SENS SPOWIEDZI

Dziecczyny jak czytam o spowiedzi przedslubnej robi mi sie slabo. Nie mieszkam ze swoim narzeczonym ale z nim sypiam od dawna, malo tego stosuje antykoncepcje. Przeciez wywyala mnie za to z kazdego Kosciola! Naprawde nie wiem co zrobic. Powinnam chyba isc do pierwszej spowiedzi i nie powiedziec o tym nic a przy drugiej oczyscic sie z ogolnego grzechu jakim jest klamstwo. Nie widze innej mozliwosci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: SENS SPOWIEDZI

No ja np mam taki dziwny problem. Za miesiac bede poddana leczeniu jodem radioaktywnym. Lekarka powiedziala,ze ze wzgledow humanitarnych powinnam brac pigulki, bo dziecko poczete z napromieniowanej matki z pewnoscią nie urodzi sie normalne, a i dla matki moze sie to zle skonczyc. No, ale nie jest to calkowicie niezbedne ze wzgledow zdrowotnych, co prawda z pewnoscia sprawi ,ze moje szalone hormony szybciej wroca do normy, ale przeciez moglabym przestac uprawiac seks na rok i wszystko byloby prawdopodobnie ok. Rozmawialam 2 ksiezmi na ten temat, jak to mozna potraktowac. No i jeden powiedzial,ze mam nie uprawiac seksu, nawet jak bede juz zoną mojego narzeczonego, a drugi ,ze to nie jest grzech, bo w tym przypadku sa one lekarstwem i pozwola po tym czasie 1 roku zajsc normalnie w ciaze i urodzic zdrowe dziecko.

No i kogo tu sluchac..... ja rozumiem, ze kazdy przypadek jest inny, ale co jest wiekszym grzechem - nie dopelniac "obowiazkow" malzenskich, ktore moga prowadzic do zaniedbania swiezego malzenstwa (co zreszta trzeba jasno stwierdzic w protokole przedmalzenskim), czy brac tabletki, ktore są jednoczesnie lekarstwem jak i zapobieganiem celowym... ?

Tequila, ja mam wątpliwości, czy skończyłaś choć podstawówkę, ale nie śmiałam pytać.

Nie sądzę, żebyś to rozumiała. A raczej wiedziała.

I, proszę, po tylu wypowiedziach nie kończ, że jesteś tolerancyjna.

Ps. Agatha czy Ty już jesteś po studiach? Czasami czytając Twoje posty mam wrażenie, że rozmawiam z 10 latką.

Nie mogło... już rozumiem dlaczego.

Nie chce tu nikogo obrażać, ale tego typu infantylny sposób tłumaczenia jest niezbyt na poziomie. Skoro nie rozumiesz co ja piszę, i na czym polega różnica w sposobie wypowiedzi to już nie moja wina. Rodzice nauczyli mnie tolerancji dla poglądów innych więc nie będę się kłóciła. Koniec pracy a ja idę sobie poćwiczyć i na saune. Milego dnia życzę wszystkim.

O, widzisz, nie udajesz i samo wychodzi, jeszcze piękniej. Grunt, to być sobą! Tak trzymaj.

Iza czytaj dokładnie co teqila pisze a nie wybiórcze kawałki

a tak na marginesie to ja tez nie widze róznicy miedzy tym co napisała teqila

Tequila szkoda już na to słów, wiesz babcie rydzykowe tez sobie nie dadzą nic powiedzieć one jasno między klapkami widzą to co chca zobaczyć...

pozdrawiam:)

p.s.nie życz Agacie (czy jakos tak) żadnych dzieci bo uzna to za chamstwo.

Tequila_ napisał(a):

> Potencjalną ofiarą pigułek. Czy Ty rozumiesz co ja piszę?
> Ofiarą w takim znaczeniu tego słowa, że u Ciebie również mogło
> dojść do zapłodnienia i obumarcia zapłodnionej komórki.

Nie mogło :)

Ano
> uniemożliwanie zagnieżdzenia się a zapłodnionej komórki a
> uniemożliwianie przygotowania błony śluzowej macicy do
> zagnieżdżenia się w niej zapłodnionej komórki jajowej. W
> pierwszej części zdania mówimy o samej komórce, że nie może się
> zagnieździć ( z winy jej samej), w drugiej części zdania mówimy
> o macicy, że jest nieprzygotowana do zagnieżdżenia. To jest
> chyba bardzo logiczne, i ja widzę w tym zadaniczą różnicę.

