STARAJACE SIE XLVI

dZIEWCZYNY,ZGODNIE Z TRADYCJA ZAKŁADAM NOWY WATEK.Moja fasolka ma juz 6tyg,i 3mm :))) i zycze z caklego serca czekajacy m przyszlym mamusiom-by doczekaly sie tych 2 kresek na tescie ciazowym i tych dolegliwosci ciazowych a mianowicie duzych cycuszkow he he
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STARAJACE SIE XLVI

mogłaś :D jestem właśnie u Rodziców :P
szłam przez tesco i kupiłam sobie klapki (bo te co miałam na nogach Mąż jak ostatnio zobaczył to powiedział, żebym sobie nowe kupiła bo te są rozjechane i żebym jednak wychodząc z Nim nałożyła inne buty:P) i byłam looknąć płytki do kuchni i łazienki tam na dole :P

Słoneczko, mogłam Cie dzis widziec w tesco koło 10 ;) ??

asela - no to koniecznie do lekarza, toż nawet grypa żołądkowa szybciej przechodzi...
będzie dobrze:) a za niecały miesiąc wątek nowy założysz:)

Hej, u mnie testy owu pokazały wczoraj dwie kreski, przytulanko było w weekend, więc zobaczymy. Mam cykle 28 dniowe a owu 16-17 dzień, nie wiem czy to normalne... Mój gin nie widzi problemu, mówi, żeby się starać dalej i zobaczymy. Nadal mam te nudoności, o których pisałam, pojawiają się codziennie koło 13-14. Oprócz tego ciąglę czuję się zmęczona. Chyba pójdę jutro do lekarza rodzinnego, może coś zaradzi, bo trwa to już ponad tydzień:(((

AgaB gratulacje :) Może ten zdany egzamin, to początek dobrych wieści:)

No z Kiełpna Górnego to nie taki straszny ten dojazd myślałam sobie że gdzieś z centrum to by wam strasznie długo trwało. Słyszałam same pozytywy o tym lokalu za rok idziemy tam na weselę mój mąż był tam parę razy i mówił że super.

No ja czekam na owu. ale coś nie przychodzi, te moje cykle po porodzie to strasznie nieregularne są...

Czuję dziewczyny że marzec to będzie nasz miesiąc :D

córa będzie jak ta lala :) marcowa:)
ja mam cykle od 29 do 43 dni... (to "tylko" ostanie 12 cykli...), więc ciężko wyliczyć kiedy ta owulka na prawdę bedzie... to Boże Ciało, to tak początek możliwości;)
no ale długi weekend, jest długi... no i nas zrelaksuje... i następny tydzięń też będzie bardziej zrelaksowany...:)
bo "prawidzwy" urlop to u mnie nie szybciej niż pod koniec sierpnia - taka sezonowa jest ta moja praca...

AgaB, gratuluje zdanego egzaminu :)

Ja tez mam owulke w Boże Ciało :P, ale 21 mam urodziny i zażyczyłam sobie z okazji urodzin córeczke ;) hihi

Tak, z Gdańska...
Ślub mieliśmy w Kiełpinie Górnym (dzielnica Gdańska, za obwodnią okolica Auchan).
Mieliśmy jakieś 40-45km z kościoła na salę... Ale już poza Gdańskiem, poza korkami (nawet Żukowo było łaskawe;)), światłami itp...
Cenowo, z noclegami dla wszystkich (ok, po kilka osób po poprawinach przyjechał sąsiad rodziców i porozwoził), wyszło nam porównywalnie w stosunku do tego, co interesowało nas w Gdańsku bez noclegów (a ponad połowę gości i tak trzeba by było "jakos" spać położyc)
A po naszym weselu, w tym samym miejscu, kuzyn zamówił salę na swoje wesele (na koniec sierpnia będzie), więc chyba nie było tak strasznie z tym dojazdem;)
Kurcze, chciałam Wam wkleić fotę z bocianami, które tam spotkaliśmy w dniu ślubu, ale nie mam w pracy;P W każdym bądź razie, bociany krążyły i krążyły;) - goście mieli uciechę z tego, a my z bocianami umówiliśmy się, ze za rok (czyli własnie teraz) się postaramy;P

AgaB a Ty z trójmiasta jesteś? Bo jak tam mieliście wesele to kawałek mieliście drogi co?

