Re: SENS SPOWIEDZI
konto usunięte
(18 lat temu)
Tequila, wpisuję się tutaj, bo u góry pewnie zostałoby przeoczone.
Masz tutaj opis działania tabletek ze strony propagującej "antykoncepcję po". W 2003 roku zmieniono np. ulotkę Cilestu, teraz opis działania tego leku jest ograniczony do jednego zdania. Tak strasznie brzmi w Polsce "uniemożliwia zagnieżdżenie się zarodka". Ale zapytaj lekarza. Nie ma co się zaperzać.
"Lekarze radzą, że w nagłych przypadkach można wykorzystać dotychczasowe antykoncepcyjne doustne pigułki hormonalne (w Polsce np. Gravistat, Ovidon, Microgynon, Rigevidon, Marvelon, Mercilon, Cilest, Diane 35, Femoden, Minisiston, Triguilar, Triregol, na Zachodzie - np. Alesse, Trivora, Levora, Triphasil) i użyć ich zwiększonej dawki, która spełni rolę antykoncepcji awaryjnej.
Zawierają one związki o działaniu zbliżonym do naturalnych hormonów kobiety. Dzięki temu wpływają na fizjologię kobiety, a więc hamują uwalnianie się komórki jajowej, powodują zmiany w błonie śluzowej macicy, aby uniemożliwić zagnieżdżenie się zarodka, zmieniają konsystencję śluzu, utrudniając plemnikom zapłodnienie. "
Nie wiem, po co te przytyki na temat innych religii. Akurat nie trafiłaś na osobę, która głosi wyższość KK nad innymi. Ja tylko piszę, że jeśli komuś KK nie odpowieda, to nie ma co oszukiwać, a droga wolna do poszukiwań lepszego kościoła.
Nie jestem osobą, która będzie narzucać wiarę innym. Może dziewczyny potwierdzą, że np. jestem przeciwniczką ustawy antyaborcyjnej, a nawet jestem za jej znacznym złagodzeniem. Ja z tego nigdy nie skorzystam, ale nie wolno sejmowi decydować za inne kobiety, które mają prawo do innego światopogladu.
Mam znajomych buddystów, bardzo bliską dla mnie osobą jest Świadek Jehowy, znam mnóstwo osób niewierzących, zapewniam Cię, że krucjat nie prowadzę. Ale to jest wątek o ŚWIĘTOKRADZTWIE, które ktoś ma zamiar popełnić w MOIM kościele.
P.S. Też jako nastolatka nie podeszłam do bierzmowania, jako jedyna w klasie, bo takie miałam poglądy :)
0
0