Salony ślubne - opinie!!!

Z przykrością muszę napisać, iż po wizycie w salonie Madonna czuję się bardzo rozczarowana a wręcz zniesmaczona. Potwierdzają to członkowie rodziny, którzy mi towarzyszyli. Zdumiona byłam, iż nawet po podpisaniu umowy i zapłaceniu zaliczki nie można sfotografować siebie w sukience, a fotografia taka jest przecież bardzo cenna przy konsultacjach u fryzjerki, makijażystki czy wyborze bukietu. Niestety informacja o tym została przekazana w sposób bardzo niesympatyczny a ponadto atmosfera w salonie była bardzo zniechęcająca, a przecież wybór sukni powinien być jedną z milszych chwil w okresie przygotowań.
Natomiast w pełni polecam salon Lisa Ferrera a w szczególności przemiłą Panią Karolinę, Panie w salonach Farage i Agnes również są bardzo przyjazne dla klientek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Salony ślubne - opinie!!!

panie z madonny pewnie poczytały forum i zaczely byc miłe:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W MARIETTCIE był 'duzy wybór'?! ja na siłe wybrałam 2 modele, żeby tylko cos przymierzyć.

A w salonie Lisa Ferrera podaja ciasteczka i wino musująca (bo nie podejrzewam ich o szampana)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem w szoku to co piszecie o Madonnie. W tym tygodniu byłam tam 2 razy obsługiwała mnie p.Patrycja i jestem bardziej niż ZACHWYCONA!.
O umowie nie było wspomniane ani razu, choć byłam 2 razy i 2 razy mierzyłam ok 7 różnych modeli z naciskiem na 2 które mi sie spodobały, teraz umówiona jestem na 3cia wizyte i mam zamiar jeszcze sprowadzić modele, których nie maja w salonie.

Widziałam jak p.Ola doradzała dziewczynie obok i też nie widziałam, żeby były jakieś naciski. Nie można robić zdjęć to fakt, ale mi na tym nie zależy. Pani wcale nie doradzała mi najdroższej sukni, a naprawdę szczerze wypowiadała się o każdej sukni jaką włożyłam, pokazywała mi co suknia podkreśla i jaka jest odpowiednia do mojej urody i figury. Nie czułam, żadnego nacisku z jej strony. Chyba, że są 2 rózne salony Madonna, bo nie wiem o czym wy piszecie;p

Mi nie spodobała sie obsługa w Lisa Ferrera widziałam, że Pani krzywo patrzy na suknie które mierze ale tak jakby bała sie wyrazic swoje zdanie. W Agnes kobieta jakby w ogóle oczu nie miała, bylebym tylko mierzyła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

jestem swieżo po obchodzie po solonach w trójmieśce i musze stwierdzic ze w niektórych z nich czułam się wspaniale.miła obsługa,profesjonalna.tak właśnie było w salonie AGNES.panie swietnie doradzały ale wybór sukienek słaby.natomiast w salonie MARIETTA ogromny wybór,miła atmosfera i panie bardzo pomocne.w czasie kiedy ja mierzyłam moja mama z siostrą wypiły kawe, co było zaskoczeniem ponieważ nigdzie z podobną propozycją nie spotkałyśmy sie.właśnie w tym salonie dokonałam zakupu mojej wymarzonej sukni.jestem pod wrażeniem profesjonalizmu pań w tym salonie.
serdecznie polecam wszystkim przyszłym panną młodym.

Kaśka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Salon zniknal jakies 2-3 miesiace temu. Nie bardzo wiadomo, czy i gdzie sie obecnie znajduje. W miejscu, w ktorym kiedys byl, obecnie jest studio dekoratorskie czy cos w tym stylu.
Nieomal zdecydowalam sie na zakup sukni w Paris i ciesze sie, ze wybralam jednak model z innego salonu, bo teraz to szukac wiatru w polu. Nawet wlascicielka Paris przestala sprzedawac na allegro suknie z salonu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co powiecie o salonie Paris na Słowackiego w Gdańsku? Warto tam się wybrać? Stronę mają w budowie i nie można przejrzeć sobie kolekcji...

Ja niestey muszę potwierdzic te negatywne opinie na temat madonny.Fakt ze wybrałam tam swoją wymarzoną suknie nie znaczy ze obsługa pozostawiła wiele do życzenia.A mianowicie tak jak u moich poprzedniczek strasznie narzucano i nalegano wręcz abym podpisała umowę już po przymierzeniu dwóch modeli.Protestowałam do mometu gdy nie przy,mierzyłam mojej wymarzonej sukni.Pani kierownik p.Ola(rude kręcone włosy)gdy zauważyła, że jednak da sie coś wyperswadować coraz mocniej nalegała na podpisanie umowy.Gdy dowiedziałam się ze muszę zapłacić zaliczkę, zaczęłam oponować iż podpisze te umowę jutro lub w przyszłym tyg gdyż jest to dość duży koszt bo 4600 i chce się z tym przespać.Pani Ola stwierdziła cytuje,, że chyba sobie jakieś jaja z niej robię zmieniając zdanie tak szybki iże ona już wszystko wypisała i że tak nie można,,.Byłam w ogromnym szoku co do obsługi tej pani,,niby kierownik,,a pozostawia naprawdę wiele do życzenia.Ciekawe jak będzie wyglądała moja przymiarka.Na pewno zastrzegę sobie iż nie chce korzystać akurat z jej obsługi.MASAKRA!!!STRZEŻCIE SIĘ PRZED TA KOBIETĄ
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdańsk
Salon Tyszkiewicz
Mały salon.Wszystkie suknie wiszą w workach.Właściwie nic nie widać.Pani nawet nie raczyła zaproponować jakiejkolwiek sukni.

