Siódme Niebo

Chciałabym kupić dom na Osiedlu Rodzinnym (Siódme Niebo), bede wdzieczna za wszystkie oponie dot tego osiedla. jaka jest jakosc wykonania domow? mam synow, ktorzy ucza sie w liceum a gdansku jak z dojazdem autobusowym>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 45

Re: Siódme Niebo

normy polskie okreslaja jaka moze byc maxymalna wilgotnosc w oddawanym lokalu - ludzie to idioci nie umiejacy czytac - dlatego godza sie jak barany na wlasna prosbe na towar nie spelniajacy wymogow prawnych
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja juz kupilem szeregowke na familijnym, czekam w czerwcu odbior, licze ze bedzie wszyko ok a jak nie to pewnie poprawki normalna rzecz, co do ucieczki z miasta to chyba nie ten kierunek bo tam sporo miasta sie przeprowadza i w sumei nie dlugo bedzie tam miasto :) takie moje zdanie. Ale zaprasza bedziemy sasiadami hehe :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja też chce tam mieszkanie kupić tyle że na familijnym. Powiedzcie proszę że tam normalni ludzie mieszkają a nie jakieś za.....by. Mieszkam teraz koło plaży w gdańsku, mam sąsiadó co każdej nocy balują, dziki pod oknem w stadzie ok 30 sztuk, leżakujących przy szkole a do nas na karmienie się zgłaszają. Chcę uciec z miasta, ale nie chcę umoczyć kasy w niewiadomo czym, prosze o radę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam a jakis kontakt do tego eksperta masz moze? no i jaki koszt tego owego eksperta?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po wcześniejszym czytaniu tego forum byłem bardzo bojowo nastawiony.
Dlatego od samego początku od stanu surowego zamkniętego, pojawiałem się co tydzień regularnie na budowie. Jak zauważyłem jakieś nieprawidłowości lub odstępstwa od moich zmian to od razu pisałem. Niestety takie się pojawiły, jednak wszystko było od razu sprawdzane i ewentualnie poprawiane. Na tydzień przed odbiorem w sobotę na spokojnie zaprosiłem "eksperta" który miał wyszukać ewentualne wady techniczne. (Dzięki temu, że był to dzień wolny to nikt nam nie patrzył na ręce i mieliśmy dużo czasu). "Ekspert" nie znalazł żadnych wad.
Natomiast ja na "przed odbiorze" znalazłem dużo nie technicznych "wad":
- brudne tynki na zewnątrz gdzieniegdzie,
- zapadnięta kostka na tarasie,
- nie wyregulowane okna,
i parę innych.
Do odbioru większość udało się poprawić i sam odbiór to była już formalność.

Podsumowanie na dzień dzisiejszy:
Plusy:
- szybki kontakt,
- odpowiadali na wszystkie moje pytania, nawet te dziwne,
- wykonanie domu jest solidne i mi się podoba (moja subiektywna ocena),
Minusy:
- trzeba pilnować swoich zmian,
- nie zdążyli ze wszystkim do odbioru (byłem o tym poinformowany dużo wcześniej).

Ocena ogólna na dzień dzisiejszy:
Jestem bardzo zadowolony z współpracy z deweloperem i liczę, że tego nie popsują.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja`bym`powiedziala`-nadzwyczajny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i kolejny normalny do kompletu :) Witamy normalnego sąsiada
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cieszę sie ,że nie tylko ja jestem zadowolona z nowego domu:) ostatnio strach było cokolwiek pozytywnego napisać , bo mnie odrazu wyzywano od pracowników dewelopera:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziękuje :) i zapraszam na kawę :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lubie`Cie`PS:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: FUSZERKA siodme niebo wilgoć

