Ślub i wesele w Boże Ciało

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam pytanie do doswiadczonych forumowiczek-mężatek :) Czy Boże Ciało to dobry termin na ślub i wesele? Czy mogę mieć problemy organizacyjne w zwiazku z dniem wolnym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ślub i wesele w Boże Ciało

nie sądzę żebyś miała problemy większe; w tym roku w Boże Ciało jedna moja klientka której robiłam zaproszenia ślubne miała swój ślub, nawet z dodatkową dekoracją kościoła nie miała problemów także termin jak każdy choć pewnie zależy od kościoła/księdza czy da Ci ślub w czwartek

Witam,
Sądzę, że ze sprawami typu, sala, zespół, czy pozostała obsługa nie będzie najmniejszego problemu. Największą przeszkodę może stanowić kościół. Nie wiem czy dają śluby w Boże Ciało.
Pozdrawiam

w czwartek na pewno, ale czy w TEN czwartek dopytaj

a ja wykonywałem zdjęcia w Boże Ciało w tym roku i wszystko było dobrze zorganizowane. Warto jednak powiadomić np. gości z daleka, którzy mogą nie zdążyć do Kościoła lub do domu z powodu blokady ulic związanych z procesją.

WWW.SHARKFOTOSTUDIO.COM

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Byłam na ślubie,który odbył sie w Boże Cało.Z tego co wiem,ksiądz nie robił problemów.Ślub był na 17.30.Z tego co słyszałam wszyscy usługodawcy policzyli taniej niż w sobotę.

Pistacja, my mielismy slub w piatek po Bozym Ciele. Uwazam to za doskonale rozwiazanie i bylismy z niego bardzo zadowoleni. Poniewaz ponad polowa gosci byla przyjezdna, to mogli zjechac sie do Trojmiasta juz w czwartek i przedluzyc sobie pobyt nad morzem do niedzieli. Oczywiscie noclegi oplacalismy tylko z piatku na sobote, ale pomagalismy chetnym w rezerwacji na pozostale dni za ktore placili preferencyjna stawke, czyli to, co my wynegocjowalismy podczas wstepnych ustalen. Problemow z organizacja nie bylo zadnych, jedynie co, to o kwiatach do dekoracji trzeba pomyslec szybciej, bo w czwartek gieldy sa zamkniete, a w srode rano prawdziwy tlum sie tam przewija.

Kami, dziekuję za podpowiedz. Piatek po Bożym Ciele też bierzemy poważnie pod uwagę. Kościół w Sopcie wesele w Redzie, licze na brak korków w tzw. długi weekend...

W większości wypadków, graliśmy na weselach w środę, natomiast w czwartek były poprawiny.

Ale mi blokady.Łatwiej ją ominąć w święto gdy jeszcze policja pomaga niż w zwykły dzień gdy są korki

Gralismy na weselu w Boze Ciało
Zespol 501613200 Wojtek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma problemów w święta-my braliśmy w Wielkanoc tego roku, ale problem może być z fryzjerem i wizażystką- naszukałam się i naprosiłam sporo...

Też brałam w Wielkanoc slub i miałam ten sam problem z fryzjerem ,bo wizażystki wszystkie do których się odezwałam były chętne :)

Piątek po Bożym Ciele to fajny termin. Pewnie też da się slub zorganizować w samo Boże Ciało i na pewno z księdzem nie będzie problemu.

my mamy datę na 30 maja 2013. wszystko już jest nagrane a tu wyskakują z dyspensą od księdza na piątek ! myślałam ze w oktawie Bożego Ciała nie ma postu.a tu niespodzianka.

Ja mam ślub w Boże Ciało 30 maja 2013- nie było żadnych problemów- ksiądz, kapela, oprawa muzyczna ślubu, makijażystka, fotograf- wszystko poszło gładko! na razie mam tylko kłopot z fryzjerem;P Najpierw zarezerwowaliśmy salę weselną, a potem szukaliśmy Kościoła- udało sie w pierwszym, który wybrałam:)

Pozdrawiam,
Marta

Też będe miała ślub w Boże Ciało - czy może ktoś polecić makijażystkę/wizażystkę z okolic Trójmiasta, która mogłaby się tym zająć w tym terminie?

Z góry dziękuje za pomoc :)

musisz podzwonić i popytac , tak będzie najlepiej ;)

ktoś kto ma ślub normalnie w sobote, skąd ma wiedzieć czy w Boże Ciało będzie jakaś makijażystka? Jezu dziewczyny myślcie trochę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie głupi termin ten piątek po Bożym Ciele, nie pomyslalam o nim :( a na wesela w piątki są na ogól jakieś zniżki...

Polecam kursy weekendowe z nauk przedmałżeńskich (bez poradnictwa rodzinnego), są intensywne i ciekawie prowadzone, jest czas na refleksje, rozmowy, trochę warsztatowe zajęcia, parafia Joachima i Anny w Gdańsku Letnicy, prowadzone są przez małżeństwa i księdza. termin 27-29 marca 2020 Zgłoszenia i bliższe informacje: e-mail: kurswczs@gmail.com koszt 200 zł od pary

W tych niełatwych czasach zapraszamy na hybrydowe nauki przedmałżenskie: kościół p.w. św. Anny i Joachima w Gdańsku Letniewie, 16-17.04.2021, zgłoszenia na email: kurswczs@gmail.com, koszt 50 zł od osoby, ilość miejsc ograniczona.

Inne tematy z forum

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?