STARAJACE SIE XLVI

dZIEWCZYNY,ZGODNIE Z TRADYCJA ZAKŁADAM NOWY WATEK.Moja fasolka ma juz 6tyg,i 3mm :))) i zycze z caklego serca czekajacy m przyszlym mamusiom-by doczekaly sie tych 2 kresek na tescie ciazowym i tych dolegliwosci ciazowych a mianowicie duzych cycuszkow he he
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STARAJACE SIE XLVI

Ru.mink@ wakacje strzela jak z bicza i powiekszy sie rodzinka super na swieta bedziecie miec juz fajnego bobasa:) musze zjarzec na watek wrzesniowo-pazdziernikowy i zobaczyc jak reszta mamusiek sie czuje ale narazie nie moge sie zebrac, pozdrawiam serdecznie

roli, Kochana a bylysmy ,bylysmy ;)
Masz racje jesli chodzi o pytania to...wrrr
Fakt,nie staralismy sie mega dlugo bo ludzie potrafia latami,ale mimo wszystko ja z kolei mialam swiadomosc,ze cos jest "nie halo"ze prolaktyna,ze cos tam,ze to moze nie byc takie proste wiec wkurzalo mnie to jak nie wiem...
Ja bywam czasem pyskata wiec az dziw,ze nikomu nic nie wypalilam,ale masz racje,szkoda nerwow.

z tym pytaniek "kiedy", "co tak dlugo sie staracie" to szlag mnie trafia ludzie naprawde nie zdaja sobie sprawy ze sa to pytania nie namiejscu pamietam jak po poronieniu ciotka, ktora nie wiedziala ze spodziewalismy sie dziecka i co sie stalo, zaczela sie wypytywac kiedy i ze lata leca, naprawde mialam jej ochote wykrzyknac ze k..wa wiem i ze wlasnie stracilismy dziecko i jak tylko wydobrzeje to znowy sprobujemy ale szkoda slow i nerwow na takich prostakow bo tyle oni dla mnie znacza

witam dziewczynki:),co sie ociagacie??adnych nowych dobrych wiesci???U mnie juz 11 tydz leci:).Gdyby nie wiekszy brzusio(jak po megaaaaa jedzeniu na sile)i braku okresu-nie wiedzialabym,ze jestem w ciazy:))))).Ktoras pisala wyzej "ku dodaniu otuchy i wiary" wy wiecie-pamietacie-ze ja to dopiero jestem przypadkiem :) dla niedowiarkow :)))nigdy ale to nigdy nie powiedialabym,ze ja zajde akurat w maju :)chyba dlatego ,ze moj widzial wszedzie bociany he he he :)))). My razem rok ponad walczylismy na 2 kreski .A ja juz wczesniej kilka lat(od 20 roku zycia wiedziala,ze jest jakis problem z zajsciem,ale kazdy lekarz mowil,ze wszystko jest dobrze)nie moglam zajsc.wiec tak sobie po 9latach zaszla,ale nie ukrywam,ze dzieki ocenie pecherzyka i widocznie tylko podczas owulacji zaszlam. :)))))Wiec dziewczynki kupcie testy owulacyjne jak ja to zrobilam i ocena pecherzyka i dzialac :)))a bedziecie tez plakac jak zobaczycie 2 kreski-tak jak ja wylam :))))))

Pocieszę Was po pierwszym dziecku nic lepiej nie będzie bo będą się pytać i mówić "no Idze to rodzeństwo by się przydało" " teraz kolej na chłopczyka" " chyba nie chcecie by Iga była jedynaczką?" " Mała różnica wieku jest najlepsza" itp itd tych tekstów jest multum... ;D

No ale co im do tego?? Nic ? niech się więc patrzą na siebie i jak pytają odpowiadać a kiedy Wy np. ślub, pierwsze, kolejne dziecko?

