Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.11

Mamusie i dzieciaczki:
22.12.12 (30.12.12) Madzia_86/ synek Antoś/ 2950 g. 53cm/ Zaspa SN
28.12.12.(03.01.13) Mary_25/ synek Franek/ 3400 g. 55 cm/ Redłowo SN

*** STYCZEŃ ***
07.01.13 (07.01.13) marzena505/ córcia Nadia/3180 g. 54 cm/Kliniczna SN
07.01.13 (17.01.13) Justyna47/córcia Alicja/ Redłowo
10.01.13 (19.01.13) karolinkaku/synek Mateusz/3820 g. 53 cm/Niemcy CC
10.01.13 (10.01.13) lipunia/córcia/3100 g 56 cm/ Wejherowo SN
11.01.13 (14.01.13) anula83/córcia/3470 g. 54cm/ Kliniczna
12.01.13 (17.01.13) redlaw /córcia Ula/3200 g. 55 cm/ SN Redłowo
14.01.13 (06.01.13) Jadzia3/córcia/4640 g. 61 cm/ Zaspa CC
14.01.13 (18.01.13) Ewelina/córcia Lena/ 3890 g. 51 cm/Kliniczna
23.01.13 (02.02.13) Toldinka/synek Jaś/ 3240 g 53 cm/ Zaspa SN
25.01.13 (03.02.13) Demonix/synek Staś/ 3860 g 58 cm/Zaspa SN
25.01.13 (29.01.13) kas_44/synek Mikołaj/3480g 55 cm/
26.01.13 (16.01.13) piegoosek/córcia Natalia/Zaspa
27.01.13 (11.02.13) calineczkao2/synek/4100 g. 59 cm/CC
27.01.13 (05.02.13) Monia Er/córcia Laura/ 3460 g. 57 cm/Kliniczna CC
28.01.13 (07.02.13) skorupka76/synek Jaś/ 3930 g 56 cm/ Wojewódzki SN
31.01.13 (08.02.13) Ola / synek / 2910 g 56 cm / CC Zaspa

*** LUTY ***

01.02.13 (09.02.13) Tolaa/ synek Igorek/ 3780g 54 cm/ Zaspa SN
01.02.13 (06.02.13) monik76r / córcia Natalia / 3970 g 58 cm / Zaspa SN
05.02.13 (03.02.13) Gabolek/synek Franek/ 3870g 57 cm/ Wojewódzki CC
08.02.13 (03.02.13) marynial/ córcia Weronika/ 3100 g 55 cm/ szpital w Kartuzach
18.02.13 (14.02.13) ssabinka/córcia Liliana/4290 g. 55 cm/ Redlowo SN
19.02.13 martus.pl
20.02.13 (23.02.13) kamcia01/synek/3735 g 56cm/
26.02.13 (14.02.13) Adrienne/synek/

***MARZEC***

05.03.13 (01. 03.13) iva/synek Jaś/3070 g 54 cm/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.11

My jestesmy na mm wiec czas najwyższy tylko ze ostroznienie musze podawac

tu do szostego miesiaca daje sie tylko cyca wiec tez nie bede sie spieszyc z podawaniem innych rzeczy tym bardziej ze zmagamy sie z kolkami (juz sporadyczne).

Ja miałam duży problem z suchą skórą u mojego maluszka. Serdecznie polecam w walce z twardością wody jakiś solidny filtr. Olejki, kremy nie pomagały... musieliśmy zainwestować w zmiękczenie wody.

