Salony ślubne - opinie!!!

Z przykrością muszę napisać, iż po wizycie w salonie Madonna czuję się bardzo rozczarowana a wręcz zniesmaczona. Potwierdzają to członkowie rodziny, którzy mi towarzyszyli. Zdumiona byłam, iż nawet po podpisaniu umowy i zapłaceniu zaliczki nie można sfotografować siebie w sukience, a fotografia taka jest przecież bardzo cenna przy konsultacjach u fryzjerki, makijażystki czy wyborze bukietu. Niestety informacja o tym została przekazana w sposób bardzo niesympatyczny a ponadto atmosfera w salonie była bardzo zniechęcająca, a przecież wybór sukni powinien być jedną z milszych chwil w okresie przygotowań.
Natomiast w pełni polecam salon Lisa Ferrera a w szczególności przemiłą Panią Karolinę, Panie w salonach Farage i Agnes również są bardzo przyjazne dla klientek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Salony ślubne - opinie!!!

mam takie samo zdanie o czym pisałam wyżej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja osobiście polecam salon Joanna z Wejherowa, obsługa miła służąca pomocą, jest możliwość wprowadzania własnych zmian co do sukienki. Natomiast ceny są bardzo przystępne, sukienka jest szyta na miarę (od 3 do 4miesięcy) ,płace 60% ceny, a po ślubie oddaje do salonu. I po kłopocie ze sprzedażą.
Wcześniej odwiedziałam salon Lisa Ferrera-który również polecam, Madonna-może być, sukienkę która wypatrzyłam w Internecie nie było w salonie:(, w ostateczności wróciłam do Joanny i tam zdecydowałam się na kupno sukienki z kolekcji Annais Bridal.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja jestem pod ogromnym wrazeniem obslugi w Arttrend. Widac, ze pracuja tam osoby ktore maja pojecie na temat tego co robia. Potrafia fajnie doradzic, same sugeruja mierzenie roznych fasonow, zeby dobrac ten najlepszy do figury. To samo jesli chodzi o kolor sukni - bylam przekonana, ze chce biala, jednak rzeczywiscie duzo, duzo korzystniej jest mi w ivory. W katalogach najbardziej podobaly mi sie suknie w ksztalcie litery A, po przymiarce zgodzilam sie,ze najlepsza dla mnie bedzie ze sporo obnizonym stanem - jestem wysoka, mam niezla figure i warto ja podkreslic a nie chowac ;))
Z czystym sumieniem polecam kazdej przyszlej pannie mlodej :)

Lisa Ferrera - babeczki rzeczywiscie mile, ale moim zdaniem nie potrafia doradzic.. w kazdej wygladalam pieknie - nie tego oczekiwalam. Jesli ktos potrzebuje podbudowac samoocene - polecam.
Agnes - beznadzieja od gory do dolu.. panie mile, jednak w moim odczuciu kompletnie nie potrafiace sie jakos zorganizowac, nie mialy zadnego planu na obsluge klientki, nie mowiac juz o profesjonalnym doradzeniu.
Marietta - wszystko w pospiechu, kazda sukienke pozna przerbobic, a przeciez gdybym chciala szyc wg wyobrazni, to zdecydowanie udalabym sie do pracowni krawieckiej.. juz teraz chce widziec siebie w sukni w ktorej wystapie na swoim slubie, a nie ja sobie wyobrazac i miec nadzieje, ze rzeczywiscie uszyta zostanie tak, jak to sobie wyobrazilam..
Cymbeline - przemila obsluga, cierpliwa, zaangazowana, potrafiaca doradzic.

