STARAJACE SIE XLVI

dZIEWCZYNY,ZGODNIE Z TRADYCJA ZAKŁADAM NOWY WATEK.Moja fasolka ma juz 6tyg,i 3mm :))) i zycze z caklego serca czekajacy m przyszlym mamusiom-by doczekaly sie tych 2 kresek na tescie ciazowym i tych dolegliwosci ciazowych a mianowicie duzych cycuszkow he he
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STARAJACE SIE XLVI

Dzieki Aga ;) To ja robiłam RTG 2 cykle temu a TK w zeszłym cyklu... dzis 10dc, i chyba ten sie zmarnuje, bo musze zrobic kontrolnie prl... czy sie obniżyła po Dostinexie...

widzę, ze wszystkie się relaksowały w weekend

RTG, TK - nie wpływają na płodność kobiety; gdy się staramy, to unikać w drugiej fazie cyklu (po owulce)

jak dobrze, że ten tydzień jest tylko 3-dniowy

i hop w górę :) może w tym tygodniu będziemy bardziej rozmowne :D :) miłego dnia Dziewczyny :)

Dziewczyny dziękuję:-)pracujemy,pracujemy:-P zobaczymy co z tego wyjdzie oby powtórzyl sie scenariusz Basi :-):-):-) trzymajcie kciuki :-*:-)

oczywiście wszystkim Wam życzę również owocnego weekendowego testowania i działania :-):-)

Gosik no widzisz, teraz działajcie !!!! Na daną chwilę scenariusz taki jak u mnie więc życzę na końcu 2 krech :))))))))

iwonka_ika racja moze byc jeszcze za wczesnie na test ale ja zawsze jak zmieniam klimat to troche sie rozregulowuje ale zycze zeby rzeczywiscie spoznial sie ze wzgledu na fasolke:)

iwonka_ika może jeszcze stężenie hormonów jest za niskie i temu test nie wykrył?

Odpoczywaj kochana i relaksuj się i przywieź nam trochę słońca :D

No gosik_sz do roboty widzisz mi dopiero w 20 dniu pokazały się 2 kreski...

Pozdrawiam serdecznie z wakacji. pogoda cudna, aż za bardzo po 3 dniach chyba już mam słońco wstręt :-). Po śniadaniu wylądowłąm w ubikacji z wymiotami i postanowiłam dziś odpocząć w pokoju. @ spuźnia się 4 dni robiłam test i negatywny :-(, @ pewnie brak z powodu wyjazdu, szkoda bo bardzo się staraliśmy :-). No ale nic korzystamy z wakacji i walczymy dalej :-)

To teraz bierzcie się do roboty :P

Są!!!!Dziewczyny mam dwie kreski na teście owu!!!!!!!juhuuuuuuu nie wierzę!!!dopiero 17 mi pokazał ale są!!!:-):-):-)

Dziewczyny tak nie na temat.... zastanawiam się nad płytą ceramiczną, zamiast gazowej i... czy moje garnki takie srebrne o potrójnym dnie, płaskie, jeszcze te pierwsze niemieckie (tzn ciężkie) będą się nadawały?? czy będę musiała wymienić garnki?? Pytam tutaj bo może któraś z Was miała takie garnki i używała na płycie ceramicznej :P

bbgirl - nie myśl, co było, widać nie wszystko było w 100% w porzadku, a maluch woli pokazać się wiosną niż zimą;)
trzymam kciuki za test!!!!

cieszę sie, ze pomagam... zapiszę sobie te wątki, żeby mieć, jak zacznę pracować w poradni z narzeczonymi, dla których to będzie archaizm i zacofanie i niepotrzebne ględzenie przed ślubem...

witaj Bbgirl :)

poród, tak jak np. pigułki anty "restartują" nam trochę cykle...

no ale poczatki, to tak jak u nastolatek, mogą byc nieregularne (zarówno w stronę krótkich jak i długaśnych), mogą być bezowulacji, a mogą byc książkowe - każda z nas jest inna
mogą być o podwyższonej (ile to kobitek zachodzi zaraz po skończeniu karmienia, czy odstawieniu piguł) lub obniżonej płodności (drugie tyle dziewczyn czeka długo po pigułach)

u ciebie też już wracają do normy - w poprzednim miałaś prawidłową fazę lutealną - ok. 14 dni, więc teraz pewnie trochę się owulka spóźniła... ale cykl nie wyjdzie jakoś masakrycznie długi
bo co to bedzie... 9 miesięcy i zleci;)

trzymam kciuki!

