SECOND HAND :) Anglia/ Irlandia

Temat dostępny też na forum: Przymorze Małe
Wiem, że second handy zaczynają wracać do łask :) Sama uwielbiam chodzić na łowy i to, że wyrastają one jak grzyby po deszczu też niezwykle mnie cieszy. Może macie swoje tanie, ulubione i markowe? Podzielcie się tym! :)
Osobiście ja już znalazłam swój ukochany (co tam, niech będzie większa konkurencja dla mnie w szukaniu, adrenalina jest w życiu potrzebna jak powietrze hehe) Mój lumpek znajduje się na przymorzu na ul. Piastowskiej 97, obok sklepu i pizzerii DaGrasso, łatwo można do niego dojechać tramwajem 2,8 lub 12 :) Ja mam to szczęście , że mieszkam bardzo blisko,a do tego 3 sierpnia otwiera się nowy tej samej właścicielki (podsłuchane w przymierzalni haha) na Żabiance, na ul. Gdyńskiej 3.
Dlaczego akurat ten? Czysto, ładnie, przejrzyście ,zapach nie odstrasza (jak w niektórych) , bardzo miła obsługa, ceny na każdą kieszeń (dodatkowo we środy 20% taniej, w czwartki 30%, w piątki 50%, w sobotę sztuka za 3zł,a w niedzielę totalne szaleństwo za 2 zł sztuka :D) Ubrania markowe jak- Zara, Atmosphere, Bershka, New Look, Dorothy Perkins, Nike, Adidas, River Island, Tommy Hilfiger :))) no i tak wymieniać w nieskończoność! To kto chętny, żeby się ze mną zmierzyć w maratonie po ekstra ciuchy? :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: SECOND HAND :) Anglia/ Irlandia

wow!!!widze ze nie jestem pierwsza osoba ktora to odkryla:)konkurencja wsrod klientow rosnie:)chyba bedzie trzeba sie ustawiac w kolejkach a zwlaszcza w poniedzialki...jak narazie najlepsze ciuszki w gdansku:0pozdrawiam kolezanke i zachecam do zakupow..ps.maraton zaczynamy w poniedzialek rano:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja też kupuję ciuchy w tym second handzie :D i muszę przyznać, że inne sklepy z używanymi ciuchami przy tym wymiękają :) tutaj połowa ciuchów jest zupełnie nowa!:) poza tym, jak już ktoś wspominał, nie ma tu tego "zapaszku", jaki spotkać można w innych secondach, towar jest fajnie rozwieszony, obsługa zawsze pomoże, a ceny i obniżki są rewelacyjne!:) Bo w którym innym "lumpie" kupimy nieużywaną kurtkę znanej marki za 3zł?:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

mój ulubiony: zaspa przy liceum unii europejskiej. boskie ubranka dziecięce. a ostatnio kupiłam tam piankę do pływania dla mężusia za 70 zł !!!

A czy jest jakiś ciekawy w Gdyni, godny polecenia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a czy na piastowskiej mają też ciuszki dziecięce??

Zdecydowanie tak :) sama kupiłam ostatnio 30 praktycznie nieużywanych ciuszków, w niedzielę gdy wszystko było za 2 zł więc łatwo policzyć ile mnie to tylko wyniosło :))) na pewno będę stałą klientką.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wyprawkę dla synka skompletowałam(prawie w całości) w lumpku na Obrońców Wybrzeża - w budynku Horyzontu, koło Tesco :)

chyba nazywa się FUKS ;)

dużo fajnych(często nowych) ciuszków dla dzieci :) dorośli też coś znajdą dla siebie :) (tam kupiłam Mężowi kurtkę, którą uwielbia)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

A W RUMII JAKI POLECACIE?
CHODZE DO TEGO OBOK BUTIKU MONIKA I JESTEM ZADOWOLONA, ALE MOŻE ISTNIEJE JAKIS O KTÓRYM JESZCE NIE WIEM?

w RUMI fajny MERLIN na dąbrowskiego blisko piekarni JL fajne ciuchy duży wybór dla dzieciaków

Ja mam swój typ w Wejherowie:) ciuszki czyste, wyprasowane, na wieszaczkach, często zupełnie nowe no i ceny przystępne:) wczoraj upolowałam m.in. śliczna kożuszkową kamizelkę Atmosphere i jestem mega zadowolona z połowu:) pozdrawiam!

