Samotny tata

Czy samotny tata po 30stce jeszcze może poznac kogoś???Dodam,że dzieci na codzień mieszkają ze swoją matką,ja je odwiedzam w tygodniu i zabieram do siebie na weekend....dałem kilka razy ogłoszenia,ale bez skutku...dodam,że nie interesuja Mnie seks przygody,szukam stabilizacji,w perspektywie związku partnerskiego na dobre i na złe....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: Samotny tata

@Rutgerina

No właśnie, bo pomimo że jesteśmy rodzicami, jesteśmy też kobietami i mężczyznami i nie wolno nam o tym zapominać. A jak każdy człowiek mamy swoje potrzeby, pragnienia.
Znam przypadek, gdzie mama po rozwodzie poświęciła się tylko swoim dzieciom. Nigdzie nie wychodziła, z nikim się nie spotykała bo dzieci. Teraz, kiedy są już dorosłe, na siłę próbuje zatrzymać je przy sobie bo po prostu nie potrafi bez nich funkcjonować. Twierdzi, że skoro ona się nimi zajmowała jak były małe to teraz one muszą nią... A gdzie życie tych dzieci?? Ja jakoś nie wychowuję mojego syna żeby mieć opiekę na starość, nie po to go urodziłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się z Antym.
Myślę, że osoby tu piszące mają małe dzieci i stąd takie podejście. Ale też właśnie takie podejście powoduje, że w przyszłości będą miały dobry kontakt z dziećmi i będą żyć z nimi w przyjaźni.
Tak więc nie popadajmy w skrajności i pomyślmy też trochę o sobie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

niewidoczna, nie do końca pojmuje Twoją odpowiedź na Twoje własne pytanie.
Małżeństwa się rozpadają, związki się kończą, ale dzieci też odchodzą z domu, często rodzice i dzieci wcale nie żyją w przyjaźni. Zatem dzieci to też nie są na zawsze i aż do śmierci.
Wszystko w życiu jest niewiadomą. I tak czy tak, można zostać samemu.

Powiedziałbym że dzieci są najważniejsze bo są krwią z krwi, wyszły z brzucha matki, co stworzyło wyjątkową więź i są od niej w pełni zależne (do pewnego wieku). Ale z wiekiem, gdzie dziecko staje się coraz bardziej samodzielnie, i coraz mniej spełnia oczekiwania mamusi, bo idzie własną drogą, ta więź też może osłabnąć.

M-a-j-k-a, ciekawe czy byłoby też tak w praktyce;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

@user
i jak Ty chcesz kobietę poznać? Wytłumacz, bo nie rozumiem...
Chyba jednak ciśnienie masz bo skoro spotkanie w gronie mam i tatusiów całkiem na luzie Ci nie odpowiada, to pewnie wolisz tylko z jakąś jedną mamą.
A mówią, że kobiety takie niezdecydowane... :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja nie jestem zdecydowany,ja tylko pytam,jakie macie propozycje... :-D... w sumie uważam,że jednak to był kiepski pomysł z tym tematem na forum.... kobietki,spotkajcie się w swoim gronie,może + człowiek z trapezfiku :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

on proponował spotkanie tatusiów, więc nie wiem co powie na nasz mix ;-)

Ale, jak co - Człowieku - do roboty :D

@Majka

opłotki Trójmiasta więc dojazd mnie czeka :)

Może @Człowiek... się zainteresuje zorganizowaniem czegoś bo to w sumie on pomysł dał więc niech kombinuje :D

to teraz niech ktoś się zajmie organizacją tego "szkodniczego" spotkania :D

Ja powiem z góry, że nie wiem, czy dam radę w ten weekend.

Ale jakby co mogę dołączyć następnym razem :)

Mama30plus a skąd jesteś?

No proszę, @user jakby zdecydowany ;)

Nadmienię że u mnie tylko niedziela wchodzi w grę. I to nie cała, bo obiecałam zrobić wronę więc czeka mnie twórcze zajęcie :)

Oki,jakies propozycje,odnosnie tego spotkania????

@M-a-j-k-a
o tym samym myślę. Taki mix w przypadku @usera byłby genialny przecież. Miałby kontakt z osobami płci żeńskiej jakich szuka - mamami :). Chodzi właśnie o samo spotykanie się z ludźmi, wychodzenie gdzieś a wiadomo że nie zawsze da się bez "Szkodników".

