STARAJACE SIE XLVI

dZIEWCZYNY,ZGODNIE Z TRADYCJA ZAKŁADAM NOWY WATEK.Moja fasolka ma juz 6tyg,i 3mm :))) i zycze z caklego serca czekajacy m przyszlym mamusiom-by doczekaly sie tych 2 kresek na tescie ciazowym i tych dolegliwosci ciazowych a mianowicie duzych cycuszkow he he
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STARAJACE SIE XLVI

W NCM zawsze tego samego dnia ok 17 mam wyniki (nie wiedziałam, ze też na Kołobrzeskiej są - "używam" ich tylko na swiętokrzyskim; cenowo wychodzą taniej niż tam gdzie mam 15% zniżki...)

Nadmorskie centrum medyczne na kołobrzeskiej ja robiłam ale do 9 w każym oddziale mają pobieranie

odpowiem nie do końca na temat
ja kiedyś często robiłam badania w ETC - pamietam, ze było stosunkowo normalnie z cenami, wyniki miałam szybko i dobrze (w sensie dokładnie)

A coś bliżej Zaspy ktoś zna?? ;P

ja robiłam w Invicie

Dziewczyny które robiły prolaktynę, gdzie robiłyście??

weronika - czyli opóźnienie się zaczyna?
nie bój - na koniec sierpnia znów na kiełpino "uderzamy"

wyjazd się udał - do soboty byliśmy i super wypoczęci wróciliśmy...
tylko coś zaczęłam plamić (niecały tydzień dni po @), a dziś (15dc) regularnie krew mnei zalała...

na 16 idę do gina, bo nei wiem, o co chodzi:(

Wszyscy odpoczywali :D

AgaB jak udał się wyjazd?
W ogóle to jestem nie gościnna, byliście tak blisko więc mogłam Was przecież zaprosić do siebie na kawę albo chociaż umówić się na wspólny spacer lub cóś... No ale liczę że jeszcze będziecie w tych stronach i naprawię swój błąd...

No ja czekam a raczej nie czekam na @ i na możliwość zrobienia testu. W pierwszej ciąży zrobiłam po tygodniowym opóźnianiu się @ teraz tyle chyba nie wytrzymam.

pracowity długi weekend? taka cisza...

Nulka czasami ciężko zrozumieć kobietę starającą się, ja w jednym cyklu strasznie świrowałam, niby testy wychodziły, bo widziałam słabe kreski, ale chyba siłą woli je wytworzyłam:) no, ale nic to ma być pozytywny wątek zakończony znów 2 krechami:) miłego weekendu Kochane;)

Ja tez tego nikomu nie zycze, ale i tak wiele ciąż ' jest straconych' gdzie kobieta nawet nie wie o tym ze jest w ciazy i ze ją traci...

Po prostu wydaje mi sie dziwne, robienie testu po kazdym przychodzacym okresie... (jeszcze gdyby sie spoźniał, i przyszedł... ale jesli przychodzi o czasie- dla mnie sprawa jasna )

oczywiście, ze możesz mieć inne zdanie, ale nie życzę Tobie abyś była w ciąży i miała krwawienia, bo to nie zawsze się dobrze kończy - wiem coś o tym, bo wcześniejszą poroniłam

poza tym słoneczko moja ciocia tez d o 4 mc miała ' okres', moja kolezanka tez... nic nie braly na podtrzymanie, bo nie wiedziały o ciązy i urodziły zdrowe maluchy...

to jest forum i mam prawo miec inne zdanie...

no to sory, moze ja jestem w takim razie dziwna... bo nie sprawadzam co miesiac po 1 dniu okresu czy jestem w ciazy... co ma byc to bedzie, inaczej bym zwariowała... tyle.

Nulka ja o mojej ciąży wiedziałam 5 dni przed terminem miesiączki, a w okolicy terminu miesiączki dostałam krwawienia, miesiąc później było to samo...brałam duphaston na podtrzymanie i teraz jestem w 21tc i czuję już od dawna ruchy małej...nie wiem co by było gdybym nie miała leku

Widać zwariowałam :D i odnosząc się do przypadku mojej Mamy - też dostała @ w terminie ;) następne też w terminie co do dnia :D a czy ja jakoś specjalnie "chora" jestem?? chyba raczej nie ;P

Nie nie, źle mnie zrozumiałaś... jeśli masz krwawienia, ale jak już wiesz, ze jestes w ciąży...
A nie jesli dostaniesz normalną @ w terminie... bo toeretycznie mogłabym być co miesiac w ciąży i po dostaniu kazdej @ robic testy i myslec, jestem czy nie jestem... to można zwariowac...

Nulka ja miałam plamienia, później krwawienia i wg USG z moją córeczką jest wszystko dobrze, ale wszystko okaże się po porodzie - jak w każdym przypadku, nawet jak nie bierzesz leków na podtrzymanie to też może być coś nie tak...czasami krwawienia są spowodowane jedynie niskim progesteronem i wtedy jest potrzebny lek na podtrzymanie a z dziećmi jest wszystko ok...byś musiała być w takiej sytuacji i wątpię, abyś wtedy powiedziała, że nie weźmiesz leku...a jak ciąża nie ma się utrzymać to nawet z lekami się nie uda

Jk juz jest krwawienie w termini@, to mysle, ze leki na podtrzymanie mogłby nie pomoc.. zreszta czy jest sens na siłe łykac i podtrzymywac? Ja uważam, ze nie ma... bo potem dzieci sie rodzą nadpobudliwe, z uszkodzonym OUN...

A bo ja tam wiem co i jak? Zrobiłam test na wszelki bo gdyby się okazało że jestem to migiem do lekarza po leki by nie stracić, a biorąc pod uwagę ciąże mojej Mamy ze mną, normalne krwawienia okresowe miała, nie plamienia, tylko krwawienia, równie obfite jak zawsze :) Dlatego chciałam zrobić test, bo po cichu myślałam że może jednak jestem i wyjdą dwie kreski :)

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam