Re: Starające się IV
Wrocilam od lekarza i dalej nic nie wiem...
Powiedzial mi, że w tym cyklu nic nie wskazuje, ze mialam w ogole owulacje i powinnam sobie to zbadac przez kilka miesiecy czy nie mam z nia teraz problemow, bo to ze kiedys mialam monitorowane cykle i wyszlo, ze mam owulacyjne to nie znaczy, ze tak jest nadal... Takze od przyszlego cyklu bede sobie robic testy owulacyjne, co i w starankach pomoze chyba.
Co do plamien, nic sie dzieje jelsi chodzi o jakies torbiele, polipy, na usg jak i na badaniu wyszlo, ze wszystko ok, a za przyczyne plamien lekarz uwaza niedobor progesteronu. Dostalam luteine dopochwowo, ktora juz kiedys bralam i wtedy mi ustaly plamienia a pozniej przestalam brac i sie znow pojawily. Mam ja brac na zawsze... do odwolania... a juz na penwo bede musiala przez ciaze, jak w nia zajde bo inaczej mam marne szanse na donoszenie.
Patrze na moje wyniki krwi i mam TSH 3,36 takze w normnie ale 1 tak jak piszecie to to nie jest...
Niestety poza progesteronem mam zbyt niska hemoglobine, mcv, mpv, mch, mchc (cokolwiek to znaczy) a takze zelazo(tu wynik najgorszy), kreatynine i za wysokie leukocyty. Lekarka, ktora ogladala mi badania krwi stwierdzila, ze to niedokrwistosc i ze bede musiala lykac zelazo bo gdzies mi ucieka (a niby pokarmow zawierajacych je w naturalnej postaci jem duzo) Moze ucieka wlansie poprzez te plamienia i dosc obfity okres co miesiac (ale to nie krwotok znowu) Ogolnie jakies oslabienie organizmu.
Co do OB,z e takie wysokie, przyczyna na pewno nie jest ginekologiczna, zostalo to dzis wykluczone, badania na krew utajona tez robilam- wynik w normie, zoladek, jelita, dentysta... wszystko jest super. Dobre wyniki, wiec sama nie wiem jaka moze byc przyczyna. Lekarze nic nie wiedza :( a mi nawet nie chcieli bvadan pracowniczych podbic na 2 lata ylko na rok z uwagi na stan zdrowia wlasnie (wyniki)...
Nie wiem juz co mam robic, bardzo bym chciala dzidziusia, maz jest zdrowiusienki (plemniczki super) , ale raz ze u nas jest konflikt sluzu ( raz robione badanie- nie wiem czy warto powtarzac czy nie ma to sensu, slyszalam rozne opinie, doradzcie?) a dwa moje wyniki badan... Co o tym myslicie dziewczyny?
0
0