Mnie też wkurzają te pytania typu "kiedy dzidziuś". Ale ostatnio nasz znajomy, który jest w jakiejś wspólnocie to dopiero nas podkurzył. Walnął nam wykład, że przecież dziecko to skarb, trzeba je traktować jak dar Boży, a nie jako inwestycję, że nie powinno się czekać, aż finansowo się ustatkujemy itp., bo przecież Bóg pomoże w wychowaniu. Ryczeć mi się normalnie chciało, bo założył sobie, że skoro jesteśmy dwa lata po ślubie i nie mamy dziecka, a kupiliśmy mieszkanie, zmieniliśmy auto, to znaczy, że nie chcemy mieć dziecka ze względów finansowych. Nawet nie próbowałam tłumaczyć, bo i po co.

jak mnie dobijają tacy ludzie "kiedy?" "czy się staracie?"
kurcze, co im do tego? czy nie zdaja sobie sprawy, ze takie pytania są drażliwe? i to bardzo... dużo bardziej niż te "ślubne"
a im dłuzej ktoś się stara, tym drażliwsze...
niech se schowają tą ciekawość... nic im do tego

no własnie wątek ju bardzo długi jest..ale my sobie cierpliwie poczekamy ....')

cisza bo wszystkie sie staraja :P

ja wrocilam juz do domku. na dzien dobry dostalam @ i nawet sie z mezem nie moglam przywitac pozadnie :/ ale nie ma tego zlegfo. odrazu @ i zaraz zaczynamy starania. wczoraj u znajomych wszyscy nam marudzili kiedy kiedy kiedy. i co ja mam im powiedziec? ze sie staramy ale nam nie wychodzi. swoja droga wlasnie z mezem mowilismy, ze w tym miesiacu troche nam nie pasuje zajsc, bo kwiecien/maj przyszlego roku musimy byc w polsce na komunie, gdzie oboje jestesmy chrzesnymi. i tak nam to nie pasuje, ze pewnie sie uda wlasnie teraz. juz nie wiem czy mozna mowic tu o przeczuciu czy bardziej wmawianiu sobie, ale zobaczymy...

a tak wogole to nie ma jakies testujacej teraz? nic sie nie swieci? a watek sie przedluza, wiec moze jednak ktoras?

hop hop do góry, ja w wekend byłam na weselu ale o staraniach nie zapomnieliśmy bo mam okres "wysokiego ryzyka" więc nie ma taryfy ulgowej może tym razem się uda. Miłego dnia, cisz tu ostatnio

Ruminko ( przepraszam za blad w pisowni nicka) a my czasem razem nie bylysmy w mamusiach wrzesniowo- pazdziernikowych? cos mi sie kojarzy ale moge byc w bledzie.

he he i tak trzymaj :)znaczyz poczuciem humoru ;p
Mnie mylily testy owulacyjne,ale ja prawdop. baaardzo rzadko miewalam owulacje wiec to inna bajka.

ja wierze ze tez znowu zobacze dwie kreski:) a jak na razie mam dwie kreski na owulacyjnym a maz na wyjezdzie i bedzie w poniedzialek!!!!!! ale kuzynka mowi nie wazne kto zrobi, wazne kto wychowa! lo matko humor mnie sie trzyma:)))))

Aaa i zapomnialam dodac,ze euthyrox teraz tez biore bo mam za mala tarczyce dla dwojga ;p.
Nie ma rzeczy niemozliwych :)