JA mieszkam we Wrzeszczu, mam male dzieko wiec trudno mi biegac z nim gdzies dalej i zaluje ze tutaj nie ma takich fajnych lumpkow jak w innych dzielnicach
Owszem, sa szmateksy ale wlsnie szmateksy bo to co tam jest to zart lacznie z cenami , plus jakies mega ceny za szmaty po prostu , bluzka bawelniana wyrozciagana i cena np 15 zl!!! szok,ale ludzie sie na to nabieraja bo niektorzy maja wbite do glowy ze to co uzywane musi byc zawsze tansze niz nowe mimo ze cena powalajaca
Mieszkalam kilka lat w Anglii, w lumpkach sie przewaznie ubieralam ale to zupelnie co innego niz u nas w Polsce, moja ulubiona rozsuwana bluzka z welura Next kupiona za funta , super oryginalna torebka kupiona za 2, kurtka skorzana za 4 funty ...itd ale bede musila sie przejechac na Przymorze do tego wychwalanego lumpeksiku;)

chyba też wybiorę się na Przymorze... ostatnio szaleję po lumpkach, szał zaczął się u mnie jakiś rok temu, fajna jets pełna szafa we wrzeszczu i na ujeścisku (ale ceny różne) i taki lumbek między Długą a Ogarną w Gdańsku, nazwy nie znam.

Dziewczyny od której do której jest czynny ten lumpeks na Piasdtowskiej 97? Dzisiaj go szukalam i nikt mi nie umial powiedziec gdzie on jest. Zaprowadzili mnie do jakiegos wielkiego na Piastowskiej 78 w jakims dziwnym budynku ale to raczej nie ten opisywany przez pierwsza osobę. Chciałabym sie wybrac tam w sobote wiec napiszcie mi jak mozecie jak mam tam trafic od tramwaju i jak jest otwarty

Pytaj o pizzerię Da Grasso, za nią jest ten lump. Byłam też kiedyś w tym na Zabiance. Osobiście uważam, że w tym na Zabiance sa lepsze ciuchy!!

w końcu dotarłam do tego na przymorzu, fajne mają ciuszki :) jutro jadę na żabiankę dzieki za info

A mój J nie lubi lumkesów i przyznam się Wam, że w tego rodzaju sklepach byłam tylko kilka razy i to z mamą jak byłam mała :P
A teraz ciekawość mnie zżera i chyba wybiorę się chociaż rozglądnąć co i jak...

ja chodze do fuks-u, z racji tego, ze ciuchy tam sa teraz jak zprawdziwego szmatexu, chyba wybiore sie do tego Waszego na Piastowskiej :) troche Wam konkurencji narobie, a wierzcie mi ..... mam rece szybkie jak blyskawica :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

oj jak dawno nie byłam w tym na przymorzu :(

ja na przymorzu kupuje w ciucholandzie ladne są nawet niektore rzeczy

a ja zapraszam na zakupy do nowego butiku second hand w Gdyni. Nowe wnętrze. Ciuszki dla kobiet i mężczyzn, i dla dzieci. Dostawy jak na razie raz w tyg. Zapraszam
ul. Kilińskiego 14

A jest może jakiś numer telefonu na Kilińskiego w Gdyni? Szukam wszędzie...

lumpeksy przeszly totoalna metamorfoze przez ostatnie lata. kiedys ubieraly sie tam tylko stare babcie,dzisiaj najwieksze "modnisie". Mieszkam w Irlandii wiec wiem ile kosztuja tutaj ciuchy Zary czy Nexta i czasem jestem zla ze moje kuzynki kupuja je za grosze a ja musze przeplacac

a ten na Piastowskiej w jakich godzinach jest czynny?

podbijam dziewczyny podajcie godziny otwarcia!