W tym tygodniu wybieram sie do Madonny i salonu Livia w Oliwie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Potwierdzam, po wizycie w salonie madonna byłam również bardzo zniesmaczona zachowaniem jednej z pań (krótkie kręcone włosy), która mnie obsługiwała. Pozornie była uprzejma i uśmiechnięta, ale wyczuwałam jej zniecierpliwienie i poczucie wyższości. Kilkanaście razy usłyszałam, ze jest coś nie tak z moją sylwetką, czułam się źle i nieswojo. Niechętnie podawała kolejne sukienki ( a było ich może 10), twierdząc, że taki fason był już mierzony, źle w nim wyglądam i chyba nie mam zamiaru mierzyć wszystkich. Wcześniej i później byłam w wielu innych salonach i wszędzie było bardzo sympatycznie (szczególnie w Lisa Ferrera - tam wybrałam wymarzoną suknię). Swoje oblicze pani pokazała jednak gdy ktoś z rodziny wyjął aparat żeby mnie sfotografować w sukni- chciałam się obejrzeć dla porównania. Wyskoczyła zza zasłony i w niegrzeczny sposób upomniała rodzinę zapowiadając że teraz będziemy mierzyć przy zasłoniętej zasłonie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a czy do każdego salonu trzeba się wcześniej umawiać? Czy można pójść tak z marszu i jak akurat nie ma klientów to nie robią problemów? w Gdyni jest tak dużo salonów, że chyba ciężko się poumawiać na konkretne godziny do każdego.

ja rownieżbylam w salonie Maritte w gdynia i Pani starsza w ciemnych wlosach probowala mi wcisnac sukienke do ktorej wcale nie bylam przekonana odrazu chciala podpisac umowy i zaliczke odradzam ten salon, za to bardzo ale to bardzo bylam zadowolona z przymiarki w cymbeline Panie mile podawaly mi rozne sukienki nie tylko te kotre mi sie podoboaly a raczej te ktoe mi sie podobaly nie pasowaly do mnie, w cymbeline poswiecaja tyle czau na jedna klientke ile dana osoba sobie rzyczy, Co prawda suknie i tak kupilam w innym salonie ale cymbelin moge polecic w 100%, ale dziewczyny szukajace sukien powiem wam cos nie sugerujcie sie za bardzo opiniami innych bo ile osob tyle opini i ja wyszlam nie zadowolona z marietty ale moja kolezanka jedna z forumek wlasnie tam znalazla wymarzona suknie i tam ja kupila i byla mega zadowolona.

Suszka, chyba trafiłyśmy na tą samą panią;)

Nic nie szkodzi:) wysłałam meila:)

Marta, ja kupiłam swoją suknię za 2900, i była taka jak chciałam, wiadomo, jak chcesz suknię z dużą ilością koronek to cena wzrasta,ale powiedziałam odrazu ze chcę suknię max do 4000 i pani Patrycja to uszanowała, polecam ją , jak bedziesz chciałą sie wybrać do Madonny na przymiarki to umów się do niej,
moja suknia była z kolekcji Atelier Diagonal 2010 nr 2808
jak coś jest u mnie na sprzedaż:)
Pozdrawiam

też uważam, że obsługa w Madonnie to pomyłka. zależy czego się szuka i jaki ma się budżet. ja nie dysponuję 4 tysiącami na sukienkę na jeden wieczór, a wcale nie uważam, że z moją sukienką będzie coś nie tak!!!
jeśli natomiast chodzi o salony, to faktycznie, pani w Madonnie dobrała mi super sukienkę, taką na jakie wcześniej nie zwracałam uwagi, a poczułam się w niej wyjątkowo. ale pani była bardzo nachalna, chciała od razu spisywać umowę, próbowała na siłę sprzedać mi tą sukienkę już, teraz, zaraz, bez zastanowienia. oczywiście odmówiłam. nie dała mi poprzymierzać innych sukienek - wybrała dla mnie 3, z czego tą, którą mi narzucała kazała mi mierzyć 2 razy. czułam, ze nie mam za wiele do powiedzenia. a przecież sukienki idzie się mierzyć także po to żeby się przekonać, ze w jakimś modelu zupełnie nie wygląda się dobrze i trzeba przymierzać jak najwięcej żeby znaleźć swoją wymarzoną.
w Agnes obsługa super, pani nie szczędziła mi czasu ani sukni do mierzenia.
Marietty nawet nie chcę komentować. szkoda słów.
w Lisie Ferrarze obsługa miła, ale z sukienek które sobie wybrałam w internecie mieli może ze 2, także niewiele pomierzyłam :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a przepraszam Maleństwo za zniekształcenie nicka - to późna pora i temat mi się udzielił ;)
mcsnoopy@poczta.onet.pl

Marta, podaj meila:)

a jaki model? :)

pewnie ze tak, moja najcudowniejsza jest za 3,600:)

bastrzel, a jakie są ceny sukien w Madonnie? Czy z budżetem 4 tys. zł, mam sie w ogóle po co wybierać?

