Sprzedam miód !!!

Hej dziewczyny

Znajomy sprzedaje miód z własnej pasieki. Biorę od niego co roku, nie jest oszukany :)
Koszt dużego słoika to 25 zł.

Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Sprzedam miód !!!

Napiszę do p. Andrzeja, że jesteś chętna na miód :)

ja chętnie bym wzięła po słoiku miodku lipowego i klonowego :))

hopek wieczorem

Jest też klonowy w bardzo małych ilościach. Lipowego w tym roku również mało było więc ilość ograniczona.

Witam
W sprzedaży jest miód rzepakowy, wielokwiatowy oraz lipowy. Pozdrawiam

Jest ktoś chętny ma miód od p. Andrzeja? jeśli będzie większe zamówienie to przywiezie do Gdańska.

Miód rzepakowy krystalizuje się w tępie zależnym od wielu czynników np. zawartości wody, temperatury otoczenia. W plastrach miód może się skrystalizować jedynie wówczas gdy rodzina pszczela jest bardzo slaba i nie jest w stanie utrzymać odpowiedniej temperatury.
Aby dokładnie zrozumięć procesy zachodzące w czasie krystalizacji miódu odsyłam do fachowej ogólnodostępnej literatury. Zdobyte wiadomości na pewno przydadzą się do jak sądzę pasującego nicku - wiem to i owo.
Pozdrawiam i zapraszam do kupna-oceny miodu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pana odpowiedź mnie nie usatysfakcjonowała :) Chodziło mi o to dlaczego ma Pan miód rzepakowy lejący mimo, że jak jest napisane wyżej w ciągu kilku dni krystalizuje sie a nawet już w plastrach. Rozumiem, że może mieć Pan lejący rzepakowy bo robi na świeżo ale zanim dotrze do Gdańska to powinien być skrystalizowany lub ostatecznie w jego trakcie. Ktoś kto chce odebrać go od p.Natalii otrzyma lejący? Czegoś tu nie rozumiem hmm... Można pomyśleć, że rozpuszcza Pan ten miód (nie ważne czy w prawidłowy sposób) oczywiście nie posądzam o to bo liczę jednak, że jest Pan uczciwym sprzedawcą :) Pozdrawiam i oczekuję wyczerpującej odpowiedzi.

Dokładnie tak sie dzieje z miodem rzepakowym. Jedynym sposobem aby sprawdzić czy miód jest prawdziwy i "nie przegrzany powyżej 40 st. C" jest jego ponowne skrystalizowanie się. Kazdy miód po za akacjowym krystalizuje się. Pozdrawiam

Hmm rzepakowy lejący? nawet jeśli jest tegoroczny to przecież on jako jedyny z miodów najszybciej się krystalizuje, w ciągu kilku dni od "odebrania go pszczołom" poza tym już w plastrach się krystalizuje. Jak mam uwierzyć, że ten miód nie był rozpuszczany? Proszę to wyjaśnić bo na pewno wszystkie Panie są ciekawe :) Pozdrawiam.

Witam
Na dzień dzisiejszy mam w ofercie tegoroczny miód rzepakowy - lejący - jeżeli będą zamówienia miód dostarczę w przyszłym tygodniu(powiadomię o dokładnym terminie) lub możliwy będzie odbiór u pani Natalii.
Pozdrawiam

Witam
Jestem już na podglądzie. Na dzien dzisiejszy można zakupic miód u Pani Natalii na Niedźwiedniku. Jezeli sa pytania prosze pisac na adres e:mail - andrzejmk@interia.pl lub telefonicznie 695 880 623.
Pozdrawiam

17.05.12 napisałam meila do p. Andrzeja w sprawie miodków ale nie odpisał jeszcze być może poczty jeszcze nie czytał. Czy któraś z Was ma bezpośredni kontakt z tym Panem? lub zna kogoś kto sprzedaje miody oczywiście chodzi mi o sprawdzonego sprzedawcę.

Kupię miód, kto aktualnie ma na sprzedaż i jakie rodzaje?

Witam Panie. Miód osobiście dostarczam jedynie w przypadku gdy jestem w pobliżu danej dzielnicy lub ulicy. Natomiast miód jest stale dostępny (wszystkie gatunki) na ul Góralskiej we Wrzeszczu u Pani Natalii.
Realizacja zamówień osobistych możliwa jedynie przy większych zamówieniach (koszty paliwa) powyżej 20 słoików. Proszę pisać na pocztę email - wyjaśnię.
Pozdrawiam
andrzejmk@interia.pl

Witam, kiedy będzie Pan w Gdańsku, bo chciałabym kupić słoik wielokwiatowego. Mieszkam w Śródmieściu, na rogu elbląskiej i siennickiej.

chętnie kupię dwa słoiki miodu - jeden wielokwiatowy, a jeden lipowy , mieszkam w Gdyni Orlowie

Gdyby był Pan gdzieś w Gdańsku (mieszkam na Oruni Górnej) to chętnie kupię 2 słoiki miodu. Najlepiej gdyby był rzepakowy i lipowy lub ewentualnie wielokwiatowy.

Poprawka - będę w piątek 2 marca.

W sobotę będę w Gdańsku i Gdyni - mogę dostarczyć miód.

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....