STARAJĄCE SIĘ L

Beta 3174 bardzo urosła od tej z przed 2 tygodni (było trochę ponad 200). Dlatego nie mogę się powstrzymać i zakładam nowy wątek. Z całych sił czuje że jest dobrze a na usg fasolka poprostu się skryła bo jest tak malutka a we wtorek się ujawni i będzie mieć wielkie wejście :-)
mam nadzieję że się nie pośpieszyłam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STARAJĄCE SIĘ L

z pierwszą ciążą jakoś trudniej było mi wytrzymać do pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki, znaczy @ (musze sie nauczyć tej forumowej nomenklatury), strasznie się niecierpliwiłam, szukałam na siłę objawów ciąży, hehe. A staraliśmy się tylko miesiac, już w pierwszym cyklu się udało i tak fisiowałam, hehe. Teraz bardziej na luzie do tego podchodzę, mam mniejsze ciśnienie ;) Bedzie to bedzie, nie to nie, trudno. Chociaż oczywiście bym wolała żeby było i żeby za długo to nie trwało, bo za kilka miesiecy zaczne świrować na pewno ;)

dziewcznyny, jak czytam te ostatnie wpisy to czuję się jak jakaś weteranka :(

nulka, trzymam kciuki żeby ten miesiąc był tym szczęśliwym :))))

nulka nie korci Cie żeby zrobic test albo bete? ja to nie wiem czy wytrzymam do dnia spodziewanej miesiączki, a dzisiaj dopiero 22dc:(

Bimka, dc już wiesz...
@ to miesiączka/okres/małpa,
tc to tydzień ciąży
owu to owulacja

Aaaa dzien cyklu! Bo wymysliłam sobie, ze dzień ciąży, ale mi to nijak nie pasowało do kontekstu ;)

Mam koleżankę w moim wieku i ona ma juz 11 letniego syna. Ta to dopiero ma ze mnie ubaw ;) Ona juz zapomniała jak to jest mieć małe dziecko, hehe ;)

dc- dzien cyklu

ja zaszlam w ciaze w wieku 22 lat, urodzilam majac 23 i mysle ze bylo super. decyzja o dziecku jak najbradziej swiadoma. moja siostra jest teraz w tym wieku i mysle sobie, ze ona jest jeszcze mloda i nie powinna decydowac sie na dziecko. patrzcie jak to punkt widzenia zmienia sie w zaleznosci od punktu siedzenia. teraz mam 25 lat i juz nie moge doczekac sie drugiego dziecka. i tak jak mowisz Bimka- jak bede po 30 dzieciaki juz beda na tyle duze, ze zostana z babcia, ciocia kuzynka a mama bedzie szalec :)

dc-dzień cyklu

jako świeżynka, proszę o wyjaśnienie skrótu dc?

marynial, ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 28 lat, 8 lat po ślubie (bo tak chcieliśmy), wiec teoretycznie miałam czas żeby się wyszaleć. Ale tak jakby się nie wyszalałam ;) Nigdy nie bylam typem imprezowiczki, nie często wychodziliśmy na imprezę, ale dopiero teraz jak dziecko to widać ile okazji przechodzi bokiem, szczególnie latem. Znajomi imprezują, jeżdżą na wycieczki, pod namiot, na kajaki, na ryby, na grzyby, tu urodziny, tam jakiś grill, teraz widzę że co chwilę jest jakaś impreza, w której normalnie byśmy uczestniczyli. Teraz jak nie można poszaleć to akurat człowiek ma na to ochotę. A dziecko mam takie, że nie mogę jej z nikim zostawić, bo zasypia tylko ze mną, jak się w nocy obudzi (a budzi się 5-6 razy) to ululać mogę tylko ja. Jak widzi zamiast mnie na przykład męża to zaczyna drzeć się w niebogłosy. Jeszcze zależy jakie jest dziecko. Znajomi mają 8 m-czne dziecko, które zasypia o 19:00, a budzi się dopiero o 8-9:00 rano, wiec teoretycznie mogliby szaleć nawet całą noc, a oni, chociaz mogą, to nie wychodzą nigdzie.

A, co ja chciałam, zapędziłam sie trochę, aha, że zachodząc w ciąże w wieku 20 lat nie musisz nic z zycia tracić. W moim wieku (ekhm, ekhm, jak to zabrzmiało), bedziesz już mieć 9 letnie dziecko i bedziesz mogła łazić do bólu, ile wlezie i spokojnie bedziesz mogła dziecko zostawiać z kimkolwiek (chyba że wtedy bedziesz miała już kolejne)

czesc dziewczyny :) powodzenia !!!!

u mnie 27dc i dalej cisza...

To dziwne, że tak szybko po ślubie odezwał się we mnie instynkt macierzyński:) tak się zapierałam, że za rok, dwa, trzy. A bo to kredyt spłacic, a to nowy samochód kupic, a tu nagle trach:) i nie myślę o niczym innym jak o malutkim, pachnącym bobasku. Niektórzy mówią, że zwariowałam, że mam dopiero 20 lat i mam życia używac, ale ja czuję, że to już czas i wkurzają mnie takie teksty. Mam znajome, które właśnie "używały życia", są już po 30-stce i teraz nie mogą zajśc w ciążę. Więc kiedy jest ten właściwy czas? Myślę, że właśnie wtedy, kiedy czuje się gotowym na dziecko, a nie według tego co pokazuje metryka urodzenia.

Witaj Bimka, nam też się w lipcu nie udało, dzisiaj owu i trzeba działac:)

Cześ Bimka:)

Ja też ma pierwszy m-c za sobą:) Zobaczymy co będzie dalej:)

Witaj Bimka:))

Hej :)
Mogę do Was dołączyć?
Staramy sie od lipca, na razie minął miesiac bez rezultatów.
Mamy 15 m-czną córeczkę i czas zasadzić kolejną fasolkę co by było weselej ;)

my tez sierpniowi i mega szczesliwi 9 lat razem i 2 po slubie a ja sie zastanawiam gdzie ten czas uciekl

sierpien o tak szczesliwy- w niedziele byla naszamala rocznica jak jestemy 9 lat para, ale wrzesien tez szczesliwy bo mina 3 lata jak malzenstwem jestemy :)

ps. u mnie dalej cisza. test wyszedl negatywny (taki z wyzszej polki) takze czekam na @ mam nadzieje, ze szybko przyjdzie i bedzie mozna dzialac dalej :)

ej, ej... środek wrzesnia tez jest szczesliwy :) z mężem jestesmy juz prawie 7 lat szczesliwą parą ;) no i od roku małżeństwem :)))

Oj tak początek sierpnia jest mega szczęśliwy....

Na poprawinach Naszego wesela na bobliskiej łące zebrało się 7 bocianów:D I tylko na nas patrzały :)

Ja brałam ślub 08.08.2009
Iga się urodziła 09.08.2010
A tym roku w sierpniu??? Mam nadzieje że po dzisiejszej wizycie wszystko będzie dobrze i będe mogła już wszystkim powiedzieć o drugim dziecku :) To juz 11-12 tydzień

Wciaż trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Mam nadzieje że jeszcze pamiętacie o swojej koleżnce....

wiesz... te śluby z pierwszego weekendu sierpniowego są mega szczęśliwe :D

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....