Salony ślubne - opinie!!!

Z przykrością muszę napisać, iż po wizycie w salonie Madonna czuję się bardzo rozczarowana a wręcz zniesmaczona. Potwierdzają to członkowie rodziny, którzy mi towarzyszyli. Zdumiona byłam, iż nawet po podpisaniu umowy i zapłaceniu zaliczki nie można sfotografować siebie w sukience, a fotografia taka jest przecież bardzo cenna przy konsultacjach u fryzjerki, makijażystki czy wyborze bukietu. Niestety informacja o tym została przekazana w sposób bardzo niesympatyczny a ponadto atmosfera w salonie była bardzo zniechęcająca, a przecież wybór sukni powinien być jedną z milszych chwil w okresie przygotowań.
Natomiast w pełni polecam salon Lisa Ferrera a w szczególności przemiłą Panią Karolinę, Panie w salonach Farage i Agnes również są bardzo przyjazne dla klientek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Salony ślubne - opinie!!!

dlatego wybiorę się do innego salonu madonny, w którym słyszałam, że obsługa jest o niebo lepsza, nie naciska,a do tego - koleżanka ten sam model kupiła o połowę tańszy. W Gdyni z "wielką łaską" obniżono jej z prawie 6 tys do 4400, pojechała do innego salonu madonny i tam ten sam model kosztował 2600 zł...a obsługa....bez porównania!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

i najdroższe...modele faktycznie dobierają trafnie (co jest również chyba wpisane w ich pracę- doradzanie), ale najlepiej ich zdaniem- zawsze wyglądasz w tym najdroższym...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja chodziłam przymierzać swoją sukienke do Madonny 3 razy, ponieważ nie mogłam sie zdecydowac i ani razu nikt nie chcial ode mnie zadnych pieniedzy ani nie zwrocil mi uwagi ze zabieram niepotrzebnie komus czas. Faktycznie babki sa konkretne i narzucaja troche rodzaj i kroj sukienek ale to naprawde dlatego ze sie dobrze na tym znaja i wiedza w czym dana panan młoda bedzie najlepiej wygladac..a sukienki w madonnie sa najpiekniejsze
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Obsługę w Madonnie odbieram podobnie. Naciskają, żeby wybrać sukienkę i wpłacić zaliczkę, a potem mają Ciebie gdzieś...(tak słyszałam), gdy zaczęły naciskać na mnie, powiedziałam, że muszę się zastanowić. Już więcej tam nie wrócę. A gdy zapytałam, czy jest możliwość wypożyczenia sukienki (bo jest - za 60% ceny sukienki), to pani stwierdziła, że "jest już zarezerwowana"(!). Gdy chciałam się umówić telefonicznie na druga przymiarkę, usłyszałam, że kolejna stylizacja kosztuje 400 zł i będzie odliczona od ceny sukienki! Zaprotestowałam, mówiąc, że przymierzyłam kilka sukienek, a ponieważ mają ich mnóstwo, chciałabym przymierzyć inne...stwierdziła, że "jakoś to rozwiążemy". Przy drugiej przymiarce już nie wracała do tego. Trzeciej w tamtym salonie nie będzie:P.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja polecam Attrend w Gdańsku- super obsługa i śliczne sukienki. A i babeczka, która mnie obsługiwała sama mówiła mi że wyglądam żle w jakiejś sukni, a w innej dobrze- a nie próbowała wcisnąc coś na siłę :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Najmilsza obsługa jest w salonie Livia i Longoria i Białej Damie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również polecam Langorię ;) co prawda kupowałam tam tylko buty ale panie są super miłe i pomocne :) aż mi się nie chciało wychodzi z salonu :) wadą jest tylko to że trochę mało tam miejsca :) ale ogólnie oceniam na 5 :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja polecam Langorie w Gdańsku :))
Panie przemiłe pomocne, super lustra do przeglądania się i duzo slicznych sukień :))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie, w Madonnie nie ma mozliwości wypożyczenia sukni... niestety...
dlatego ja tam nawet nie szłam żeby sobie smaczka nie robic.. :) suknie mają piękne, ale brzydkie mają ceny :P
polecam Lise Ferrere, nie bylam w Cambeline na Wielkopolskiej w Gdyni ale też mają ładne suknie oraz Aveart, chociaz teraz zmieniaja siedzibe salonu i w sumie nie wiem gdzie ich szukać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajnie, że powstał taki wątek. Jeszcze nie zaczęłam obchodu po salonach.
Upatrzyłam kilka sukienek na stronie Madonny w Gdyni, ale trochę zmartwiła mnie ta zła opinia o tym salonie. Oni wypożyczają też sukienki? Chciałabym wypożyczyć, żeby później nie mieć problemu ze sprzedaniem sukni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam!
ja jestem świeżo po "obchodzie"

Salon ArtTrend- piekne suknie zwlaszcza z kolekcji Mon Cheri, przemiłe panie obsługujące z wyjątkiem jednej blondyny długowłosej, która jest arogancka i "pffyka" jak kot. Ceny całkiem przystepne.

salon Christine z Gdyni- przemiła Pani sprzedawczyni, sukienki... no niestety... tandetne... warunki do mierzenia sukienek kiepskie

salon Agnes- Panie sprzedające również miłe, sukienki całkiem ładne, duży wybór sukienek do wypożyczenia, atrakcyjne ceny, profesjonalna obsługa, widać ze salon z wieloletnim doświadczeniem!

salon Marietta- sporo sukienek, panie OK ale jedna starsza w czarnych włosach chyba się już w zawodzie wypaliła. Ogólnie mialam wrazenie ze wciskają sukienki, narzucają swoje opinie i nawet keidy chcesz sciagnac sukienke to ja na tobie trzymaja i mowia 10 minut co jeszcze mozna zmienic aby sukienka która masz na sobie stala sie zupelnie inna... nie podoba mi sie to

Salon Ladies.... porażka, dosłownie 2 sukienki na krzyż....

Salon Lisa Ferrera.... REWELACJA, pełen profesjonalizm! Przemiła obsługa, przystepne ceny, z tego co wiem nawet na raty można brać tam sukienki czy też zapłącic po ślubie. Świetna jest rejestracja internetowa, można sprawdzic wolne godziny i umowic sie na spotkanie, dzien wczesniej wysylaja smsa z przypomnieniem o spotkaniu, ida z duchem czasu. Był to ostatni salon w jakim bylam i tam jutro wracam! I potem jeszcze kilka razy... na przymiarki! :))))) jestem bardzo zadowolna!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...