STARAJACE SIE XLVI

dZIEWCZYNY,ZGODNIE Z TRADYCJA ZAKŁADAM NOWY WATEK.Moja fasolka ma juz 6tyg,i 3mm :))) i zycze z caklego serca czekajacy m przyszlym mamusiom-by doczekaly sie tych 2 kresek na tescie ciazowym i tych dolegliwosci ciazowych a mianowicie duzych cycuszkow he he
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STARAJACE SIE XLVI

ja miałam normalny 5 dniowy okres, który potem przeszedł w plamienie (jakby okres nie chciał sie skończyć) trwał to kilkanaście dni i okazała się ze beta 500 potem beta 100 czyli poronienie (miałam juz tak kilka razy)

*wniacza:)

a jak samo przejdzie, to jutro kupujemy z mężem jakiegoś winiaca, romantyczna kolacyjka i działamy dalej:)

no to jutro zrobię test, a jak nie przejdzie do pn, to chyba pójdę do lekarza, może faktycznie jakiś wirus mnie dopadł.

to się nie zawiedziesz, a upewnisz, że to coś z żołądkiem nie tak - no a takie sprawy powinnaś uporządkować przed ciążą... no! ;)

AgaB, tylko, że to nie bylo aż takie skąpe krwawienie, slabsze niż zwykle, ale taki, powiedziałabym, przeciętny okres (ja generalnie mam obfite krwawienia). Jutro zrobię test, ale nie spodziewam się pozytywnego wyniku.

asela, to umówmy się, ze zainwestujesz kilka zł w test i go zrobisz, by mieć pewność, czy możesz w weekend pozwolic sobie na pifko;) albo winko - co wolisz:)
tak, by być pewną w 100%, ze możesz...

nazwa "poranne mdłości" nie jest adekwatna do pory - zapytaj Basieniak (chyba)
od innych kobitek też to słyszałam...

Loca-daga, nie wypieram, po prostu boję się nakręcać niepotrzebnie, już kilka razy było rozczarowanie.

może być taka pseudo-miesiaczka
skąpe krwawienie, nazwijmy to "z nawyku"
nawet przez pierwszy trymestr...

a testy wychodzą negatywne również i przy ciąży (odwrotnie prawie nigdy)
choc 5dc (nowe rozumiem) to już byłby koniec 5 tygodnia ciąży i test powinien wyłapać
zrób teraz drugi - przy ewentualnej ciąży teraz byłabyś już w 6 tygodniu, to i stężenie hormonów wyższe...

no chyba, ze złapałaś jakiegoś wirusa, który żyć nie daje;)
tak czy inaczej, jeśli jesteś w formie i masz ochotę, to działać z mężem:) i troszkę dłużej (w dniach) niż wychodzi z wyliczeń, bo wirus może przesunąć owulację na później...
ale nic na siłę... dziecko ma sie począć z miłości, nie z rytuny i wyliczeń:)

Poza tym i okres i test negatywny- za dużo tych faktów zaprzeczających ciąży. Kurcze, wkręcam już sobie, że może jednak jest jakaś maleńka szansa.

Asela widzę,ze mimo wszystko wypierasz fakt, ze mogłabyś być w ciązy. Sprawdź - zrób jeszcze jeden test i idz do laboratorium zrpobić badanie krwi :)

Ale te mdłości to mi się pojawiają tak dopiero koło 14, np. teraz siedzę w pracy i się powstrzymuję, żeby nie lecieć na spotkanie z sedesem;) A wczoraj miałam też rano, musiałam jak najszybciej coś zjeść w pracy bo miałam wrażenie, że z głodu mi niedobrze:)

Oj bywa tak,ze jest ciaża i okres :) Sprawdź to lepiej :)

ale test robiłam w 5 dc, bo podejrzanie krótki był @. Poza tym jak jest ciąża, to chyba okresu nie powinno być, nawet krótkiego. Ej, weźcie, bo zaraz sobie narobię nadziei;)

Asela - a powtarzałaś test?
Bo może nam się nowy wątek szykuje;)

Asela: Może zrób badania krwi- testy nie zawsze są wiarygodne:/

Gratuluję Tekla:)
U mnie niestety znów się nie udało, mam 14 dc, jutro powinna byc owu, więc będziemy próbować od nowa:) Od poniedziałku codziennie wymiotuję, gdyby nie to, że miałam okres i test wyszedł negatywnie, to mogłabym podejrzewać ciążę:) Ale niestety dupa, chociaż boję się, że coś się ze mną dzieje, bo okres trwał tylko 3 dni, a nie 6 jak zawsze. Mam nadzieję, że nic mi się nie rozreguluje...

Tekla gratulacje. :*

ja nie działam z mężem, bo mi się nie chce ;)

Inne tematy z forum

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...