Więc jeśli coś się "urodzi" to ja ze "Szkodnikiem" bardzo chętnie :)

Mama30plus - dajmy dobry przykład tatusiom i zróbmy kółeczko wzajemnej adoracji mam :D

Wiesz, ktoś kiedyś wynalazł kurtki, sweterki, kalosze nawet :)

dobre :D

Według mnie dobrze wyjść do ludzi. Nie musi to być randka. Tak jak zaproponował "Człowiek...." spotkanie samotnych tatusiów, czy samotnych mamuś, czy mix. Nie ma znaczenia. Może wyjść po koleżeńsku. Dzieciaki razem się pobawią a i nam szybciej minie czas :)

Są rożne alternatywy na złą pogodę. Można wspólnie iść na kryty plac zabaw, do kina, na jakąś wystawę. Naprawdę fajna sprawa :)

Anty - nie zgadzam się z Tobą, że samotne matki chcą bezdzietnych facetów i na odwrót. Ja już wyżej napisałam, że dla mnie właśnie fajnie by było, gdyby facet miał dziecko/dzieci.
Myślę, że rodzice lepiej nawzajem się zrozumieją. No i fajna taka duża rodzinka :D

Ja mam trójkę dzieci- i wychowuję sama, zarabiam daję radę , Ale trójka dzieci dla niektórych to liczba porównywalna z milionem :)

A z drugiej strony tak się zastanawiam, czy jeśli uda Ci się znaleźć partnerkę którą będzie samotna mama to czy jedyną rozrywka jaką będziesz mógł zaproponować jej i jej dziecku będzie siedzenie w domu przed tv i komputerem?? Nie brzmi to zbyt zachęcająco...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiesz, ktoś kiedyś wynalazł kurtki, sweterki, kalosze nawet :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wg.Mnie za zimno jest już na plac zabaw,a poza tym,jak mam dziecko u Siebie,to jedno,czy drugie,wolą siedziec w domu... (tatuś kochany daje grac na komputerze i oglądać bajki) :-D... wiem,wiem,pewnie teraz lawina negatywów na Mnie poleci,ale skoro moje dzieci nie mają tego w domu,niech chociaz u MNie to mają...

@user a może na początek podchwyć pomysł @Człowieka na spotkanie wśród ludzi tak ogólnie? Wśród ojców.
Jak się zdecydujecie zaprosić na plac zabaw samotne mamy to ja reflektuję ;)

W sumie nie wiem,czemu "tak to podkresliłem"... chce,żeby sprawa była jasna.... a co do zycia rodzinnego,mi takie zycie jak najbardziej odpowiada ze wszystkimi jego wadami i zaletami....normalne jest,że dla takiej kobiety dzieci zawsze będą na pierwszym miejscu i to jest najzupelniej normalne...zdziwiłbym się gdyby było inaczej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anty:
>Ogólnie samotni rodzice mają kiepsko.

Na pewno trudniej. Ale czy kiepsko? dyskutowałabym

>Zresztą wszystkie samotne matki to przyznały - w mniej lub bardziej dosadny sposób, że ich dzieci będą zawsze dla nich najważniejsze (a co za tym idzie, facet będzie mniej ważny).

Wiesz dlaczego dzieci będą zawsze najważniejsze? Bo wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że skoro małżeństwo, czyli coś co zrobiłeś z myślą, że będzie trwać póki śmierć was nie rozłączy kończy się porażką-nic nie może być już trwałe. I masz to w głowie cały czas. Boisz się również, że w pewnym momencie Delikwent może stwierdzić, że zabawa w dom nie jest dla niego, spakuje walizki i sobie pójdzie. . bo zobaczy, że oprócz fajnej mamy jest również szare życie i obowiązki. W jakiś sposób jest to na pewno mechanizm obronny-tyle mam do powiedzenia.

Inne tematy z forum

Nowe znajomości w Gdańsku kto ma ochotę pogadać? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam na imię Jarek, mam 24 lata i mieszkam w Gdańsku. Od jakiegoś czasu czuję,...

Poznam geja (82 odpowiedzi)

Wiem, że to brzmi idiotycznie i schematycznie, ale trudno tak wyjaśnić w kilku słowach o co...

Trans osoby z Trójmiasta (195 odpowiedzi)

Jestem osobą trans i poznam chętnie inne takie osoby z Trójmiasta i okolic.