Czesc dziewczyny :)
Troche bym chciala rzucic optymizmem w ten Wasz watek.
My czekalismy na 2 kreski rok i 3 miesiace,moze i nie jest to mega dlugo,ale jednak.Oczywiscie pomijajac to,ze wczesniej przed staraniem, przed Slubem juz bralam jakis czas dostinex.
Mialam problem z prolaktyna(hiperprolaktynemia)bralam dostinex z przerwami bo wkurzalam sie ,ze jesli jedyna przeszkoda jest prolaktyna to przy dostinexie powinno sie "cos" dziac,a My wciaz nie zachodzilismy w ciaze;/
Do dostinexu doszedl duphaston, na mnie dzialal tak,ze strasznie utylam... to wszystko.
Wkoncu po kilku kolejnych miesiacach po ktorych zaczelam miec krwawienia srodcykliczne,ktore przy duphastonie,zwiekszonej dawce, powinny byc wykluczone(tym bardziej,ze wczesniej nie biorac tabletek nie mialam takich incydentow)postanowilam,ze skoro dziala to raczej zle na mnie to zdaje sie na wole Boza i tyle.
Odstawilam tabletki...po 3 miesiacach trafilam do lekarza bo nie mialam @(nic dziwnego w moim wypadku) i znow mialam brac dostinex. Powiedzialam"ok" ostatni raz,niech bedzie, bylo to juz ponad rok po Slubie i pani doktor postanowila,ze wysle mnie do invicty na szczegolowe badania bo to za dlugo... smutek,przygnebienie, czarnowidztwo...ale,ale ...
Zracji tego,ze jestesmy osobami wierzacymi postanowilismy udac sie na Msze o Uzdrowienie, w miedzyczasie rozmawialismy ze znajomym Ksiedzem(zreszta tym samymj,ktory udzielal Nam wczesniej Slubu :)) i On pytal czy moze sie za Nas pomodlic,ale zebysmy nie mieli pretensji jesli pomyslnie sie to skonczy ;)))
W sumie po tej przerwie bez lekow najpierw pogadalismy z tym Ksiedzem i bylismy na Mszy w intencji :)wzielam 1 tabletke bodajze czyli 2 tygodnie minely i bylam juz w ciazy.
Musicie wierzyc i dzialac :)

P.S. oczywiscie do invicty nie trafilam mimo,ze bylam zarejestrowana na te wszystkie badania... ;p
i pomyslec,ze juz Nas dopadal pesymizm i kiedy @ nie przyszla nie przylo mi do glowy,ze to moze byc Dzidzius,zrobilam test tylko ze wzgledu na swoja przezornosc bo mialam brac leki,ktorych absolutnie nie wolno brac w ciazy.
Stwierdzxilam,ze zrobie test a co mi tam wkoncu robilam ich juz takie ilosci...
Co smieszniejsze nie wyszedl :P,ale jakos mnie tknelo, nagle przypomnialy sie te wszystkie opowiesci o wygrzebanych, wyrzuconych testach na ktorych po jakims czasie sie cos pokazalo...wygrzebalam swoj po 20 min.i byl cien cienia :)
Jeszcze 2 dni bylismy sceptyczni, po tym czasie wyszla juz kreska we wlasciwym czasie odczytu testu;) no a pozniej beta :)
Nie poddawajcie sie !!!
Pozdrawiam i powodzenia!!!

nie wiem, ale hmm, mysle, ze moze juz z 5 dni przed @ ?? a test z wieksza czułościa ???

chyba wszystkie sie staraja bo tak cicho tu:) musialam odkopac nas z 19 strony, pytanie techniczne mam, kiedy najwczesniej badanie krwi wykryje ciaze? ale mam dzis wk...wa i to nie wiem dlaczego, dobrze ze meza nie ma bo biedak by cierpial, o matko rozszrpala bym wszystko i wszytkich i siebie tez:( pozdrawiam staraczki weekendowo:)

A ja ostatnio tak myslalam, ze jakbym zaszła w noc poslubna, to bym pewnie miała już malucha przy sobie ;)

nie chodzi o to czy mnie kosztuje czy nie ;P ja nie chcę konta, dlatego się pytam czy takie ubezp można wykupić bez konta w tym banku :D

wiem ze 1 1 1 - już wczoraj mnie korciło by Wam o tym napisać, a dziś zapomniałam ;P

jaaaaa ale Słoneczko ma fajny suwaczek rocznicowy :D :)

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...