Samotny tata

Czy samotny tata po 30stce jeszcze może poznac kogoś???Dodam,że dzieci na codzień mieszkają ze swoją matką,ja je odwiedzam w tygodniu i zabieram do siebie na weekend....dałem kilka razy ogłoszenia,ale bez skutku...dodam,że nie interesuja Mnie seks przygody,szukam stabilizacji,w perspektywie związku partnerskiego na dobre i na złe....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: Samotny tata

Dlaczego podkreślasz fakt, że dzieci z Tobą nie mieszkają? Gdyby mieszkały byłoby lepiej? A może gorzej? JESTEŚ OJCEM który interesuje się własnymi dziećmi i to jest najważniejsze. Dla fajnej babki nie będzie miało znaczenia czy dzieci są z Tobą czy nie. Ja nawet wolałabym ojca który samotnie wychowuje ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

@john zgadzam się z Tobą. Można nie mieć ciśnienia na związek ale czekanie aż samo przyjdzie pachnie mi obojętnością. Samo nic nie przychodzi. Trzeba trochę chęci do zawarcie znajomości.

Moje podejście jest jak najbardziej pozytywne,może to tak zabrzmialy moje posty,jak bym był pesymistą,ale nim nie jestem :-).Ja nie szukam samotnej matki,żeby mnie uwielbiała jak jakiegos guru...błędne podejście.Szukam samotnej matki,gdyż ta łatwiej potrafi zaakceptować fakt,że ja też mam dzieci (choć,powtarzam to,nie mieszkają ze mną).I nawet nie jestem zainteresowany znajomością "z litości"...szukam normalnej zdrowej relacji,związku partnerskiego a nie z byle kim byle j\ak...i wcale nie uwazam,że samotna matka to "gorsze zło"...róznie się w zyciu układa,myslę,że to w dużej części wina facetów,że nie potrafią docenić czegoś takiego jak własna rodzina,własne dzieci....ja bardzo szanuję takie kobiety,bo mimo przeciwstawności losu daja sobie często doskonale same radę ze wszystkim...praca,dom,dzieci itp...

Ogólnie samotni rodzice mają kiepsko.

Facet płaci alimenty, więc nie jest atrakcyjnym kąskiem, gdyż oddaje sporą część swoich pieniędzy innej kobiecie.
Co często strasznie wpienia nowe partnerki, co dzieląc się z inną jego pieniędzmi, czują się jakby dzieliły się nim całym.

Kobiety opiekują się swoimi dziećmi i facet zawsze jest piątym kołem u wozu. Zresztą wszystkie samotne matki to przyznały - w mniej lub bardziej dosadny sposób, że ich dzieci będą zawsze dla nich najważniejsze (a co za tym idzie, facet będzie mniej ważny).

Jaki z tego wniosek?

Powstaje pytanie, dlaczego samotni ojcowie nie łączą się w łatwy sposób z samotnymi matkami? Odpowiedź na to pytanie jest prosta - oboje mają zbyt duże wymagania i mimo narzekania że sami są dyskryminowani, bardzo lekko im przychodzi dyskryminowanie osób płci przeciwnej w takiej samej sytuacji.
Może problemem jest też negatywne nastawienie do płci przeciwnej.

I Anty znów będzie tym złym, ale i tak to powiem. Sami jesteście sobie winni.

Moim zdaniem to albo macie nierealne oczekiwania, przy okazji uważając siebie za kogoś niesamowicie wartościowego na rynku matrymonialnym, albo zwyczajnie nie chcecie z nikim być.
Jeśli to ten drugi przypadek to po prostu się do tego przyznajcie i cieszcie się życiem i tym co macie;)

ale i tak będę bronić samotnych matek nie myślcie sobie:P

A to Cię przepraszam... Mam dziś chyba gorszy dzień, coś źle musiałam przeczytać/zrozumieć ehh... :(

Martini: już się wykrzyczałaś?
Po co skopiowałam Twój post? Bo byłam tak samo negatywnie poruszona myśleniem ludzi nt. samotnych matek jak Ty. Może sobie odświeżysz moje wypowiedzi właśnie z Twojego wątku, zanim zaczniesz szukać zaczepki :-)

>Dodam jeszcze iż NIGDY nie będę wielbić faceta, tylko dla tego, że zechciał być ze mną pomimo iż mam dwoje dzieci!!

Dokładnie to samo miałam na myśli, pisząc o łatwiejszym celu. Ale takie jest niestety myślenie ludzi, panów; że skoro zwiąże się z dzieciatą mamusią już z samego tego powodu Ona będzie go czcić całe życie.

>pisz o swoich uczuciach a nie wymyślasz jakieś bzdury

Bzdur raczej nie wymyślam a piszę zawsze ze swojego punktu widzenia, tylko niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem :-)

Również pozdrawiam i życzę spokojnego weekendu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodam jeszcze iż NIGDY nie będę wielbić faceta, tylko dla tego, że zechciał być ze mną pomimo iż mam dwoje dzieci!! Paranoja jakaś!! Jeżeli będę kogoś wielbić to tylko i wyłącznie będzie wynikało z uczuć a nie z byciu jakąś gorszą której nikt nie chce a że ten chciał to będzie moim guru i wszystko dla niego bo on "mój Pan i władca"?!! Weź się kobieto zastanów zanim coś napiszesz albo pisz o swoich uczuciach a nie wymyślasz jakieś bzdury! Widać, że nigdy się nie znalazłaś w takiej sytuacji (i obyś nie znalazła) i nie czytałaś całego mojego postu więc z łaski swojej się nie wypowiadaj na ten temat.