Hehe, mój mąż to fan Arki pełną gębą, więc od razu rzuciło mi się w oczy ;)

Co do innych posiłków to ja przy karmieniu piersią nie mam zamiaru się za bardzo spieszyć, Lili dałam pierwszy raz coś innego jak miała skończone 5 miesięcy i teraz też mam taki zamiar :) jeszcze się dzieci najedzą innych rzeczy, a na razie niech im służy samo mleczko :)

mnie nurtuję pytanie czy katar, który pojawił się najpierw u starszej, wodnisty i intensywny jak Niagara a u małego, spływający od tyłu, którego normalnie nie widać, ale słychać, że ścieka po gardle, nie ma podłoża w jakiejś alergii...
właśnie, ja zamierzam podać już marchewkę po skończeniu 3miechów :)

nie :) nie jest w spichach arki. redlaw my jestesmy z gda wiec jak cos to by mial lechi ale tez nie bo ani ja ani moj maz nie jestesmy fanami pilki :)

apropo uczulenie to nie wiem czy pisalam ale ostatnio filip dostaje jakis krostek na policzkach i nie mam pojecia po czym :/

U nas na szczescie sucha skóra tylko na buzi , uszach wczesniej mial sucha sucha skore na calaym ciele ale zaczelam go kapac co drugi dzin w oliwce i jest znaczna poprawa . My mamy alergologa 10 maja zobaczymy co powie :) Dzisiaj zamierzam malemu podac troszke marchewki bo wczoraj skonczyl 4 miesiace i zobaczymy jak zareaguje :)

A czy Mateusz nie jest przypadkiem w śpiochach Arki Gdynia? ;)
Promujecie gdyński klub za granicą? ;)

słodziaki :)))
u nas katar.

Karolinka super chłopcy i chyba podobni do siebie nie:))

Kamcia Ja jak Monika do tej pory nie wiem co uczula moje dzieci młody do tej pory ma jakies plamki raz na jakiś czas głównie nogi, ręce czasem nawet pupa, myślałam, że chemia, jedzenie no ale nie myślę, że to te wszystkie jakies dziwne ulepszacze w żelkach czy może lizaku albo kinder.
a małą to chyba orzechy a wcześniej nabiał bo jadłam go zdecydowanie za dużo jak w ogóle nie jadłam wszystko zniknęło jak znowu przeginam to znowu się pojawia ae już nie tak jak na początku na szczęście itd no i u malego też używaliśmy maści sterydowej w maluśkiej ilości bo nic innego nie działa, a po użyciu max 2 razy wszystko znika. a on drapie się potwornie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No fotka świetna :)

Lipunia a wiadomo na co ta alergia? My jutro na pierwsze szczepienie w końcu idziemy więc podpytam co z tym robić

Karolina - suuuuper fotka :)

Wow lipunia to faktycznie szybciutko twoj synek siedzial, raczkowal i chodzil :)

jesli chodzi o slinienie to u nas tez juz jest i bacznie obserwuje bo nasz filip wlasnie mial 3 miesiace jak perwszy zab mu wyszedl

podobienstwa miedzy choplakami jest sporo, filip do roku tez byl mega spokojny i pogodny a potem sie zaczal rozkrecac jego charakter

mateusz przesypia cala noc, a filip dwa razy jadl
a to moje chlopaki
image

Uploaded with ImageShack.us

to alergia u nas z buzi przeszło na placki na rączce i przy kolanie mój mały do tej pory ma takie placki, a zaraz będzie 3lata miał.

My też mamy problem ze skórą :( buźka w miarę wyleczona to teraz na ciele ma suche placki ;/ nie mam pojęcia od czego a dzisiaj to wyglądało wyjątkowo strasznie. Ma któraś z Was taki problem?

A mój mały też się ślini :) coraz więcej się śmieje i gaworzy. Zdarza się że nawet ze mną "pogada" ;). No i ostatnio też się przekręca jak leży na pleckach. A jest taki żywy, macha tymi nogami i rękami aż strach co to będzie jak zacznie chodzić. No i kąpanie bardzo lubi tylko gorzej potem z ubieraniem ale nie zawsze.