Kati ty za to masz u siebie Penneysa, którego kocham za przeceny po 1 euro:).Tez jestem wkurzona jak na allegro sprzedaja zestawy bielizny po 80zł a wiem ze kupowalłąm sama takie za 1 euro.No ale cóż, czas było wrócić do Polandu, i co ? zostały tylko lumpy:)

byle nie w "Fuksie" na Przymorzu!Fatalna obsługa,wrzeszczące sprzedawczynie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak dla mnie ten sklep to szmatland, tylko ze z metkami. tandeta straszna. a co do irl to tam rowniez sa uzywane. ja w 60% w takich sie ubieralam. mialam 3 ulubione dubilnie. nawet moj maz, wielki przeciwnik uzywanych rzeczy odpuscil, jak ciuchy dla synka zaczelam kupowac. nie mogl uwierzyc ze to z lumpow.

Cześć Gosiu,
Czy możesz napisać godziny otwarcia FUKSA na przymorzu- z sobotą.Wysłałam już zapytanie też o ten lumpek na Piastowskiej 97.Jeśli znasz tam godziny otwarcia to też napisz. Blackpearl pisała,że nawet otwarty jest w niedzielę-to super. bardzo bym chciała się tam wybrać i coś poszperać, ale mogę tylko w weekend.
Pozdrawiam wszystkie fanki SH'ów.

kto wie, co się stało z tym rajem używanych skarbów? zamknęli, przenieśli? jakiś godny polecenia od Alfa centrum w tamtym kierunku, okolicy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostał sie tylko ten Żabiance

załamka, ten zamknięty, zamknięty też ten na zielonym rynku naprzeciw Atrium - co się dzieje? gdzie teraz szukać na Przymorzu fajnych używanych ubrań? macie jakiś miejscówki do ujawnienia, podzielenia się? prooooooooooszę:)

Dziewczęta, gdzie jakiś fajny lumpeks znajdę?? Przymorze, Zaspa, Żabianka...

chyba się boją forumki konkurencji i nie chcą się dzielić :(

W Lotni jest dość fajny.

Hej. Widzę, że Wasze posty są sprzed dwóch lat. Czy te SH jeszcze istnieją i są tak samo atrakcyjne???

Witam
jestem maniaczką SH, a poniewaz niedawno przeprowadziłam sie na Przymorze, chętnie sprawadziłabym jakieś wypróbowane SH.
:D
Pozdrwaiam i czekam na odpowiedzi

A ja polecam w Rumii, jest kilka fajnych wiekszych SH ale ja osobiscie wole mniejsze gdzie nie ma tłoku i odzież jest zadbana i czysta :) niecierpię ton szmat i cen z kosmosu :((((

W Rumi to na Dąbrowskiego i na Wybickiego są jedne z lepszych ciuszków choć ja ostatnio odkryłam na Gdańskiej niedaleko kolejki. Jest nowy i na razie ciuszki ma super. Mam nadzieję że utrzyma poziom.

rynek przymorze

polecam rynek na przymorzu są ludzie ktorzy maja ciuchy po 1zł sztuka i wylowilam sobie bluzki takich firm jak abercrombie, esprit,diesel lumpy moga sie schowac;D

Witam,
Napisz proszę godziny otwarcia tego lumpka na Piastowskiej w sobotę i w niedzielę.Będę wdzięczna.
Carrie B.