Ps. Piszecie tu, że mężczyzna z dziećmi ma prawo sobie ułożyć życie (bo ma), a z tego co czytam dalej wynika, że kobieta z DZIEĆMI już nie? Bo szuka księcia z bajki? Nieprawda. Każdy kogoś szuka i każdy ma jakieś wymagania, no nie piszcie że tak nie jest bo jest. Zastanówcie się zanim coś napiszecie bo dla niektórych może być to bardzo krzywdzące i niesprawiedliwe.
Każdy ma wady i zalety. Nikt nie jest idealny. Np. Jedni mają super pracę ale mają chorobę. Inni pracy nie mają za to mają np. zdrowe dzieci. Każdy coś ma.
Przytoczę tu jeszcze przysłowie "Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem"... Do przemyślenia....

Niewidoczna i po co kopiujesz mój post?? Napisz swoimi słowami a nie idziesz na łatwiznę. Każdy ma prawo do pisania postów i ogłoszeń, ale te komentarze to już naprawdę do niczego nie są przydatne i nic tu nie wnoszą. Dziękuję, za tę darmową reklamę ale naprawdę to było zbędne. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Człowieku, jak Ty chcesz kogoś poznać z takim podejściem?? Więcej optymizmu!! Jak tak smucisz to się nie dziw, że żadna do Ciebie nie pisze. Rozumiem, że czasem dopada nas samotność, każdy z nas, samotnych rodziców na pewno ma takie chwile, ale nie można tej posępności ciągnąć na co dzień. To odstrasza!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uważam,że kazdy ma prawo do szczęścia,bez względu,czy to samotna matka,czy samotny ojciec....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komentarz nie jest zbędny a jest wręcz potrzebny :) Przeczytam, przeanalizuję i coś napiszę.

oj tam, oj tam - czepiacie się tych księciuniów, księżniczek z bajki.
Każdy jest inny i każdy czego innego oczekuje.

księżniczka znajdzie księcia, książę - księżniczkę i będą mieli swoją bajkę, która się zakończy "i żyli długo i szczęśliwie" - tylko nikt nie napisał, ze razem :)

Każdy z nas ma swoje własne doświadczenia. I przez ich pryzmat patrzy na życie - normalka.

Ja, jak już napisałam wcześniej, mam podobne podejście do panów - tylko w drugą stronę :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Odnośnie kobiet - zauważyłem jedną z prawidłowości (Ty też ją zauważyłeś), że niektóre szukają księcia z bajki, koniecznie bezdzietnego za to one same dzieci (dziecko) posiadają

Ale się nagonka zrobiła :-) Każdy ma jakieś swoje doświadczenia ale wydaje mi się, że zdrowo myśląca kobieta zdaje sobie sprawę z tego, że w relacji "ona z dziećmi" + bezdzietny partner automatycznie staje się "łatwiejszym celem", bo będzie go wielbić z samego tytułu, że z nią jest a ona przecież posiada potomstwo. A najlepiej obrazuje to ten wątek i podejście ludzi do matek w takiej sytuacji: http://forum.trojmiasto.pl/szukam-mezczyzny-odpowiedzialnego-30-t492076,1,46.html Komentarz jest zbędny...

Wiadomo, tyle, że każdy lubi inną bajkę :)

kobiety szukaja ksiecia, mezczyzni - ksiezniczki. niestety zycie to nie bajka :)

@ john.revelator - jeśli ktoś coś czuje a obiekt czucia nagle znika to normalne jest występowanie doła. Miałem tak nieraz, często myśląc, że to była miłość mojego życia i że poszła w diabły. Dół mija, Ty pozostajesz mądrzejszy, twardszy i dowiadujesz się więcej o sobie.

@ user_137693606884 - zaczynam Ciebie nie rozumieć. Piszesz, że nikt nie chce się spotkać - jeśli masz na myśli propozycję od kobiety to nie moja sprawa ale jeśli chodzi Ci o spotkanie ot, po prostu grupy ludzi to dwa razy wczoraj wspominałem o czymś takim. Tematu nie olałem więc wystarczy "znak zachęty" i możemy działać.

"samo przyjdzie"...czy coś samo przychodzi?
jak to mówią, żeby w pysk dostać, też trzeba zasłużyć
a co dopiero w takiej materii...a jak jeszcze ktoś doła podłapie,
to nie jest tak hop-siup
ponoć czas leczy rany i nic nie jest tak stałego, jak zmiany...
ale samo?

" może by tak odebrać sobie samobójstwo?...eee tam"

oki....

Inne tematy z forum

Osoba trans poszukująca bratniej duszy - trójmiasto i nie tylko (75 odpowiedzi)

Cześć! Szukam kontaktu do wszystkich osób, przy których mogłabym się zrelaksować, spędzić miło...

Szukam nowych znajomości (3 odpowiedzi)

Hej, ostatnio czuję się samotny, więc postanowiłem zamieścić tutaj post zobaczymy co się wydarzy...

Nowe znajomości w Gdańsku kto ma ochotę pogadać? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam na imię Jarek, mam 24 lata i mieszkam w Gdańsku. Od jakiegoś czasu czuję,...