tez kupuje mieszkanie od tego developera ale na osiedlu familijnym, byłam tam oglądać teren i już powstające budynki, mój ma być do odbioru w 2014 r w lipcu. z tego co wiem oni ponoć susza mieszkanie, ale my już przygotowujemy sobie listę fachowców do wyboru na odbiór, tak samo radze tym którzy czekają właśnie na odbiór, taki ktoś z papierami i oc możne wam pomoc w odbiorze. My zamierzamy wysuszyć i wywietrzyć dodatkowo mieszkanie, zanim zaczniemy je wykańczać, dlatego zależny nam na letnim odbiorze. Deweloper daje tez instrukcje jak postępować z nowym mieszkaniem. Niestety Polak lubi oszczędzać, zawsze wie lepiej, niż inni, no i potem tak to jest. Sami czasem jesteśmy sobie winni. Moja mama ma mieszkanie na pietrze, nad brama i wilgoć i grzyb tez wyszły po ok 2 latach, a teraz znowu po ok 20. MAM PYTANIE KTO BRAŁ KREDYT PRZEZ TAX CARE? JESTEŚCIE ZADOWOLENI? A MOŻE LEPIEJ SAMEMU SIĘ POSTARAĆ O KREDYT? i jeszcze jedno, ja chce mieszkać w Baninie bo mam dość miasta, mieszkania w bloku z lat 70, sąsiadów nade mną nie rozumiejących co to cisza nocna, nie umiejących mówić dzień dobry oraz nie przyjmujących do wiadomości że w tym budynku nawet pierdnięcie słychać, nie wspominając o seksie o 2 nad ranem!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale ja nie jestem pracownikiem siódmego nieba gościu i bez takich argumentów proszę ! ktoś może być zadowolony czy już nie ? bo jak jest to na pewno od dewelopera na to wychodzi ( kpina) , Ja suszyłem mój dom prawie rok regularnie przejeżdżałem raz w tyg i wietrzyłem o grzybie nawet mowy nie ma , a komin gdzie skraplała się woda już został wymieniony . Tyle o poprawkach.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie brońcie się już pracownicy siódme nieba ! Ja jakoś wietrze i grzeje od ponad roku i w dalszym ciągu grzyb i wilgoć, szafki w kuchni całe zagrzybione. Problem jest w źle wykonanej wentylacji kuchni. Na poddaszu w kilku miejscach notorycznie pojawiają się mokre plamy tak jakby dach przeciekał, jest to problem w źle wykonanej izolacji dachu. Moja cierpliwość już dobiegła końca i przekazałem sprawę do radcy prawnego. U mnie również pojawiły się liczne pęknięcia ścian oraz sufitów. Trzeba było dopilnować i prawidłowo ubić ziemię pod fundamentami, brak tego powoduje że budynek osiada i w konsekwencji ściany pękają pięknie ! Problem może tkwić również w zbyt podmokłym gruncie na którym wybudowano domy. ,, Trzeba patrzeć co się odbiera cóż za bezczelność z waszej strony ! To wy nie wiecie co budujecie i sprzedajecie ?! To ja wam powiem fuszerkę sprzedajecie ! Dla mnie już za późno lecz przestrzegam przyszłych nabywców i również odradzam zakupu tutaj swojego własnego m.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12

Wczoraj rozmawiałem z Panem który wymienia kominy i on stwierdził ze większość ludzi na osiedlu ma grzyba na ścianach na suficie w niektórych przypadkach nawet szafki już zachodzą grzybem i to wszystko na własne życzenie !!! Ile można wałkować ze budynek musi wyschnąć przed wykończeniem , no ile ludzie ? Rece opadaj na wasze argumenty o grzybie ,a co do napraw trzeba patrzeć co się odbiera , ja czekałem na naprawę 1,5 miesiąca ponieważ zdaje sobie sprawę ze maja nawal prac z takimi klientami jak tu się wypowiadają i bylem cierpliwy . Ściany nie pękają tylko tynk pęka bo budynek się osadza nieprawdaż??
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

witam, mam prośbę, proszę opisać odbiór na forum, bo chce kupić na familijnym mieszkanie i tez załatwiam z p. Moniką, kontakt dobry to samo z doradcą kredytowym,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: FUSZERKA siodme niebo wilgoć

jedno ytamoe a czy państwo położyli grunt na ściany i przetestowali jego jakośc testem mokrej ręki???? bo jak sie maluje i kladzie płytki na ściany bez gruntu to potem sa takie problemy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Potwierdzam fakt że tu różni ludzie pracują tzw z łapanki , zero profesjonalizmu. Moje mieszkanie jak się okazało po późniejszych pomiarach było mniejsze o 3m2. Co do napraw gwarancyjnych to nie mogę się doprosić jak każdy którego znam na rodzinnym. Z dachu oraz przy kominie przecieka, ściany w dwóch miejscach pękają w dodatku wychodząca wilgoć i grzyb w trzech pomieszczeniach. U sąsiadów zapadnięta posadzka. Jeśli jeszcze nie podjąłeś decyzji to stanowczo odradzam !
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

pracownicy dewelopera i wiedza? to w parze nie idzie, na pewno nie w tej firmie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki za odpowiedź, widzę, że sąsiedzi mają większą wiedze niź ludzie zatrudnieni u developera, pozdrawaiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja miałem dużo więcej szczęścia. Moją sprzedaż prowadzi Pani Monika i odpowiada na wiadomości w ciągu paru minut.
P.S. mam odbiór lada dzień, więc pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...