oba lumpki na Piastowskiej już nie istnieją :P

Polecam zakupy w internetowym secondhandzie http://www.loompex.pl . Tanio i przystępnie. Wszystko czyste i pachnące :) Nie masz czasu na zakupy? Wstydziłaś się chodzić do lumpeksu? Zajrzyj do Nas :) Gwarantujemy dyskrecję i satysfakcję ze zrobionych zakupów.Pamiętaj http://www.loompex.pl Staramy się codziennie dodać nowe rzeczy :) Dodatkowo każdy weekend - 20 % :)

Witam wszystkich, przeprowadzialam się pół roku temu do Gdańska. Wcześniej mieszkalam w Olsztynie gdzie od niepamietnych czasów uwielbialam biegać i buszowac po tego typu sklepach. Jak dotąd nie miałam zbytnio czasu się zapuszczac na inne osiedla, ale teraz mam kilka dni urlopu więc napewno odwiedzenia opisywane sklepiki na tym forum:) Obecnie chodze tylko do jednego sklepu który od jakiś trzech miesięcy jest na moim osiedlu. Jeszcze nikt o nim tu nie pisał wiec go trochę zareklamuje bo wydaje mi się że jest tego wart:)) a przynajmniej w Olsztynie takiego nie doswiadczycie:( Sklepik nazywa się Pełna Szafa i znajduje się na os. VII Dwór ul. Norblina nad pocztą, mają naprawdę ładne niezniszczone rzeczy (od razu widać ze nie kupują najtańszego towaru) i ceny całkiem przystępne:) ostatnio upolowalam w nim bluzeczke od Versace:)) a koleżanka sweterek tommiego i od razu dostalysmy karte stałego klienta (szok!)dzięki której mogę mieć rabat 30% nawet w dniu dostawy:)))

A czy jest gdzieś może lumpeks, który przyjmuje rzeczy w komis na przykład? Chciałabym odsprzedać trochę ubrań, których już nie noszę a czasami nawet nigdy nie założyłam. Za dużo tego żeby na Allegro wystawiać a chętnie odsprzedałabym za symboliczną złotówkę.

podbijam. No i czy znacie jakieś fajne SC w okolicy chyloni ,grabówka cisowej? ;)

teraz nowy fajny otworzyli we wrzeszczu na grunwaldzkiej super towar maja same orginały polecam gorąco

Czy ten lumpeks: http://www.garderobamagdy.pl na Chełmie jeszcze działa? Kiedyś kupiłam tam fajne ciuchy i teraz na lato przydało by się odświeżyć szafę...

ja polecam lumpka FUKS w RUMI, koło GALERII RUMIA.
od Galerii cały czas prosto jakby się szło na most w strone dworca(ok 4 minut, od Galerii)
LUMPIK NAZYWA SIĘ FUKS.

ciuszki naprawdę piękne

może wiecie w których lumpkach w Gdańsku mają osobno wywieszone ubrania w większych rozmiarach?

wkurza mnie, jak oglądam dziesiątki np. spodni, a i tak nie trafiam na nic zbliżonego do mojego rozmiaru ;P

nie znacie takich lumpków?

Hej, jeśli chodzi o duże rozmiary to fajne są ciuchy w sh na oliwie, szyld widać z skm więc łatwo go znaleźć :)

budynek tuż przy torach? z rampą?

Zapraszamy do internetowego second handu http://gabciuch.pl
Z pewnością dla każdego znajdzie się coś ciekawego a na pierwsze zakupy otrzymują państwo rabat -15% ;)
Zapraszamy!

Inne tematy z forum

Kursy, szkolenia - paznokcie (6 odpowiedzi)

Witam ;-) Czy ktoś z Was robił może w trójmieście kursy, szkolenia na stylizacje paznokci )np....

Nieoperacyjne sposoby na powiększenie piersi (5 odpowiedzi)

Cześć. Zakładam temat tutaj ponieważ praktycznie od zawsze mam bardzo duży kompleks na punckie...

jaki krem na noc +30 ?? (215 odpowiedzi)

Witam! Od dłuższego czasu szukam kremu dla siebie. Mam cerę mieszaną. Jeżeli już myślę, ze w...