuzynki Laura Aldona Honorata wujek Ewaryst

Przypomniało mi sie jeszcze jedno imię - zdaje się że było popularne w latach 20 tych - 30 tych. Teraz bardzo rzadko je słyszę: Halina (moja ciocia tak miala na imię)

Inne tematy z forum

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...