SMECTA I ENTEROL POMOCY!!!

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
dZIEWCZYNY CZY MOGĘ DAC CÓRCE SMECTĘ I enterol z sokiem jagodowym, wiadomo dałabym go odrobinkę bo już po paru dniach nie chce mi tych lekarstw z herbatką czarną pić.
Tzn z ugotowaną wodą z jagodami, bez cukru, a może mogłabym ciut dodać?
Córeczka ma od czwartku rozwolnienie, dwa razy badana przez lekarzy i na szczęście nie jest odwodniona, wczoraj bło juz w miarę ok, ale niestety dzisiaj znowu rozwolnienie :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: SMECTA I ENTEROL POMOCY!!!

mi lekarz kazał rozpuścić smectę w wodzie (1 saszetka na pół szkl na cały dzień) i ten roztwór po trochu przez cały dzień dodawać dziecku do soku czy co tam pija :)

Moja pije smecte po łyżeczce normalnie bez soku. Fakt że pół szklanki pije przez godzinę ale zawsze.

Ja podaję przy wymiotach. Zawsze działa:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

czyli co, moge dodać ten sok z jagód?

no mi juz samej smecty nie chce pic

Podaj jej kleik marchwiowy z kleikiem i elektrolitami -Hipp ORS 200 dostepny w kazdej aptece ,niezawodny lek na biegunke i uzupelnienie plynow.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem, czy to tylko jagody czy tez sok, ale u mnie swietnie się sprawdzają na zatwardzenie... Może jakiś inny sok?

sok z jagód (zwłaszcza napar z suszonych jagód) dzięki dużej zawartości garbników działa zapierająco i świetnie sprawdza się przy biegunkach.

całe owoce jagody są z kolei świetne przy zaparciach :)

czyli trochę jak z jabłkami - pieczone/gotowane działają zapierająco (stąd dobrze dodać je do kleiku ryżowego przy biegunce), surowe przeczyszczająco :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzieki dziewczyny a wiec dam jej z sokiem, hippa na poczatku tez pila teraz juz nie chce, pozdrawiam

Inne tematy z forum

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...