STARAJACE SIE XLVI

dZIEWCZYNY,ZGODNIE Z TRADYCJA ZAKŁADAM NOWY WATEK.Moja fasolka ma juz 6tyg,i 3mm :))) i zycze z caklego serca czekajacy m przyszlym mamusiom-by doczekaly sie tych 2 kresek na tescie ciazowym i tych dolegliwosci ciazowych a mianowicie duzych cycuszkow he he
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STARAJACE SIE XLVI

ups, koleżanka się logowała na moim komputerze i się nie wylogowała;) To ja pisałam powyższego posta:)

Ja robiłam dziś test i niestety ciąży brak- tak jak się spodziewałam. Ale spoko, nie załamuję się tylko działam ostro- jutro owulacja:)

Ja jak najbardziej starająca :D
Mój Mzonek wrócił z uczelni i mówi, że koleżanki Go pytały czy jestem w ciąży, bo One chcą być Ciociami :P

No i niestety przyszła... :(((( trudno... teraz w urodziny podziałamy ;)

Gosiek, ja jeszcze nie taka starajca, bardziej czytajaca i gadajaca :P

oo widzę że nulka i Aga B. już tu ostro działają :) Ja jeszcze się do tego wątku nie piszę, ale niedługo może... :) Przeraża mnie myśl o warunkach w jakich mieszkamy (u babci) - nasz jest tylko jeden malutki, zagracony już ostro pokój.. i zero perspektyw na coś własnego.. (na kredyt nas nie stać). Nie wyobrażam sobie dzidziusia w tych warunkach a z drugiej strony wiem że nie ma co odkładać i czekać w nieskończoność... ja mam 26 lat a mąż 30..
Powodzenia kobitki!

Nulka, trzymam kciuki;)

nulka oby nie przyszła!!!:)

ja czekam na @... powinna byc dzis albo jutro... póki co cisza...

No dziewczyny do dzieła :D By nam wątki się posypały...

Ja w szkole będę w weekend mam zamiar oddać swoją prace mgr oby już nie trzeba było nic poprawiać

eulalia moja przyjaciółka przez 3 miesiące miała małe krwawienia jak była w ciąży więc wszystko jest możliwe:) jeśli chodzi o mdłości to mnie największe dopadają właśnie między 13 a 15 więc nie ma reguły że muszą być to poranne mdłości;)

a kiedyś miałam koleżankę jeszcze w liceum, która będąc w 6 miesiącu ciąży nie miała jeszcze o niej pojęcia... miała okres z tym że ona brała tabletki anty więc to nie był naturalny okres tylko z odstawienia tabletek... ale to głupota ludzka bo ona zaczęła sobie je brać tak po prostu, nie czekała na pierwszy dzień okresu... a wcześniej opowiadała że im prezerwatywa pękła więc jak zaczęła brać tabletki już była w ciąży... pytałam się jej jak mogła nie czuć że jest w ciąży przecież w 6 miesiącu dzidzia się już rusza i kopie ona na to że bolał ją brzuch ale myślała że jest chora... szok po prostu..:/ dowiedziała się o ciąży oczywiście przy przypadkowej wizycie kontrolnej... masakra...;/

HA! A niektóre się dziwiły że robiłam test w niedzielę, po okresie :D
Ja bym na Twoim miejscu zrobiła jeszcze jeden test :D
Moja Mama miała okres przez kilka miesięcy (tzn po kilka dni co miesiąc a nie kilka miesięcy bez przerwy ;P) i co?? I skończyło się na tym że się urodziłam :P

"owocnego" weekendu kobitki ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za odpowiedź;)

poziom gonadotropiny kosmówkowej, beta HCG

badanie krwi beta hcg - w każdym laboratorium będą wiedzieli o co chodzi

jak się dokładnie fachowo nazywa badanie beta ?

Ja wymiotowałam całymi dniami, czasami dziewczyny czują się gorzej np tylko pod wieczór, a rano jest wszystko dobrze. Zdecydowanie bardziej mdłości się nasilają jak żołądek pusty, no i ja miałam 2 razy krwawienia w odstępie 4 tygodni, ale trwały do 2 dni, bo byłam od razu ratowana tabletkami na podtrzymanie, bo było podejrzenie poronienia znów
no i niestety, ale testy nie zawsze wyjdą nawet jak ciąża jest, najbardziej wiarygodna jest beta z krwi

test oczywiście robiłam (przed okresem) i wyszedł negatywny. Teraz to chyba co miesiąc bedę na betę latać zeby w razie czego móc jakoś wspomóc ewentualną ciążę. a najlepsze ze mój lekarz nawet nie wspomniał o luteinie czy czymkolwiek

opisałam tylko mój "przypadek"

ale u mnie się skończył już po 3 dniach

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...