Salon Beauty
Panie bardzo miłe,dużo doradzają.Suknie można wypożyczyć a także uszyć na miarę. Ceny takie sobie. Nowa suknia ok 2,5 tys, wypożyczenie- połowa ceny nowej sukni.
Polecam

Salon Lilea
Pani dość specyficzna. Troszkę mnie irytowała.Naciskała żeby kupić suknie bo jest już umówiona na przymiarkę z inną panią i ona może ją kupić. Ogólnie chyba wszystkie suknie do kupienia były używane.
Mam mieszane uczucia.

Na koniec dzisiejszej wycieczki pojechałam do salonu Langoria. Panie są bardzo uprzejme, dużo doradzają.Suknie na manekinach więc od razu widać jak wyglądają.Duże lustra. Suknie na pierwszy rzut oka troszkę awangardowe ale po przymierzeniu byłam zakochana w nich. I chyba znalazłam tą jedyną! :) Ceny...no cóż...nowa suknia od 2,5 tys wzwyż. Ale w końcu to jeden z najważniejszych dni w życiu :)
POLECAM

to chwilka moich odczuc co do salonow:)

WEJHEROWO
Aspena - obsługa bardzo, bardzo fajna, dobrze doradzaja, ceny bardzo przystepne (wlasciwie to bylam w szoku:) ), duży wybór sukni różnego rodzaju. Nie wiem tylko czy mozna robic zdjecia, czy nie bo w sumie z tego zamieszania nawet o tym nie pomyslalam ;)

BJ - wybór umiarkowany (nie za duzo, nie za malo modeli), można robic fotki bez problemu, ceny podobnie jak wyzej calkiem spoko, tylko mialam troche wrazenie ze babeczka troszke bez przekonania podccodzila do sprawy ;)

Joanna - tu sie przekonalam, ze suknie z annais bridal wygladaja ladnie tylko na zdjeciach, bo w rzeczywistosci to zupeeeeelnie co innego... Salon dosyc ekskulywny, sprzedawczynie calkiem mile, ale troszke malo doradcze. duzo sukien takich "z pompą", wiec nie calkiem trafialo moj gust, ale ogolnie polecam:)

GDYNIA
Ladies - obsluga sympatyczna, ale ceny nie koniecznie :P no i bardzo malo sukien w salonie.

GDAŃSK
Beauty - chyba jedyny minus to taki ze nie mozna robic zdjec, bo tu wlasnie znalazlam ta suknie, po ktorej przegladajac sie lustrze pomyslalam sobie "wow..." :) Babeczka bardzo mila i bardzo profesjonalna, poswieca sporo czasu, doradza, naprawde super:) ceny nie takie zle (myslalam ze jak na wrzeszcz to bedzie znacznie drozej)

Elja Bridal - tu sie w zasadzie tylko rozejrzalam, bo nic mi w oko nie wpadlo wiec trudno cos wiecej powiedziec

Langoria - tez nie wpadlo mi nic w oko, ale tez na wejsciu zostalam zmierzona wzrokiem przez pania z obslugi jakbym jej pol rodziny pozabijala :D wiec troche mnie to zdystansowalo z automatu, no ale poprzegladalam suknie, 2 nawet mi sie podobaly, ale pani stwierdzila ze przyierzalnia jest zajeta (a z 2 zajeta byla jedna i w salonie nikogo innego...) takze ten salon nie zrobil na mnie zbyt dobrego wrazenie, nie mniej jednak wybor sukien jest spory wiec napewno warto zajrzec :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zwiedzałam kilka salonów w zeszłym roku - maj czerwiec, szukałam jak najprostszej sukni, bez koralików, kryształków i koronek. gotowej, bo skreciłam kostkę na 4 miesiące przed slubem, wiec bylam miesiac prawie uziemiona.

wrzeszcz , wzdłuż grunwaldzkiej:

na klonowej, u góry po schodkach, mało miejsca, kobitka miła, ale nie znalazłąm nic na czym zawiesiłabym oko. powiedziały, że uszyją w dwa miesiace, ale ja nie zapłace za nic czego nie ma, wiec zrezygnowałam z szycia.