Nie zgadzam się z opiniami,ze obsługa w Madonnie jest fatalna i że babeczki narzucają model sukni lub to,ze kolejne mierzenia sukienek są płatne. Mam swoją wymarzoną suknię właśnie z Madonny, Pani Patrycja to profesjonalistka, odrazu doradziła jaki fason bedzie dla mojej figury najlepszy, tzn ukryje wadym,a wyeksponuje zalety, i wcale nie było tka,ze cos mi narzuciła. Pokazałam jej w katalogu jakie modele mi się podobają, i Pani zgodnie z sugestią pokazała odpowiedni. Oczywiście mierzyłam tez te, które mi się podobały,a Pani Patrycja odrazu powiedziałą,ze fason nie jest dla mnie dobry i dopiero jak je założyłam okazało się,ze miała racje. Niestety nie ma co się oszukiwac, nie wszystko co ładnie na modelce wygląda jest odpowiednie do figury,a ja właśnie oczekiwałam profesjonalnego doradzenia. Nie zawiodłam się i szczerze przyznam,ze chocaiż suknie są drogie to odrazu widać różnice w jakości między innymi salonami np w Gdyni i tym co oferują. Dla porównania byłam w Agnes- katastrofa, co z tego ze suknie tańsze, jesli odbija się to na jakości, co z tego,ze Pani mowi,ze wszystko da się przerobic i dopasować.chyba nie o to chodzi, jak przymierzałam suknie to chciałam zobaczyc jak bede wygladac,a nie wyobrazac sobie jak suknie bedzie lezec po przerobieniu. Co z tego,ze Pani była miła,ale kompletnie nie rozumiala o co mi chodzi, powiedziałam,ze nie chce sukni ze swiecidełkami i koronkami, a Pani na to,ze wszystko mozna odpruć i przynosiła mi coraz to nowe modele, wszystkie z jakimis naszyciami. Marietta podobnie, lepsze wrazenia miałam z salonu Paris,ale i tak ostatecznie wrociłam do Madonny.
Drogo-fakt, jełsi kogos zadowala to co znajdzie w innych salonach, nie ma problemu, ale musze przyznac,ze oglądając zdjęcia z innych wesel niestety,a może na szczęście patrząc na suknie odrazu widac z jakiego jest salonu i tego nie da sie zaprzeczyc
Mam nadzieję,ze moja opinia przyda się Wam Drogie Panny Młode, ja mam już ten wyjątkowy dzień za sobą.
PS: Moja suknia z MAdonny jest na sprzedaż:)dla zainteresowanych moj mail: bastrzel@o2.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

do Małżeństwo6, a gdzie jest tańsza Madonna. Proszę napisz.
Pozdrawiam, Marta

ja kupilam pare dni temu sukienke w Agnes w Gdyni :)
bardzo sympatyczna obsluga, nie poganiaja, pomagaja, doradzaja i niczego nie wciskaja :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja kupiłam sukienkę w farage i jestem bardzo zadowolona, obsluga rewelacja no i sukienki baaardzo oryginalne. Madonna przereklamowana i co z tego ze daja mi modele sukienek w ktorych moze i dobrze wygladam ale sie w nich nie czuje. Cymbeline sukienki w katalogach piekne, na zywo stosunek jakosci do ceny to dla mnie jakas abstrakcja. Marieta - bardzo mila obsluga , panie cierpliwe i nie wciskaja kitu ale dobrze doradzaja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja jeszcze dodam, iż zanim zaczęłam chodzić po salonach to byłam przekonana, iż suknie z Madonny są najpiękniejsze, byłam pewna, iż właśnie tam znajdę swą wymarzoną suknię. Jednak w rzeczywistości sukienki bardzo odbiegają od tych na fotografiach. Przepiękną sukienkę znalazłam natomiast w Lisa Ferrera i jestem szczęśliwa, że nie muszę wracać do Madonny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?