Sopocki Rajd Rowerowy 10 września ! Dla wszystkich uczestników pamiątkowe koszulki w prezencie :)

Sopocki Klub Lekkoatletyczny 10 września br. organizuje imprezę sportowo – rekreacyjną pod nazwą „Sopocki rajd rowerowy” .
Start/Meta zlokalizowane będą na górnej płycie stadionu Sopockiego Klubu Lekkoatletycznego, przy ul. Wybickiego w górnym Sopocie, reszta trasy ok. 7 km w malowniczych terenach leśnych Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego.
Na stadionie zaplanowaliśmy również dodatkowe atrakcje dla najmłodszych: dmuchane zjeżdżalnie i konkursy.

Adresatami naszej imprezy są wszyscy chętni do wzięcia udziału mieszkańcy Trójmiasta. Będzie to impreza dla amatorów, skierowana zarówno do osób nastawionych na rywalizację, jaki i dla zwolenników spokojnej rekreacji.
Osoby w każdym wieku, ze szczególnym nastawieniem na młodzież szkolną, wśród której chcemy wzbudzać zainteresowanie sportem i rekreacją.

Zawodnicy mają obowiązek startu na rowerach górskich i w kaskach rowerowych!

Udział w Sopockim Rajdzie Rowerowym jest dla wszystkich oczywiście BEZPŁATNY.

Wszystkim uczestnikom wręczymy pamiątkowe koszulki Sopockiego Rajdu Rowerowego!

Zwycięzców nagrodzimy atrakcyjnym sprzętem rowerowym ufundowanym przez sponsorów Rajdu.
Zapisy na stadionie w dniu imprezy w godz. 10:15 - 11:00
lub od 5 września na adres e-mailowy organizatora saj.skla@sopot.pl .

Kategorie wiekowe :
- od 12 do lat 16 (chłopcy, dziewczęta)
- kat. open (kobiety, mężczyźni)
Osoby poniżej 18 lat mogą startować w Rajdzie za pisemną zgodą rodziców lub opiekunów prawnych. Oświadczenie można otrzymać drogą mailową wysyłając zgłoszenie na adres e-mailowy organizatora saj.skla@sopot.pl lub odebrać w dniu imprezy w biurze zawodów.

Program zawodów :
1. 10:15 – 11:00 zapisy
2. 11:30 start kat. 12 -16 dziewcząt
12:15 start kat. 12 -16 chłopców
13:00 start kat. open kobiet
13:45 start kat. open mężczyzn
3. 15:00 ogłoszenie wyników, wręczenie nagród.

Organizatorem Sopockiego Rajdu Rowerowego jest: Sopocki Klub Lekkoatletyczny.
Sponsorami są: Epicentrum oraz Decathlon.
Projekt realizowany jest przy wsparciu Urzędu Miasta Sopotu.
Patrona medialny: portal internetowy trójmiasto.pl

kontakt do organizatora: Piotr Saj saj.skla@sopot.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Sopocki Rajd Rowerowy 10 września ! Dla wszystkich uczestników pamiątkowe koszulki w prezencie :)

to to są zawody , czy rajd?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Sopocki Rajd Rowerowy 10 września ! Dla wszystkich uczestników pamiątkowe koszulki w prezencie :)

heheh dobre pytanie :)

jak są nagrody to chyba są to zawody... a może rajd zawodowy :p
-pewnie na starcie i tak pojawią się amatorzy bez koszulek teamowych, hehe!

Problem w tym mx, że nigdzie nie napisano o klasyfikacji ;) Więc raczej Rajd.

...hmm racja, zatem idę zamontować wiklinowy koszyk do bicykla. Wtopię się w tłum uczestników Rajdu ;)

amatorski wyścig rowerów górskich !

oczywiscie pierwsza trojka w kazdej kat. zostanie nagrodzona - sprzęt rowerowy

i oczywiscie statuetka dla zwycięzcy

widać, ze w Sopocie coś się zaczyna ruszać - w maju czy czerwcu był Rajd Przygodowy juz drugi sezon, teraz impreza mtb - tak trzymać.

Szkoda że nie mam ani "górala" (mam crossa, trekkinga czy jak tam zwał), ani kasku.

taki rower też może być

W trójmieści są tylko amatorzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam pytanie ?

czy zapisy tylko do 11 godz. ?
czy przed startem kategorii open mężczyzn także ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja się chętnie wybiorę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cztery godziny od zapisu do startu.

Konieczność czekania na start ok. 4 godz. od momentu zapisu to kompromitacja organizatorów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Cztery godziny od zapisu do startu.

Przeciez nikt zdrowo myślący nie będzie czekał 4 h, ja się zapisałem na start i zamierzam przyjechać ok 1-0,5 h przed startem.

To, że wysłałeś maila nie znaczy, iż nie musisz być przed 11.00 więc nie wiem po co są te zapisy mailowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

to przyjdz przed 11 i poczekaj :)
ja wpadnę potem...i też wystartuje a zapisałem się mailem bo mam taki kaprys

Wystartujesz jeśli przed 11.00 odbierzesz nr startowy, też zapisałem się mailem.

baju baju

z tymi 4 godzinami to troche przesadziles

Przepraszam, ok. 3 godz. czekania, ale to i tak za długo. W MTB Bike Tour Gdańsk - zapisy były do 15 min. przed startem każdej kategorii.

byc moze zmienią się nieco kategorie ( w zalezności od ilosci zgloszonych os. do poszczególnych kat.) i wystartujesz jeszcze godz. szybciej :) poza tym bedzie pare dodatkowych atrakcji :)

w sopocie na amatorskich mistrzostwach polski family cup od momentu zgloszenie do startu ostatniej kategorii minelo chyba z 6 h i wszyscy jakos dali rade :) w tym rajdzie postaramy się skrócić czas czekania, kat. jest nei wiele, dystans tez jest dosc krotki takze bedzie ok :)

no ba musi być ok.
Grunt, żemamy kolejną imprezę w Trójmieście
TAK TRZYMAĆ !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludziom nie dogodzisz, zamiast się cieszyć że jest wyścig pod domem i nie trzeba nigdzie jeździć to będą marudzić że trzeba poczekać 3h na start, lepiej jak gdzieś 10h się jedzie i wyda na paliwo;/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozumiem ze godziny startu mogą się zminić ? ! Szczerze mówiąc chciałbym wiedzieć o której wystartuje, żeby saię nie okazało że przyjadę na start i okaże sięże wyścig wystartował godzinę wcześniej...

zaraz po zapisach bedzie komunikat czy sa zmiany w podziale kat. i kto i ktorej startuje

heh dzieki, taki optymizm to jest to co lubie ! pozdro!

jakieś foty? może jakieś wyniki... znaczy się kolejność na mecie ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

super organizacja i b. udana impreza - chociaż raz nie miałam wrażenia że osoby będące w grupie organizacyjnej są na zawodach "za karę" :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Troche jeszcze śmieci zostało w lesie: resztki taśm i jakieś tabliczki (np.okolice Łysej Góry) to po tych zawodach?

pozdr

nieeeee to pewnie jeszcze po family cup :P

fakt,trochę taśm i strzałek została

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...