Karolink u nas na noc pielucha jeszcze jest bo mały raz w nią zrobi, a raz nie najlepsze jest to, że jak zdejmę bo się drze, że nie chce to on wtedy sie posika, a jak założę to często sucha i nie wiem już jak do niego mówić bo mi się nie chce rozbudzać go obsikanego ( bo jak wstaje do małej to sprawdzam) bo jemu nie przeszkadza czasem to obsikanie i prać kolejnej parti pościeli. z wygody zakładam ale w dzień z siku i kupą już odpukac jest super nie obsikuje się woła, sam siada na kibelek itp.

no ja już widzę, że moja córa zupełnie inny charakter ma i inaczej się zachowuje w wielu sytuacjach. np mały walnie się wstaje i idzie, a tą niechcący mały traci to w sekunde się rozedrze jakby jej się nie wiem jaka krzywda stała:))pewnie na szczepieniu będzie podobnie. z młodym przy ubieraniu nie było problemu, a ta robi afery jak nie wiem:) znowu mały robił afery w nocy a ona odpukać śpi. ale z podobnych rzeczy to jedno i drugie uwielbia się myć, jedno i drugie lubi pozycję na brzuszku. itd a jak będzie z chodzeniem i mowieniem to teraz bym wolała aby młoda szybciej mówiła niż chodziła hehe. mały miał 5,5 jak zaczął raczkować 7 jak samodzielnie ładnie siedział a 9,5 jak biegał bo dosłownie on zaczął biegać od razu nie chodzić i to od tamtej pory sen z powiek mi zabiera:)

dzisiaj moja mała pierwszy raz z pleców na bok się przekręciła bo chciała na macie lusterko chwycić i do buzi i jej się udalo fajne to było no i te bieganie i gruchanie bomba:))

Lipunia ma rację! Moja też na okrągło ssie piąstkę i na siłę zaczęłam jej wciskac smoczek, bo wcześniej nie chciała, ale teraz polubiła i chce go prawie cały czas, a i ja mam lepiej, bo nie wisi ciągle na cycu i lepiej je z butelki. Na brzuszku nie lubi długo leżec, chyba, że na moim brzuchu to wtedy podnosi główkę wysoko i się cieszy :) a nogami tak macha, że się śmieje, że jedzie na rowerze, a najbardziej tak robi jak leży na golasa :) radocha nieziemska, zdarza jej się czasem zaśmiac na głos i to jest super i jest z nią jakiś kontakt, bo jak do niej mówimy to odpowiada po swojemu i ma takie swoje godziny w ciągu dnia, że gada bez przerwy :) dalej ma kaszel i katar, ale jesteśmy zmuszone wyjsc dziś z domu na usg bioderek, oby było ok...

Moja Lila identycznie jak u Karolinki - strasznie szybko i dużo zaczęła gadać, jeszcze przed drugimi urodzinami były pełne zdania, ale za to chodziła późno, bo miała 14 miesięcy, tak samo siadanie czy raczkowanie też bardzo późno. Myślę że dzieci to tak mają, że albo im w mowę idzie albo w ruch, przynajmniej tak widzę po dzieciach znajomych,że albo idzie w jedno albo w drugie. Dzieci są różne i już :) ciekawe jakie będą te nasze drugie, czy takie same jak pierwsze czy zupełnie inne :)

lipunia twoj synek jak najbardziej o czasie mowi bo widze po rowiesnikach, tak jak pisalam moj wyjatkowo szybko. ale za to siedziec, chodzic pozno zaczynal a juz nie wspomne o pieluchach ktore jeszcze czasami ma (np na noc)... :/

Twój Filip jest z maja mój jest z sierpnia ale on zaczął dopiero w grudniu mówić większą ilość słów i powtarzać powoli od jakiegoś miesiąca próbuje już tworzyć zdania i nie powiem zaczyna iść mu coraz lepiej, ale on z tych szybkich fizycznie szybko raczkował, szybko chodził i nadal jest taki szybki, że wiecznie obity bo przy tej szybkości nieostrożny.
no i jak mi było śpieszno, że kiedy będzie chodził itd tak do mówienia już nie aż tak choć momentami szlag mnie trafiał jak stękał zamiast mówić.
ale ma rówieśnice z sierpnia dwie i jedna zaczęła mówić może miesiąć szybciej od niego mino, że ma starszą siostrę, która przed 2 ur już mówiła super, a druga do tej pory nie bardzo chce mówic.

co dziecko to inaczej się rozwija ciekawa już jestem jak mała będzie się zachowywała.

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...