Langoria- zaskoczyły mnie wysokie ceny, szczególnie sukienek wieczorowych- na poprawiny - ok. 500zł

elija- jasny, nie za duży salon, ale nic tam nie zlalazłam, chociaz Panie sympatyczne

salon Nina, na wysepce naprzeciwko galerii. nie mogłam sama ogladac sukni, chociaz były w workach.Pani podała mi dwie. jedna była przeceniona z 2150 na 1700, przymierzana i w srodku pofluidowana. Pani stwierdziła, że czyszczenie i dopasowanie sukni bedzie na moj koszt, jakies 200-250zł, wiec żadna promocja. uwazam, ze suknie powinnam otrzymac czystą... można było robić fotki.

Gdynia

Christine mały salon, sympatyczna Pani, ale mały wybór sukienek

niedaleko 10 lutego, mały salon po schodkach w dól, fajne sukienki i podobno krótkie terminy realizacji, przymierzałam tam buty, nie mieli skarpetek- stópek, wiec skasowali mnie 10 zł za podkolanówki...

Agnes- kilka ludzików w salonie, pani zainteresowała sie mną po dluzszym czasie, sodobala mi sie jednak sukienka za 2800, jedna z tanszych, wiec podziekowałam.

Marietta- obsługa miła, duży, wygodny salon, ale żadna sukienka mnie nie zachwyciła.

Wejcherowo

salon z komisem, przy bocznej ulicy, masa sukienek, wiekszosc komisowych, upchane tak, że ciezko cos znalezc od razu, ale kobietka miła, wiec można je ogladać. taka, która mi sie spodobała, była juz zarezerwowana.

Aspena była zamknięta

Lady Inez tam czekała moja sukienka , obsługa cierpliwa , wiec bezproblemowo kolejne sukeinki znikały z manekinów. cena bardzo przystpena, podwiazka gratis. Mimo, ze sukienka była wystawowa, bezpłatnie doszyto ramiączka i czysczenie gratis. jezdziłam tam 4 razy. fotki można robić, świetny kontakt telefoniczny, wszystko na czas:)

A ja mam całkiem inne zdanie na temat salonu MAdonna. Pani poświęciła mi baaardzo dużo czasu przynosiła każda jedna suknię, na którą miałam 'widzimisie'. Nawet jak sie ubrałam i byłam gotowa do wyjścia a cos mi wpadło w oko to z uśmiechem dalej pomogała:) Bardzo dużo doradzała i doradzała trafnie w mój gust, a nie w najdroższą w salonie. Suknie cenowo wcale aż tak bardzo nie odbiegają w Agnes mierzyłam w podobnych cenach co w Madonnie.

W Lisie tak sympatyczna i miła, pomocna, ale czułam się jakby traktowała mnie z góry nie wiem dlaczego?

W Agnes też bardzo miło i sympatycznie, tylko że suknie nieciekawe.

Teraz z wyborem sukienki slubnej nie ma zadnego problemu,jest tyle salonow slubnych ze napewno kazda panna mloda znajdzie cos dla siebie.

Upatrzyłam u siebie, ale kupiłam w Kościerzynie w Pani Młodej, kosztowała 870 zł mniej niż w Gdańsku:) polecam

Żeby ktoś nie zarzucił mi brak obiektywizmu jednak obsługa Pań i ich nastawienie do Klientki maja bardzo duży wpływ na wybór sukni ślubnej

Ja byłam we Wrzeszczu- moje opinie

Salon Beauty- chcą opchnąć wszystko- za dużo wyboru w kieckach nie ma
Salon Langoria- bardzo miłe kobitki i można powybierać w kieckach

Salon Tyszkiewicz- miła Pani, ale kiecki sa brudne( pomazane przy dekolcie i szyi od pudru- jak to zobaczyłam od razu sie zniechęciłam i uciekłam) modele zupełnie do mnie nie pasowały ale ponoć we wszystkim wyglądałam ładnie:P

Byłam jeszcze w salonie przy zakręcie tramwaju koło galerii- odradzam kobieta bardzo niemiła- nawet nie kazała się ruszać tylko miałyśmy stać w miejscu i oglądać tylko to co przyniosła. A kiecki za tą cenę były lekko powiedziane mizerne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ale czy ktos tam był i wie ze sa te suknie???Bo na stronie internetowej salonu ich nie ma..Nie ma żednej sukni Maggio Ramatti....Głownie Emmi Mariage

Salon Christie mieści się w Gdyni na 10 lutego na przeciw centrum handlowego Kwiatkowski:)

A czy któraś z Was dziewczyny wie w jakim salonie w Gdańsku można zmierzyć jakieś suknie Maggio Ramatti???Bo na stronie jest napisane salon Christin 1 lutego gdynia...ale chyba to pomylka i chodzi o salon Christine i ulice 10 lutego...

Ja polecam salon w Pruszczu Gdańskim First Lady, ładne sukienki, tam właśnie wybrałam swoją, widać, że Pani które je sprzedaje zna się na rzeczy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

suknia

Nazwy nei pamiętam ale w pruszczu zaraz na osiedlu przy skręcie na straszyn, weszłam tam 3 tyg przed ślubem i znalazłam tą wymarzoną za dobrą cenę! problem polegał na tym ,że pani twierdziła że na podszycie jej potrzebuje dwa dni.. a 3 razy jeździłam na przymiarki i odebrałam ją trzy dni przed ślubem ;/ no ale efekt był!!!

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...