Hej! i ja do was dołączę ... staramy się o drugą dzidzię od 3 miesięcy. W pierwszym cyklu udało się (test robiony przed miesiączką ok tygodnia, bobo test strumieniowy o czułości 10), niestety okres przylazł a kolejny test już dwóch kresek nie pokazał :( Nie wiem, czy to było poronienie czy po prostu te testy są zbyt czułe... w tym cyklu średnio ze strarankami bo mąż się rozchorował i za bardzo nie miał humoru...testuje w niedziele...jak nie to ma nadzieję że ja też będę chociaż marcową mamą!!życzę powodzenia dla nas wszystkich!

Takie informację są przydatne i nie zaśmiecają wątku ;D

Twoja wiedza AgaB jest nieoceniona i niezastąpiona. Będziesz mogła się chwalić ilu kobietą pomogłaś i ile razy zostałaś e-ciocią ;D

Moje nieregularne cykle są konsekwencją porodu i karmienia piersią- karmiłam 7 miesięcy. Czytałam że nawet przez 6 miesięcy po zaprzestaniu karmienia cykle mogą być nieregularne.

W poprzednim cyklu 28 dniowym owulację miałam ok 14- dnia wtedy pojawiły się 2 kreski na teście owulacyjnym . Był to pierwszy taki krótki cykl od porodu tak to miałam 40 dniowe albo 35.

No zobaczymy kiedy przyjdzie albo i nie przyjdzie @

a co tam... porobię troche wątków;P tak przd weekendem, bo wyjeżdzam, wiec pisać znów nie bedę;P

image

i kurcze, największe prawdopodobieństwo jest z przytulanek na dwa dni przed owulką!!! na dzień przed i dzień owulki...

ekspertem nie jestem, ale się staram dzielić tym co wiem
a i dzieki temu dzieleniu się pewnie tak dobrze mi egzamin poszedł - bo ja wam się tu powymądrzam, ale nim to robię, to sprawdzam, czego nie jestem pewna, i tak się uczyłam (bo do egzaminu ani trochę - tylko to co na wykładach i to co sprawdzam nim wam napiszę)

dziś rano znalazłam wykres, który was może zainteresuje - kiedyś go opisywałam

w którym dniu (licząc od owulki, a właściwie do owulki) jakie jest prawdopodbieństwo zajścia w ciążę

ale go wkleję zaraz, bo tu moze się nie zmieścić...

weronika - no właśnie długość cyklu zależy od momentu jajeczkowania:)
od owulacji do miesiączki to generalnie każda z nas ma stałą ilość dni - w normie jest przeział 12-16dni (u mnie waha się o 1 dzień między cyklami, tzn albo 13 albo 14 dni po owu mam @)

jeśli jest krótsza faza lutealna (czyli od owulki do @), to może być niepokojące - maluch moze nie zdążyć się zagnieździć przed @ - potrzebuje na to 5-7 dni od zapłodnienia...
jak raz na jakiś czas się zdarzy, to nie panikować!

opóźnienia @ to tak na prawdę opóźnienia owulki - w niesprzyjających warunkach - stres, głód (odchudzanie), wysiłek, zmiany w życiu - organizm samoistnie opóźnia owulkę (żeby dizecko nie poczęło się w "niespokojnych" czasach;))
wiadomo, ze też indywidualne cechy kobiety na to wpływają (mój najkrótszy cykl z ostatnich półtora roku to 29 dni i nie wierzyłam;))

nie wiem, czy może być taka indywidulana "uroda" że jeden jajnik szybciej działa, drugi wolniej - muszę sobie zapisywać pytania od was na sobotę ;P
natomiast u ciebie na @ czekałabym (ok, nie czekałabym;P) tak gdzieś od 32 dnia cyklu... a w okolicach 34-36 bez @ bym się testowała:)

jeśli @ pokaże się w 28dc, to w nastepnym namawiałabym cię jednak na mierzenie tempki, żeby dokładnie wyznaczyć od kiedy liczyć fazę lutealną i czy rzeczywiście wychodzi za krótka (no i czy powtarza sie to "za krótka") - bo są środki na wydłużenie jej (i danie szansy, by maluch się zagnieździł nim nastąpią zmiany w macicy przed @)

ale... albo dostaniesz troche opóźnioną @, albo mocno opóźnioną (czyli o minimum 9 miesięcy;P)

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....