Kiełpino to kiedyś były moje okolice.

No to gratuluję Ci zdanego egzaminu no i by praktyki w każdym tego słowa znaczeniu również były zdane i owocne ;D

no wiesz... wcześniej była opcja długiego weekendu u tesciowej...
nawet sama wyszłam z takim pomysłem (wolę mieć pod kontrolą... raz na jakiś czas zaproponuję, więc nie wychodzę na heterę;P)
ale jak wyszło, że dziś lub jutro @ (dziś...) to tak akurat to Boże Ciało wypadnie we "właściwym" momencie, a raczej "właściwy moment" może wypaść w okolicach Bożego Ciała
a u teściowej z przytulanek nici...
zobaczymy, moze po znajomości znajdzie się dla nas pokoik;)
a jak nie, to googlenie zostanie...

a w ogóle, nie chwaliłam się wam... w sobotę zdałam egzamin I stopnia na nauczyciela NPR
na ok.95%!!!
teraz jeszcze praktyki, trochę dodatkowej nauki, kolejny egzamin i tak za rok, no może rok i troszkę bedę miała uprawnienia:)
no i liczę, ze również praktyczne zastosowanie "zachodzenia" też już za sobą;)

AgaB starania w takie wolne dnia albo w weekendy są jak dla mnie dużo lepsze.. W tygodniu to mój M jest tak zmęczony że ja muszę czasem przejmować inicjatywę :p

AgaB polecam swoją gminę Sierakowcie u nas jest najwyższy przyrost naturalny w Polsce ;D

Trochę późno szukasz czegoś wolnego no ale trzymam kciuki żebyś coś znalazła :D

Tam, gdzie się weseliliśmy;) - gospodardtwo u Rychertów w Kiełpinie (rychert.gdan.pl - o ile nie pomyliłam czegoś w adresie, ale na bank da się wygooglać)
Już tam zamawiał nam pobyt na rocznicę, ale chyba szykuje się nam inne weselicho dzień przed rocznicą, więc nie bedzie działać;)

AgaB : super podejscie ma twój maż;) taki weekend na pewno dobrze wam zrobi:) Macie jakies sprawdzone miejsca na kaszubach??

iwonka - a gdzie wakacje?
oj, jak mi się marzą...
mąż mój, po tym cyklu (bo dziś @ nadciąga... już "coś" widać, czyli kwestia godizny, dwóch:( ) stwierdził, że za mało się starał (a to akurat prawda) i nadrobi (juhu!)
jak mu powiedziałam, że dni płodne zaczną się od ok Bożego Ciała (a wczesniej obiecywałam, ze do jego mamy na ten długi weekend pojedziemy), to stwierdził, że nie pojedziemy (uf-uf hehehe) i rozgląda sie za jakimś miejscem, byśmy sobie wyjechali na te kilka dni na kaszuby... kochany:)

a wyście coś się nie nagadały za dużo przez ten weekend

witam nowe kolezanki

Ja powinnam dostać @ 18 w sobote niestety podczas wakacji :-( właśnie się zastanawiam czy zabrać ze sobą test czy lepiej nie zeby sie nie dołować jak nie wyjdzie. Chociaż nie wiem ale od piątku mnie cały czas ćmi w dole brzucha w taki dziwny sposób, a wczoraj mnie tak krzyż bolał że nie mogłam wysiedzieć ani stać ani nic. No ale co tam nie nakręcam się :-) ZObaczymy teraz żyje środowym wylotem i poprostu nie mogę się doczekać,

a w Londynie pada i pada i pada caly dzien:(((((( maz siedzi po uszy w papierkowej robocie a ja obciazam lacze internetowe:) zazdroszcze pogody

witamy :)

ano cisza wszystkie korzystają z ładnej pogody, my dziś nad jeziorkiem byliśmy i było super :)

która teraz testuje w najbliższym czasie??:)

to ja sie dopisuje do watku po 3 miesiecznej przerwie zaczynamy dzialac i mam nadzieje ze owocnie:) pozdrawiam przyszle mamuski

ale ciszaaa :P

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...