Tak, Ty widzisz tu róznicę, bo sama ją tam wciskasz. Ja zawsze pisałam "uniemożliwienie zagnieżdżenia się zapłodnionej komórki jajowej", nie pisałam z jakiego powodu nie może się zagnieździć, ale to chyba logiczne, że z powodu stanu błony macicy? Chyba nie pisałm, że pigułka łapie w rączki zapłodnione jajeczko i nie puszcza? Ani nie pisałam, że pigułka jakoś zmienia jajeczko? Albo że wysyła je znów do jajnika? Halo? Czy coś przeoczyłam?

Potencjalną ofiarą pigułek. Czy Ty rozumiesz co ja piszę? Ofiarą w takim znaczeniu tego słowa, że u Ciebie również mogło dojść do zapłodnienia i obumarcia zapłodnionej komórki. Ano uniemożliwanie zagnieżdzenia się a zapłodnionej komórki a uniemożliwianie przygotowania błony śluzowej macicy do zagnieżdżenia się w niej zapłodnionej komórki jajowej. W pierwszej części zdania mówimy o samej komórce, że nie może się zagnieździć ( z winy jej samej), w drugiej części zdania mówimy o macicy, że jest nieprzygotowana do zagnieżdżenia. To jest chyba bardzo logiczne, i ja widzę w tym zadaniczą różnicę.

Iza, moim zdaniem naprawdę nie musisz udawać głupiej.

Tequila_ napisał(a):

> Agatha
> W jedenym ze swoich postów napisałaś, że pigułki uniemożliwiją
> zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki w macicy. To nie to samo
> niestety co uniemożliwianie przygotowania błony śluzowej macicy
> do zagnieżdżenia się w niej zapłodnionej komórki jajowej.

Czyżby? Wytłumacz mi tę zasadniczą róznicę? Wędruje sobie zapłodniona komórka jajowa i nie może się zagnieździć, więc obumiera, tak?

Musisz mi to chyba dokładniej wytłumaczyć.

Wiele razy pisałam o tym, że brałam pigułki, więc bez sensu są teksty o hipokryzji. Ja nie mogę być ich potencjalną ofiarą, bo to nie moja mama je brała :)

W dodatku ja też brałam tabletki "leczniczo" :)

Więc chyba jednak "masz coś do mnie", bo zawzięcie wciskasz mi rózne sprawy, które nigdy nie miały miejsca...

za chamstwo uznajesz to że zyczę Ci abys miała gromadkę dzieci dobrze wychowanych...dziwne masz pojęcie....

życzysz dzieci źle, wypowiadasz sie o pigułkach źle....

zastanówcie sie czego tak naprwde chcecie...chyba burzy na forum

Teqila to nie na temat watku
sory ale skończcie ta debatę albo załózcie waek o pigółach

na temat sesnu spowiedzi to wypowiem sie krotko: dla mnie to paranoja! spowiadac sie obcemu facetowi???przeciez bog ma byc w sercu i co ma do tego facet w czarnym kombinezonie:/ a co do wyowiedzi izy 5000 czy jakos tak. Ja rozumiem ze mozna miec swoje zdanie i nie kazdemu sie ono podoba ale o dzieciach kogolwiek mogłabys sobie darowac bo to nie jest Twoja sprawa i pewnie uraziłas kogos.Sa rzeczy ktorych nie mowi sie nawe w zartach.

Agatha
W jedenym ze swoich postów napisałaś, że pigułki uniemożliwiją zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki w macicy. To nie to samo niestety co uniemożliwianie przygotowania błony śluzowej macicy do zagnieżdżenia się w niej zapłodnionej komórki jajowej.
Skoro kiedyś sama brałaś pigułki, to nie udawaj teraz świętoszki. Wedle Twojego toku rozumownia też jesteś potęcjalną ich ofiarą, skoro działają wczesnoporonnie. Moralność Pani Dulskiej z Ciebie wychodzi. Nie mam nic do Ciebie ale hipokryzji nie znoszę.

Masz rację

Dla mnie osobiście część dziewczyn nie wie co łyka i czym to grozi ale nie będę sie na ten temat wypowiadała bo i tak do nich to nie dotrze.

Magda, daj spokój... Panna najpierw wychwala się niezwykłym wykształceniem, okazuje się, że nie rozumie prostych postów, nie jest w stanie sama opisać prostej definicji, więc wkleja coś ni w pięć ni w dziewięć, a potem jeszcze daje upust takiemu chamstwu.

No Iza zachowałaś się nad wyraz dorosle i uprzejmnie oby twoje słowa nie obróciły sie przeciwko tobie i oby ciebie nie spotkało to czego zyczysz innym.

Iza, przecież dokładnie o tym pisałam.

A to, co piszesz o moim przyszłym potomstwie, jest nieuprzejme. Chamskie nawet.

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...